Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka od recznego

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj zaczela mi sie swiecic kontrolka od recznego i mam takie pytanko czy to czujnik sie zwalil czy moze jak sie cos rabie z hamulcami to ona tez sie swieci ?

Napisano

> Dzisiaj zaczela mi sie swiecic kontrolka od recznego i mam takie

> pytanko czy to czujnik sie zwalil czy moze jak sie cos rabie z

> hamulcami to ona tez sie swieci ?

sprawdz ilosc plynu, i klocki smile.gif

Napisano

> Dzisiaj zaczela mi sie swiecic kontrolka od recznego i mam takie

> pytanko czy to czujnik sie zwalil czy moze jak sie cos rabie z

> hamulcami to ona tez sie swieci ?

Jak wspomniał przedmówca: zacznij od poziomu płynu

waytogo.gif

Napisano
  • Autor

plyn i tak trzeba wymienic tylko czekam az kupie tarcze, klocki powinny byc bo zima byly zakladane

czyli mam rozumiec ze ta kontrolka jest jeszcze za cos odpowiedzialana niz tylko za reczny mimo iz mam tylko 1.0 z 94 roku na gazniku ?

Napisano

tak, ta kontrolka zapala sie takze przy niskim stanie plynu hamulcowego w zbiorniczku.

Napisano

> plyn i tak trzeba wymienic tylko czekam az kupie tarcze, klocki

> powinny byc bo zima byly zakladane

> czyli mam rozumiec ze ta kontrolka jest jeszcze za cos

> odpowiedzialana niz tylko za reczny mimo iz mam tylko 1.0 z 94

> roku na gazniku ?

jak będziesz u mnie na osiedlu to daj znać.Podejde i Ci pomoge zdiagnozować defekcik zlosnik.gif.Poziom płynu sprawdza się wizualnie oraz za pomocą gumowego koreczka zbiorniczka płynu hamulcowego.Jak bedziesz u dziewczyny to zaSMSuj to wyjde przed blok i go oblookamy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

juz wiem co jest przyczyna praktycznie brak plynu, lece zaraz kupic i dolac tylko ciekawe ktoredy ucieka bo ostatnio jakos sprawdzalem i wszystko bylo wporzadku, na szybko oblukalem gumowe wezyki i sa suche, dzisiaj jak bede kolo uczlnie to wjade na kanal i podpatrze co sie dzieje od spodu

Napisano

> juz wiem co jest przyczyna praktycznie brak plynu, lece zaraz kupic i

> dolac tylko ciekawe ktoredy ucieka bo ostatnio jakos sprawdzalem

> i wszystko bylo wporzadku, na szybko oblukalem gumowe wezyki i

> sa suche, dzisiaj jak bede kolo uczlnie to wjade na kanal i

> podpatrze co sie dzieje od spodu

Może "przepuszczają" tylne tłoczki niewiem.gif

narazie nie inwestuj w "dobry" płyn tylko kup zwykłego DOT3 (obok Ogrodowej na ul Piotrowskiej czy na jakiejś takiej ulicy, w każdym bądź razie chodzi o tą ul. co prowadzi do dworca od str Katedry ,w Tarmagu polecam Ci dokonać zakupu waytogo.gif ).Po wymianie klocków,tarcz,tylnych tłoczków i przewodów elastycznych zaleje się układ czymś "markowym"

Napisano
  • Autor

no to lipa, kupilem dot 3 i zalalem, a po przejechaniu kilkudziesieciu metrow bylo to samo. wjechalem na kanal i okazalo sie ze przerwal sie przewod miedziany i to przy samej nakretce. A plyn wylewal sie wlasnie otworem przy tej nakretce i tak przejezdzilem jeszcze jakies 50 metrow prawie bez plynu i na ledwo hamujacych hamulcach. Teraz chyab juz poczkema i bede wymienial prawie wszystko tzn tarcze, klocki, bebny i tloczki no i przewody, a na razie unolot bedzie stal i grzal miejsce na parkingu

Napisano

> no to lipa, kupilem dot 3 i zalalem, a po przejechaniu

> kilkudziesieciu metrow bylo to samo. wjechalem na kanal i

> okazalo sie ze przerwal sie przewod miedziany i to przy samej

> nakretce. A plyn wylewal sie wlasnie otworem przy tej nakretce i

> tak przejezdzilem jeszcze jakies 50 metrow prawie bez plynu i na

> ledwo hamujacych hamulcach. Teraz chyab juz poczkema i bede

> wymienial prawie wszystko tzn tarcze, klocki, bebny i tloczki no

> i przewody, a na razie unolot bedzie stal i grzal miejsce na

> parkingu

Hmm po czym poznać że tłoczki i przewody elastyczne do wymiany ? Coś mi hamluce nie robią (ale nie ma żadnych wycieków).... może się taki przewodzik np zatkać ?

Napisano

tak jak napisales najlepiej wszystko naraz zrobic, ja ostatnio podjechalem na przeglad bo sie konczyl i gosciu powiedzial ze nie mam tylnich hamulcow czacha.gif reczny mialem wadliwy to wiedziałem, no i pojechalem do machaniora, odrazu wymienialem : przewody ( byly masakryczne ) cylinderki ( wogole nie dzialaly) no i linke od recznego, zobacz w jakim stanie masz klocki i tarzce bo po co cos dobrego wymieniac ?? :> mi to dało bardzo dobry rezultat a nie wymienialem tarcz i klockow pozdrowionka i powodzenia tongue.gif

Napisano
  • Autor

tarcze do wymiany, klocki tez, bo byly zalozone od poldka bo takie mi sie akurat zostaly nowki w domu, a sa one trohce wezsze. A jak i tak tarcze mialy isc do wymiany to szkoda zeby sie zmarnowaly i je zalozylem. Tyl niestety tez juz zyje resztka sil.

Dzisiaj podjade do paru sklepow i zorjentuje sie w cenach. Czy lepiej oplaci sie kupic na miejscu, czy przez allegro.

Napisano

> tarcze do wymiany, klocki tez, bo byly zalozone od poldka bo takie mi

> sie akurat zostaly nowki w domu, a sa one trohce wezsze. A jak i

> tak tarcze mialy isc do wymiany to szkoda zeby sie zmarnowaly i

> je zalozylem. Tyl niestety tez juz zyje resztka sil.

> Dzisiaj podjade do paru sklepow i zorjentuje sie w cenach. Czy lepiej

> oplaci sie kupic na miejscu, czy przez allegro.

Okolice warszawskiej nawiedz (ul. Kawia - Mototechnika i Jambor),Warszawska - Edpol i Cyran.Sklep z el. ukł.ham. mają też na ulicy Mirowskiej ( za wiaduktem jadąć w strone mirowa masz zaraz po lewej stronie taki wolnostojący sklep) Cylinderki taniej (prawie w tej samej cenie co w mototechnice,za to lepszy producent) możesz kupić na Krakowskiej w sklepie z podzespołami do motocykli i samochodów.

Napisano
  • Autor

> Okolice warszawskiej nawiedz (ul. Kawia - Mototechnika i

> Jambor),Warszawska - Edpol i Cyran.Sklep z el. ukł.ham. mają też

> na ulicy Mirowskiej ( za wiaduktem jadąć w strone mirowa masz

> zaraz po lewej stronie taki wolnostojący sklep) Cylinderki

> taniej (prawie w tej samej cenie co w mototechnice,za to lepszy

> producent) możesz kupić na Krakowskiej w sklepie z podzespołami

> do motocykli i samochodów.

dzieki za info, jak bede mial chwile to pojezdze, bo na razie krucho z czasem. slyszalem jeszcze ze jeste tez sklep tylko nie pamietam ulicy, ale od jadwigo odchodzi ulicy w kierunku cmentarza na rocha i tam juz prawie przy wreczyckiej cos jest, ale nie wiem dokladnie, jutro po pracy bede szukal (zaczne od tego bo bede mial najblizej z roboty) i jeszcze rozmawialem z biniem i pojde do intercarsu i powolam sie na jego zniki zobaczymy ile wyjdzie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.