Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki gaz do 1.8?

Featured Replies

Napisano

bravo poszlo do ludzi ale mam na oku brave z silnikiem 1.8.poniewaz jazda dzien w dzien w miescie na benzynce spowoduje pustki w portfelu pytam:jaki gazik do takiego silnika?sekwencja czy moze probowac oszukac jakims tanszym ukladem?co myslita?

Napisano

sekwencja, a jak nie to se diezla kup - bedziesz miał tanio hehe.gif

Napisano
  • Autor

> sekwent...

a ile teraz za sekwent srednio trza dac?zrobi za 3000?

Napisano
  • Autor

> bez problemu... i to dobrej firmy

spoko... jutro jade ogladac padake palacz.gif

Napisano

> Co Ty z tym Stilo?

dobre auto zlosnik2.gif

Napisano

Nie wiem czemu pytacie o rok? czy po FL był jakis plastikowy kolektor w 1,8? tak jak w 1.6?? Ja mam 1.8 97rok, z gazem 2 generacji zakladanym jeszcze we włoszech firmy Landi, wszystko chodzi bardzo ładnie, z papierów wynika ze gaz przejechał juz ok. 80tys km, ja dopiero 3tys, chodzi ładnie na benzynie i tak smao na gazie, napewno jest troszke przymulony w stosunku do bez gazu no ale wiadomo to instalacja podcisnieniowa, jednak dalej jezdzi sie bardzo fajnie i jestem zadowolony.

wg. mnie jesli nie ma kolektora plastikowego to bez sensu zakładac wtrysk, jesli ceny wygladaja 1800 (IIgen) - 4000 (wtrysk) ja bym do takiego taniego samochodu wtrysku nie zakładał, takie moje zdanie, wiadomo każdy robi jak uważa, no i najważniejsza sprawa - II generacje musi zakladac ktos doswiadczony z tym typem auta, teraz kazdy gazownik woli naciagac na wtrysk bo jemu łatwiej i spokój ma jesli sie nie zna. gdyby róznica cen była 500zl a nie ponad 2000 tys to wiadomo ze wtrysk bym brał.

Napisano

4 tysie za wtrysk to DUŻO

Napisano

> 4 tysie za wtrysk to DUŻO

wiem ze mozna taniej to zrobic ale Tyle kosztuje np. we Wrocławiu porządna instalacja, tutaj tez można oszczedzac i zakladac byle gowno, jakies tandetne wtryskiwacze itp. tylko to oszukiwanie samego siebie

Napisano

> wiem ze mozna taniej to zrobic ale Tyle kosztuje np. we Wrocławiu

> porządna instalacja, tutaj tez można oszczedzac i zakladac byle

> gowno, jakies tandetne wtryskiwacze itp. tylko to oszukiwanie

> samego siebie

sorry ale za 3200 masz sequenta BRC...

cztery tysiaki do R4 to śmiech na sali...

Napisano

> sorry ale za 3200 masz sequenta BRC...

> cztery tysiaki do R4 to śmiech na sali...

Dzwonilem ostatnio tutaj u mnie we wrocku do dystrybutora chyba na cała Polske BRC i tak mi mowili - moze cos przekreciłem, jutro do nich jeszcze raz zadzwonie i sie spytam dokladnie tak z ciekawości i napisze.

Tak czy owak 3200 to dokladnie 2 razy wiecej, mi sie wydaje ze nie ma sensu, w ten akurat silnik to ładować no chyba ze ktos kupuje BBM i chce tym jezdizc 10lat to moze i warto nad tym pomyslec zlosnik.gif Bo tak jak pisalem ze IIgen chodzi bardzo ładnie, co prawda ja przejechalem nim dopiero 3tys ale mialem juz pare samochodow zagazowanych i mam jakies porównanie.

Dalej nikt nie odpowiedzial czy w 1.8 są jakies róznice przed i po FL?

Napisano

> Dzwonilem ostatnio tutaj u mnie we wrocku do dystrybutora chyba na

> cała Polske BRC i tak mi mowili - moze cos przekreciłem, jutro

> do nich jeszcze raz zadzwonie i sie spytam dokladnie tak z

> ciekawości i napisze.

zapytaj jakie wtryskiwacze...

> Dalej nikt nie odpowiedzial czy w 1.8 są jakies róznice przed i po

> FL?

kolektor, zasilanie paliwem, elektronika...

Napisano

> zapytaj jakie wtryskiwacze...

ok wszystko wypytam jutro i napisze

> kolektor, zasilanie paliwem, elektronika...

czyli jednak plastikowy? no jak tak to wiadomo zostaje wtrysk, ale jak metalowy to tak jak mi sie wydaje nie warto wtrysku, chyba ze może wypowiedziałby sie ktos jeszcze z 1.8 na gazie i miałby jakies zastrzezenia, to ze mi chodzi b.dobrze to moze jaki wyjatek jestem grinser006.gif

Napisano

> a ile teraz za sekwent srednio trza dac?zrobi za 3000?

Pewnie ze zrobia ja za BRC dalem 3200

Napisano
  • Autor

> stilo se qp

nie kcem

Napisano

> sorry ale za 3200 masz sequenta BRC...

Przyznaje Ci racje patre! dzwonilem dzis do ekoalma - to generalny dystybutor BRC na całą Polske i do 1.8 instalacje powiedzieli dokladnie 3200zl za sequent BRC, z tym że powiedział gość ze właśnie przy tym silniku spokojnie bedzie chodzi IIgeneracja BRC jakiś tam za 1900 ze zbiornikiem w kole.

Wsumie różnica 1300zl, i tak myśle że może bym się przekonał do wtrysku jakbym miał sam zakładać, jeśli cena jeszcze spadłaby do jakichs 2500 to wogóle nie byłby żadnej dyskusji i zastanawiania. No ale ja już mam gazik zresztą kupiłem cały 1.8 z gazem z Włoch duzo taniej niż tu w Polsce są 1.4 i bez gazu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.