Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Napęd do bramy

Featured Replies

Napisano

Jest tu ktoś obeznany w temacie?

Brama 2-skrzydłowa, skrzydło metalowe dł 1,8, ażurowe więc waga niewielka.

Jakiej firmy napęd wybrać? Na razie patrzyłem na 

Faac 414

Beninca 

Somfy SGS400

Nice czyli Moovo

coś innego?

Jak w przypadku samodzielnego montażu wygląda kwesta gwarancji? W markecie jak się pytałem to nie ma z tym problemu. Pytanie czy jakość tych sprzętów jest taka sama jak w innych sklepach?

Kiedyś widziałem tu na forum jakiś moduł z ali do sterowania bramą za pomocą telefonu.

Ktoś ma coś takiego? Sprawdza się? Jak to się nazywa, jak to szukać na ali, na forum nie mogę odnaleźć teraz tego tematu.

Napisano

Ja mam Faac 414.

Montowałem sam. Trafiły mi się słowniki z wadliwej serii, wyciekał z nich smar. Naprawili na gwarancji nie pytając kto montował.

Miałem z nim jeszcze dwie przygody z mojej winy: raz mi deszcz zalał, zanim wszystko na początku uszczelniłem. Drugi raz, nie wiem jak, dostał się do środka ślimak. Odparował razem z kawałkiem płytki drukowanej, naprawa we  własnym zakresie. 

A, jeszcze wymiana diody fotokomórki. 

Całość chodzi 7 lat. W sumie i tak jestem zadowolony. 

Napisano
16 godzin temu, ElBombino napisał:

Faac 414

Ja mam już chyba z 10 lat i polecam. Poza padniętą fotkomórką działa bez zarzutu.

Napisano

Faac 414 - mam - polecam.

W ciągu 10 lat użytkowania tylko raz musiałem wymienić przetarty przewód doprowadzający zasilanie do siłownika.

Po otwarciu obudowy siłownika byłem mocno zaskoczony - wnętrze wyglądało jak w nowym siłowniku - żadnego brudu, pyłu, nic nie zaśniedziało.

Napisano

Ja montowałem jesienią mHouse (marka Nice dla Leroy Merlin). Wybór padł z powodu ograniczeń w postaci wąskich stalowych słupków (9 cm). Do tego jest to zestaw DIY, więc nie ma ryzyka utraty gwarancji za brak montażu przez montażystę. Zanim kupisz napęd popatrz na filmikach lub w instrukcjach na czasy otwarcia. Np. w podobnej cenie Moovo otwierało się niemal dwukrotnie wolniej niż mHouse. 

Napisano
2 godziny temu, spad napisał:

Ja montowałem jesienią mHouse (marka Nice dla Leroy Merlin). Wybór padł z powodu ograniczeń w postaci wąskich stalowych słupków (9 cm). Do tego jest to zestaw DIY, więc nie ma ryzyka utraty gwarancji za brak montażu przez montażystę. Zanim kupisz napęd popatrz na filmikach lub w instrukcjach na czasy otwarcia. Np. w podobnej cenie Moovo otwierało się niemal dwukrotnie wolniej niż mHouse. 

róznież polecę Mhous bo to nice i akcesoria nice są plug and play , u mnie podobnie na 9 cm słupki łapała sie Nice i FAAC do tego ten MHous ma ograniczniki w sobie nic nie trzeba wiercić w kostce .

Napisano

Mam Nice Wingo... po 3 latach urwało ogranicznik zamknięcia razem z kawałkiem obudowy.

Krawiec

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Wezmę w takim razie Faaca, widzę, że najbardziej popularny.

A z tym sterowaniem z tel ktoś coś podpowie?

Napisano

Jeszcze a propos Faaca. Faktycznie weź pod uwagę, że brama powinna mieć ograniczniki otwarcia w obu kierunkach. Chociaż u mnie pracuje z ograniczniki tylko na zamknięciu i się nie rozstraja. 

Napisano
1 godzinę temu, Kysior napisał:

Jeszcze a propos Faaca. Faktycznie weź pod uwagę, że brama powinna mieć ograniczniki otwarcia w obu kierunkach. Chociaż u mnie pracuje z ograniczniki tylko na zamknięciu i się nie rozstraja. 

U mnie to samo. Mam tylko ograniczniki na otwarciu. Na zamknięciu nie mam ogranicznika i wszystko chodzi bardzo dobrze.

Napisano
13 godzin temu, ElBombino napisał:

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Wezmę w takim razie Faaca, widzę, że najbardziej popularny.

A z tym sterowaniem z tel ktoś coś podpowie?

Poczytaj o tym:

klik

Edytowane przez marcinur

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.