Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana radia

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam następujący problem. W mojej asterce miałem fabryczne radio, które grało bardzo dobrze, ale było troche słabawe, więc postanowiłem wsadzić tam moje stare radio Sony z poprzedniego samochodu. Wszystko po podłączeniu działa bardzo dobrze (zasilanie, podtrzymanie pamięci, TID z datą) oprócz odbioru fal. Stacje się gubią, niektórych w ogóle nie znajduje, tak jakby był problem z anteną, a po podłączeniu starego wszystko gra idealnie. Radio Sony, które teraz wstawiłem na pewno jest sprawne, a do jego podłączenia zastosowałem przejściówkę na wtyk antenowy, gdyż się różniły.

Czy ta przejściówka sprawia taki problem, czy to może ma coś wspólnego z jakimś wzmacniaczem o którym czytałem, że występuje w nadwoziach typu combi.

Może ma ktoś jakieś uwagi z własnego doświadczenia, będę wdzięczny za każdą wskazówkę.

Na razie musiałem wrócić do starego radia.

Pozdrawiam.

Napisano

Sam ciales kabel zeby data wyswietlala sie na TIDzie?

Z kostki ISO oprocz kabelka do TIDa wychodzi razem z nim kabel do wzmacniacza anteny i pewnie tez zostal on przeciety ok.gif

Napisano

> Sam ciales kabel zeby data wyswietlala sie na TIDzie?

> Z kostki ISO oprocz kabelka do TIDa wychodzi razem z nim kabel do

> wzmacniacza anteny i pewnie tez zostal on przeciety

Ale na starym radyjku wszystko działa dobrze więc chyba nie to niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Nie, nic nie przerabiałem. Podpiąłem kostki do nowego radia i wszystko grało. Dodałem jedynie przejściówkę na kabel antenowy, bo była inna.

Napisano

> Nie, nic nie przerabiałem. Podpiąłem kostki do nowego radia i

> wszystko grało. Dodałem jedynie przejściówkę na kabel antenowy,

> bo była inna.

Tez mam starutkiego soniaka od niedawna. Ja nieco na sile dopasowalem stara wtyczke.

Ja bym obstawial, ze owa przejsciowka ci bruzdzi. Wbrew pozorom wtyczka antenowa pasuje, trzeba tylko nieco scisnac blaszki.

Sproboj bez tego...

Napisano

Miałem starego CAR300 i odbierał wszystko super, zmieniłem na Pioneera dosyć wysoki model i jest gorzej, niby dobrze ale czasem gubi stacje - car300 nie miał z tym problemu. Także zastosowałem przejściówke na antenie. Dla mnie w sumie to nie problem bo radia rzadko słucham ale troche mnie to denerwuje więc może niedługo się tym zajme.

Napisano
  • Autor

Ja słucham głównie radia, dlatego nie kupuje żadnego nowego sprzętu na MP3, tylko wsadziłem mojego kaseciaka Sony. Dlatego zły odbiór radia jest dla mnie poważnym problemem i musiałem wrócić do starego Blaupunkta. Gdyby miał mocniejszy wzmacniacz i działała w nim funkcja fad, to nie zmieniałbym go na inny. Przynajmniej złodzieje się nie połaszczą na dziadka. wink.gif

Napisano

Ja również pożegnałem stosunkowo niedawno fabryczne DELCO CDR500 na rzecz Pionka DEH-30MP

deh30mp_detailpage.jpg

Oczywiście trzeba było skorzystać z przejściówki która jak się okazało niezbyt pewnie łączy się z kablem antenowym. Przy wyciągniętym radiu grało ok ale podczas wkładania złączka się rozłączała. Radio zakładał mi koleś ze sklepu i w końcu po którejś próbie uciął starą końcówkę i założył nową wtyczkę bezpośrednio pasującą do radia.

Działa bez zarzutu. Bardzo dobrze trzyma stacje (nawet lepiej jak poprzednie) a jakość odbioru zawsze bdb cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.