Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Remont - kolejność prac

Featured Replies

Napisano

Jako że pogoda nie rozpieszcza to mam czas pomyśleć nad logistyką przy remoncie.

Do wykonania:

instalacja elektryczna

instalacja c.o. ( albo będzie miedź, albo rehau wkuty w ściany)

instalacje wod-kan w łazience, kuchni i wc

wylewki betonowe

sufity podwieszane

płyty g-k klejone na ściany

panele, płytki, farba

drzwi wewnętrzne

okna

i tak rozkminiam z racji tego że posadzki muszą wyschnąć jak to rozgryźć

Plan jest taki

Instalacja elektryczna

wylewki ( niech już schną)

instalacje c.o. i wod-kan

okna

płyty g-k na ściany

sufity

panele, płytki na podłogi

malowanie, drzwi

problem jest że jedną połowę parteru robię od teraz

drugą połowę po zakończeniu prac w pierwszej połowie - wiadomo że inst. elektryczna pójdzie w całości od razu

ktoś coś doradzi?

Napisano
  • Autor
52 minuty temu, ElBombino napisał:

a podłogówki nie robisz, że c.o. po wylewkach?

Podłogówka będzie tylko w łazience ...tam będzie miała czas aby sobie schnac...prędzej jak w sierpniu czy wrześniu płytek tam nie będę robił 

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, luccass napisał:

Anhydryt

Sent from my Wileyfox Swift using Tapatalk

Co anhydryt bo nijak nie mogę go dopasować do mojego pytania...

Napisano
3 minuty temu, 4thelement napisał:

Co anhydryt bo nijak nie mogę go dopasować do mojego pytania...

Skoro czas potrzebny na wyschniecie wylewek jest kulą u nogi, to zrób tak żeby wylewki wyschnęły jak najszybciej -> wylewka anhydrytowa. 

Napisano
  • Autor

no nie jest aż taką kulą u nogi, w trakcie schnięcia wylewki muszę zrobić instalacje c.o. oraz wod-kan

myślę że ze 3 tygodnie mi zejdzie a po tym czasie mogę wchodzić do pomieszczeń i kłaść g-k

wziąć trzeba pod uwagę że cały zakres prac będzie robiony moimi dwoma rękami i mojego brata....więc szału z postępem w robocie nie będzie - tym bardziej że to wszystko po pracy będzie robione

Napisano
13 minut temu, 4thelement napisał:

no nie jest aż taką kulą u nogi, w trakcie schnięcia wylewki muszę zrobić instalacje c.o. oraz wod-kan

myślę że ze 3 tygodnie mi zejdzie a po tym czasie mogę wchodzić do pomieszczeń i kłaść g-k

wziąć trzeba pod uwagę że cały zakres prac będzie robiony moimi dwoma rękami i mojego brata....więc szału z postępem w robocie nie będzie - tym bardziej że to wszystko po pracy będzie robione

To właściwie jakiej porady oczekujesz?

Ja mogę tylko dodać, że dziwi mnie robienie C.O. i wod-kan po posadzkach - zaplanowaleś wszystko tak, że będzie w ścianach? 

Napisano
  • Autor
10 minut temu, luccass napisał:

To właściwie jakiej porady oczekujesz?

Ja mogę tylko dodać, że dziwi mnie robienie C.O. i wod-kan po posadzkach - zaplanowaleś wszystko tak, że będzie w ścianach? 

Dokładnie,w posadzce nic nie pójdzie. Mam dosyć fajna piwnice i w niej sobie wszystko rozprowadze...przy posadzka przeszkadzać mi będą choćby rury z pionów a nie lubię sobie utrudniać życia...po posadzkach zrobię tylko przewierty i będzie git

Napisano

ja bym najpierw instalacje zrobił, częściowo przecież może iść w posadzkach.

Później posadzki i regipsy.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Wpierw bym zrobił co i wod-kan, następnie elektryka i okna. Później wylewki. Jak już wszystko wyschnie to plyty, sufity, drzwi, malowanie a po malowaniu panele i płytki na podłogę. Wiele osób może się zastanawiać dlaczego akurat taka kolejność. Wod-kan i co jako pierwsze bo nigdy nie wiadomo jak to dokładnie wyjdzie. Elektryka, bo kucia zapewne troszkę będzie. Okna, bo jak się domyślam będzie to robić firma bo niższy vat. Później wiadomo sciany i sufity. Następnie drzwi, bo wiadomo trzeba je ustawić, opiankować itd, a przy pomalowanych ścianach możemy sie narazić na dodatkowe koszta jak trzeba będzie cos gdzieś podkuc. Później gruntowanie i malowanie. Pewnie się ktoś zaraz wyrwie i zapyta dlaczego panel i płytki na końcu, bo to szybciej wymienisz niż drzwi które będą pewnie na lata

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.