Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

duza roznica w spalaniu

Featured Replies

Napisano

Witam, zaczne odrazu zlosnik.gif mam silnik 1.2MPI i do tego załozoną prostą instalacje LPG do samochodu gaznikowego (przedtem ta instalacja byla w Cinquecento 700) czyli jest to instalacja I-generacji i teraz mam mały ptoblem bo moje 1.2 spala od 13do 16L gazu w zaleznosci od moich nastrojow i jakie buty ubiore but.gifsmile.gif ale bondz co bondz wydaje mi sie ze 13L to drobna przesada i teraz moje pytanie : czy jak wydam te pare stówek na komputer , emulator wtryskow i inne głupie głupoty to spalanie napewno sie zmniejszy czy to niema nic do zeczy?? u mnie gazownicy mowia ze teraz kazdy sie pozbywa z aut tej elektroniki bo to tylko problem i mowia ze lepiej chodzą auta szczegolnie jak wstawiają dławiki zamiast silniczkow krokowych inni gazownicy moga mi podpiac auto pod analizator spalin za 40 zł ale niewiedzą czy mi to cokolwiek pomoze ale lepiej zebym podpią to mi powiedzą dokladnie ile mi pali sciana.gif no a jescze inni po podlaczeniu pod analizator stwierdzają ze mieszanka jest uboga i odkrecaja na max i dalej mieszanka uboga to zatykają mi tasmą izolacyjna ok 70-80% dolotu i skrecaja na dławiku do 1obrotu no i mowia ze teraz bendzie ok a co w groncie zeczy wychodzi na to ze max predkosc to 80 a spalanie niemiłosiernie wzrasta nawet do 20L na 100km oslabiony.gif tak ze wy musicie mi doradzic co zrobic bo okolicni gazownicy sami widzicie jacy madrzy sciana.gif co to z tym wszystkim robic bo juz szukam przyczyn od 4 miesiecy i rence mi juz konkretnie opadają i czasem bym mial chec sobie strzelic w łeb przez te stracone pieniadze oslabiony.gif a auto to Cinquecento z silnikiem 1.2 MPI od Fiata Palio co w groncie zeczy powinien chyba jescze mniej palic niz Palio bo jest duuuzo lzejszy , to co robic panowie , pomoze ktorens ?? oslabiony.gif

Napisano

Może pomoże ale w twoim przypadku to wygląda mi jeszcze na nieodpowiedni mikser.

Napisano

> Może pomoże ale w twoim przypadku to wygląda mi jeszcze na

> nieodpowiedni mikser.

ale pirat ma zwykły palnikowy mikser od 1,2 wiec chyba dobry :hmmm:

Napisano
  • Autor

hmm mam mikser zwykly jak sie zaklada nad przepustnice praktycznie w kazdym zakladzie lpg a ta dziora ma 27mm bo taka ma miec do 1.2 mpi a jak mialem 1.1 spi to mialem taki sam mikser tylko srednica byla 36mm ,wiec wydaje mi sie ze mikser mam dobry crazy.gif

Napisano

> hmm mam mikser zwykly jak sie zaklada nad przepustnice praktycznie w

> kazdym zakladzie lpg a ta dziora ma 27mm bo taka ma miec do 1.2

> mpi a jak mialem 1.1 spi to mialem taki sam mikser tylko

> srednica byla 36mm ,wiec wydaje mi sie ze mikser mam dobry

jeżeli średnica zwęzki jest odpowiednia do tego silniczka to może mikser jest badziewny i mocno nieliniowo pracuje. Sama średnica nie znaczy że będzie dobry.

Napisano
  • Autor

hmm przez sam mikser tez moze palic praktycznie 2 razy tyle ?? wiem ze przez mikser moze palic wiecej ale hyba nie az tyle oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.