aras Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Witam kolegów BBM, stało się , coś się zepsuło w moim 1,2 01’. Otóż zawsze po przekręceniu kluczyka wskazówka temp leci na połowę skali i tak trzyma do zakończenia jazdy. Zdarzyło się 2 razy (2 dni) że było ok. FES pokazuje że błąd P0115 Engine coolant temp. Gdzie jest ten czujnik w 1,2 jak to wygląda, bo zapewne mam go wymienić. Podpowiedzcie koledzy bo bladego pojęcia nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
aras Posted February 25, 2017 Author Share Posted February 25, 2017 Jeszcze dodatkowa informacja: LPG załącza się znacznie później. Nie wiem jak teraz się edytuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lesiu_Zett Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Czujnik jest w kolektorze saacym. Spojzyj w okolice przepustnicy, pod nią i wtedy w strone bloku. Zobaczysz z kolektora ssacego wychodzący wąz gumowy na nagrzewnice. Tam mniejwiecej jest tez czijnik wkrecony. Powinien być szary, trzy pinowy. Sprawnosc czujnika nie ma zwiazku z przealaczaniem gazu. Gaz ma swoj czujnik temperatury wkrecony w reduktor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aras Posted February 25, 2017 Author Share Posted February 25, 2017 11 minut temu, Lesiu_Zett napisał: Gaz ma swoj czujnik temperatury wkrecony w reduktor. Zatem termostat też do wymiany.....kumulacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.