Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oświetlenie zewnętrzne C4 Picasso

Featured Replies

Napisano

Mam pewien kłopot. Cytrynę mam od kilkunastu dni i nie mogę poradzić ze światłami dziennymi. Może ktoś z kolegów ten temat przerabiał.

Jak włączyć światła pozycyjne w reflektorach?

Auto z Belgii ze światłami dziennymi Led, które robią za postojówki wraz z tylnymi. Właściwe postojówki z żarówkami kryptonowymi w lampach są nie aktywne. Jak piszą w instrukcji jest możliwe włączanie ledów jako dzienne przy uruchomieniu silnika,ale coś piszą o przepisach danego kraju. Próbowałem przestawić postojowe z pozycji klawiszy sterowania, ale tej opcji nie widzę. Może ktoś wie jak to zrobić? Czy trzeba podłączyć auto pod kompa serwisowego i tam da się przestawić? -

Mokrego dyngusa zainteresowanym.

Napisano

jaki rocznik?

jak masz dedykowane dzienne (nie postojówki) to prawdopodobnie aktywujesz w radiu (i po każdym wypięciu AKU)

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, dodomela napisał:

jaki rocznik?

jak masz dedykowane dzienne (nie postojówki) to prawdopodobnie aktywujesz w radiu (i po każdym wypięciu AKU)

Rocznik 2012.  Mam dedykowane postojowe, ale jak pisałem  przy przełączniku świateł na postojowe zapalają się ledy wraz z tylnymi postojami. Właściwe żarówki postojowe w lampach są nieaktywne. Instrukcja mówi o możliwości włączenia ledów, ale włącznik świateł na zero, i ledy zapalają się po uruchomieniu silnika i tylko z przodu. Próbowałem różnie i nie mogę aktywować. Jeśli znasz temat to może napisz  dokładnie jak mogę to zrobić

Napisano

Jakie dedykowane postojowe ?

C4P/GP po lifcie ma ledy w zderzaku pełniące 2 funkcje.

Za dnia dzienne, świecą mocno, po zmroku gdy zadziała czujnik zmierzchu stają się pozycjami, świecą słabo.

Żarówki a reflektorach nie są w ogóle podlaczone.

Napisano
  • Autor

Cytryny jeszcze nie znam i dlatego proszę o radę. Już teraz zauważyłem, że żarówki w lampach nie są podłączone. Po jakie licho je tam zamontowali? Mam polską instrukcję i tam wyczytałem o światłach miejskich, gdzie jest mowa o możliwości włączenia ich poza postojowymi. O co tu chodzi?

Edytowane przez Gborowik

Napisano

Bo nikt nie zmienił zestawu reflektorów w polifcie, są te same co w przed.

chodzi o to że poprzez DiagBOXa/Lexię można ustawić aby wraz ze światłami dziennymi (albo w Twoim przypadku LEDY jasno, albo w przed lifcie światła mijania) nie świeciły sie żadne pozycje. Nie zrealizujesz tego z poziomu menu auta!

Napisano
  • Autor
Dnia 17.04.2017 o 16:10, jedrocha napisał:

Jakie dedykowane postojowe ?

C4P/GP po lifcie ma ledy w zderzaku pełniące 2 funkcje.

Za dnia dzienne, świecą mocno, po zmroku gdy zadziała czujnik zmierzchu stają się pozycjami, świecą słabo.

Żarówki a reflektorach nie są w ogóle podlaczone.

Żarówki w reflektorach moim zdaniem są podłączone, jednak nie przez kable, ale przez drukowane ścieżki. Myślę,że da się ie uruchomić poprzez interfejs, a nie przez menu radia. Zobacz instrukcję (ostatnio nabyłem)

Skan instr Citroena20170419_07171216.pdf

Edytowane przez Gborowik

Napisano
42 minuty temu, Gborowik napisał:

Żarówki w reflektorach moim zdaniem są podłączone, jednak nie przez kable, ale przez drukowane ścieżki. Myślę,że da się ie uruchomić poprzez interfejs, a nie przez menu radia. Zobacz instrukcję (ostatnio nabyłem)

Skan instr Citroena20170419_07171216.pdf

Instrukcji nie musiałeś nabywać, wszystkie wersje wiszą tu:

http://service.citroen.com/dtt/ddb/

:) jak byś tego nie nazwał, to nie są :) uwierz, nie da się, w wersji PoLift nie ma takiej opcji :) masz 2 funkcyjne LEDy i już ...

Co z zacytowanej (fragmentu) instrukcji wynika ?

A no tyle że albo w dzień świecą tylko LEDY (mocno) albo światła mijania (H7/xenon) i LEDY (słabo) w zależności od tego jak masz to ustawione w BSI kompem diagnostycznym.

W przed lifcie można było mieć na dzień albo same mijania (H7/xenon, wszystkie pozycje wyłączone) albo standard czyli mijania z pozycjami.

Edytowane przez jedrocha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.