Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzęgło -Xsara Picasso

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie.

Problem dotyczy Xsary Picasso 2000r 1.6 LPG, a konkretnie...... pedał sprzęgła momentalnie zrobił się luzny i nie wchodzą biegi. Co się stało i czy można TO naprawić we własnym zakresie i jaki byłby koszt naprawy. Z góry dzieki./

Napisano

Linka pękła. Trza tylko sprawdzić czy jest z samonapinaczem, czy bez samonapinacza, bo nie pasują zamiennie. Kiedyś opisywałem jak mi w trasie pękła, to ruszałem uruchamiając silnik z wbitą jedynką a potem zmieniałem biegi z międzygazem i elegancko dojechałem do domu. :)

Edytowane przez ArekMiz

Napisano

linka, łapa w skrzyni pękła, ewentualnie łożysko wlazło w docisk.

Napisano

linki w Xsarze picasso jest jeden rodzaj, fabrycznie jest linka z samonapinaczem i taka bym sugerowal autorowi.

Napisano
  • Autor

Dzięki za podjecie tematu. Mam jeszcze jedno pytanie, czy ta linka powinna być widoczna jeżeli by była zamocowana? Ja "obmacałem" pedał dookoła i na linkę nie natrafilem - reasumując, mogę kupować i montować linkę z samonapinaczem, tak?

Napisano

a skąd mamy wiedzieć co padło. Linkę przy pedale ledwo widać. Za to przy skrzyni jak wymontujesz cała obudowę filtra powietrza bardzo dobrze :ok:

Napisano
Dnia 21.5.2017 o 00:01, Muzyk napisał:

linki w Xsarze picasso jest jeden rodzaj, fabrycznie jest linka z samonapinaczem i taka bym sugerowal autorowi.

Tak. Tylko mi się przyśniło - pękła, dojechałem do domu i bez namysłu kupiłem wtedy w InterCars linkę z napinaczem. Samochód odholowałem do warsztatu i zostawiłem. Po paru godzinach dzwonią do mnie, że ta nie pasuje, tylko trzeba bez napinacza. Pojechałem, kupiłem bez napinacza, dowiozłem, wymienili. A tamtą udało się bez problemu zwrócić.

Napisano

Nie wiem czy Ci sie przysnilo czy nie, ale widocznie warsztat nie umial sobie poradzic...  Na przyszlosc przyjmij prosze grzeczniejszy ton wypowiedzi.

Napisano

Jeszcze moze byc zerwana smieszna plastikowa zapinka przy pedale sprzęgła. Linka do pedału przypinana jest bolcem z plastiku. On jest najslabszym ogniwem w tym połączeniu.

Jak sprawdzic? Ktoś dusi pedal sprzęgła a drugi osobnik patrzy czy lapa przy skrzyni pracuje. Jak nie pracuje to linka lub ten bolec. Jak pracuje łapa to skrzynia out i weryfikacja co padło.

Napisano
Dnia 22.5.2017 o 12:48, Muzyk napisał:

Nie wiem czy Ci sie przysnilo czy nie, ale widocznie warsztat nie umial sobie poradzic...  Na przyszlosc przyjmij prosze grzeczniejszy ton wypowiedzi.

Czy w mojej wypowiedzi jest coś niegrzecznego? Opisywałem tą historię już kilkanaście razy i będę ją opisywał w podobnych przypadkach. Warsztat był i jest nadal bardzo dobry, durnie tam nie pracują. Linka została wymieniona, działała, auto potem sprzedałem.

Napisano
Dnia 22.05.2017 o 12:39, ArekMiz napisał:

Po paru godzinach dzwonią do mnie, że ta nie pasuje, tylko trzeba bez napinacza. Pojechałem, kupiłem bez napinacza, dowiozłem, wymienili. A tamtą udało się bez problemu zwrócić.

A mi pękła fabryczna z napinaczem.Wymieniłem ją na linkę bez napinacza bez problemu pasowała.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.