Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak to najlepiej załatwic-odszkodowanie ze sprawcy kolizji..

Featured Replies

Napisano

miałem kolizje,opisana mniej wiecej tutaj tak troszke i zastanawiam sie jak teraz to zalatwic...koles jest ubezpieczony w "towarzystwie ubezpieczen wzajemnych" ja w warcie.Szkoda poleci z jego OC.

Nie wiem czy lepiej oddac auto do dobrego serwisu lakierniczego i naprawa bezgotowkowa czy zalatwiac wszystko na wlasna reke.

Jak to wszystko wyglada w praktyce ?? Powiedzmy ze pewnien serwis zrobi wycene,jesli ubezpieczalnia go zaakceptuje to wszytsko super,jesli nie to juz male schodki.

Przykładowo:dostaje z odszkodowania 1200zl do reki,a bezgotowkowo ile by dostal ten serwis....?? bo z tego co wiem to chyba wiecej.

Najbardziej zalezy mi na wygladzie auta,nie na paru zlotych ktore przyoszczedze.

A jesli serwis wyceni szkode na 2000zl a ubezpieczyciel na 1200zl,to jakie sa opcje ??

nie zrobia,bo za malo kasy.... ??

zrobia ale gorzej np.czesci uzywki ...??

jakos sie dogadac z serwisem moze ??

co radzicie ??

Napisano

Z tego co wiem to oddajesz auto do servisu ktory naprawia samochody bezgotowkowo, a w ubezpieczalni mowisz ze tam oddales samochod i podajesz nr polisy sprawcy. Chyba tyle.

Napisano

Oddaj auto do warsztatu (do takiego zeby Ci dobrze zrobił), zgłoś do ubezpieczalni gdzie auto stoi. Ubezpieczyciel przysle niezaleznego rzeczoznawce, który wyceni szkodę. Jezeli szkoda bedzie opłacalna do usunięcia (zakładam, że nie jest duża i naprawa będzie opłacalna) to ubezpieczyciel pokryje naprawę nawet jesli będzie ona wyzsza od wyceny.

Napisano
  • Autor

> Oddaj auto do warsztatu (do takiego zeby Ci dobrze zrobił), zgłoś do

> ubezpieczalni gdzie auto stoi. Ubezpieczyciel przysle

> niezaleznego rzeczoznawce, który wyceni szkodę. Jezeli szkoda

> bedzie opłacalna do usunięcia (zakładam, że nie jest duża i

> naprawa będzie opłacalna) to ubezpieczyciel pokryje naprawę

> nawet jesli będzie ona wyzsza od wyceny.

aha,no dzwonilem do lokalnego serwisu,jest taka opcja ogolnie,tylko nie wiadomo ile bede czekal na to wszystko,musze sie tym zajac bo nie podoba mi sie teraz moje auto.

A nie chce zeby mnie czyms zaskoczyli...bo wiedzy na ten temat nie posiadam...

Napisano

Niestety, czasmi to trwa frown.gif

Napisano

Po oględzinach PZU kosztorys zrobiło na 1500, wstawiłem do ASO, oni go zweryfikowali, przyjechał rzeczoznawca na dodatkowe oględziny, ostatecznie faktura poszła na 3200, zapłacili bez protestu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.