Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aleksiej Łukjaniuk - wystartuje jeszcze w tym sezonie?

Featured Replies

Napisano

Szkoda, świetny zawodnik. Ale znając sportowców to pewnie za 3 dni będzie "jak młody bóg" :) 

3mam kciuki 

Napisano
  • Autor
Dnia 18.05.2017 o 20:00, Olas1 napisał:

Szkoda, świetny zawodnik. Ale znając sportowców to pewnie za 3 dni będzie "jak młody bóg" :) 

3mam kciuki 

Obawiam się, że nie - połamana lewa nowa, mocno uszkodzone prawe kolano, poważne stłuczenie płuc. Pilot poparzone nogi, otwarte złamania. Naprawdę solidny dzwon - zresztą czołówka dwóch rajdówek, które idą pełnym ogniem nie może nie mieć poważnych konsekwencji.

Liczę na to, że mimo wszystko w miarę szybko chłopaków poskładają i jeszcze ich w tym roku na trasach zobaczymy.

A tak swoją drogą... w ciągu praktycznie pół roku dwa bliźniacze wypadki, dwie ofiary śmiertelne...

Napisano

Ja bym nie wykluczał. Tam gdzie normalny człowiek składałby się i rehabilitował parę 2-3 lata, sportowcowi trzeba kilka miesięcy. Wcale się ni zdziwię jeśli pod koniec sezonu gdzieś go zobaczymy na trasie. Szkoda tylko, że sezon stracony. Mogłaby być ciekawa walka o Mistrza Europy - Kajto vs. Łukjaniuk.

Napisano

Trzymam kciuki, ale jakbym mial postawic pieniądze, to raczej się nie pojawi w tym sezonie w rajdowce :(

• 2 miesiące później...
Napisano

Niektórzy wątpili, że Łukjaniuk wróci w tym sezonie po tak ciężkim wypadku, ja też myślałem, że jeżeli już to dopiero gdzieś pod koniec sezonu, a tu proszę - 2,5 miesiąca po wypadku Łukjaniuk wraca podczas Rajdu Rzeszowskiego 8] http://rajdy.autoklub.pl/news/lukjaniuk-potwierdzil-zgloszenie,78136

Można powiedzieć, że chłop "nie gniotsia i nie lamiotsia" ;) 

Napisano

Jadę na Rzeszowski :) obejrzymy gościa z bliska :)

Niezła lista zgłoszeń, będzie co oglądać!

Napisano
1 godzinę temu, Olas1 napisał:

Jadę na Rzeszowski :) obejrzymy gościa z bliska :)

Niezła lista zgłoszeń, będzie co oglądać!

Obsada zapowiada się mocna, bo to runda ME: Bruno Maghalaes (aktualny lider ME), Kajto, Mads Ostberg, Bryan Bouffier - to faworyci. Do tego wracający Łukjaniuk. Załóg w samochodach R5 ma być ponad 20 :)

Napisano

Brawo dla niego i rehabilitantów.

Niestety nie dam rady pojechać na Rzeszowski. Harmonogram jest taki, że nie ma opcji bez urlopu :(  sobota też się mega wcześnie zaczyna, że żeby dojechać na miejsce trzebaby o 3 w nocy ruszyć :hehe: nawet sprawdzalem samolot i wypożyczenia auta - i nawet godzinowo by było do ogarnięcia ale koszty rosną więc odpuściłem i będę śledził przez internety. 

Napisano

A co w sobotę warto obejrzeć? Gdzie się udać? Ja dopiero dziś wieczorem dojeżdżam, więc tylko jeden dzień rajdowy.

No i impreza po rajdowa :) wódzia z pomarańczą... rzeszowski przysmak ;)

Napisano

No i niestety Łukjaniuk poszedł jak ruska rakieta - po wygraniu 1 OS, na drugim OS rajdu wyleciał w kosmos na zakręcie. Jak później przyznał zrobił błąd w opisie trasy - za kręt opisał sobie jako za szybki. W efekcie był rów, koziołkowanie i było po rajdzie, bo samochód został tak zniszczony, że odbudowa nie była możliwa. Załoga bardzo nie ucierpiała - kierowcy i pilotowi na pamiątkę zostało parę siniaków.

A rajd wygrał Bryan Bouffier, który ogłosił że na końcówkę tegorocznego sezonu wraca na trasy RSMP. Drugie miejsce dla Kajto, co pozwoliło awansować na fotel lidera Mistrzostw Europy. Dotychczasowy lider  - Bruno Magalhaes skończył rajd na 10 miejscu i stracił prowadzenie w mistrzostwach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.