Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś gwiżdże pod maską, zapewne wiatr.

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam nastepujący problem. Od czasu wymiany uszczelki pod pokrywą zaworów cos mi gwiżdze podczas szybszej jazdy. Coś jakby wiatr, nawet jak wylacze silnik w czasie jazdy to dalej gwiżdże. Tak mniej wiecej od 60km/h w gore, ale czasami jest mniej a czasem wiecej.

Myslalem ze to moze jakies zawirowania powietrza na filtrze pow, ale nic tam nie widze.

Uszczelke wymienialem sam i części mi żadnych nie zostało więc złożyłem to raczej dobrze smile.gif Jedyna rzecz która mogła by mieć związek między gwizdem a wymianą uszczelki to właśnie zdjęcie puchy z filtrem powietrza, no ale przeciez tego chyba nie da się źle potem założyć. smile.gif

Macie jakies sugestie?

pozdrawiam

Napisano

nie jestem pewien jak umieszczona jest pucha filtra powietrza w1,1 ale proponuję sprawdzić, czy przewód idący od przodu auta do puchy wszędzie dobrze leży i nigdzie nie jest zagięty.... czy obudowa szczelnie dolega...

gwiżdze na każdym biegu powyżej 60? czy na wysokich obrotach ?

może zderzak delikatnie odstaje....

to może być tesh pierdołka typu za wysoko podniesiona antena na dachu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> gwiżdze na każdym biegu powyżej 60? czy na wysokich obrotach ?

Na kazdym, nawet jak wrzuce luz i wylacze silnik.

> może zderzak delikatnie odstaje....

> to może być tesh pierdołka typu za wysoko podniesiona antena na dachu

Antena to nie, bo pod maską gwiżdze, bardziej z prawej strony. Zapewne jakas pierdola, ale ciezko to znaleźć a strasznie wkurza.

Napisano

a kółka nie wystają troszke poza błotniki?? ja tak mam jak mi wystają kółka z przodu

Napisano

> Na kazdym, nawet jak wrzuce luz i wylacze silnik.

mi też coś gwiżdze z prawej strony, nie zalezy to od predkosci obrotowej silnika i nie jest to rownomierne tylko tak jakby falujace, podejrzewam amortyzator, mozliwe to, ze to w polosi cos nie tak? jak sprawdzałem to wszystko szczelne.

Napisano

>Na kazdym, nawet jak wrzuce luz i wylacze silnik.

hmmm... a czy to czasem nie jest szum opon, którego wcześniej mogłeś nie zauważyć? jakie masz opony?

co słychować kiedy wyluzujesz auto i zaczniesz hamować tak od prędkości ok 70km/h?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.