Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym, jak tępić kornikowate?

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy to korniki, kołatki czy inne spuszczele (swoja droga fajna nazwa), ale cos mi zre belki w garazu.

Nie doszedlbym tego gdybym na szybie nie znalazl sciezki pylu drzewnego idealnie pasujacej do belki nad nia.

Naczytalem sie neta i jak zwykle zglupialem, bo watpie bym potrafil rozpoznac ktory to dokladnie robal mnie wnerwia.

Jest ktos w stanie podpowiedziec w temacie?

Napisano

Znaczy się czytałeś temat "odnawianie starych (bardzo) mebli" :phi:

Napisano

Jak otwór w belce jak szpilka to kornik, jak większy to spuszczel albo kołatek.

Pierwsze zabijesz chemia, następne dwa... Taniej wyjdzie kupić nową belkę, a starą spalić. 

Napisano
  • Autor
Dnia ‎2017‎-‎06‎-‎23 o 11:49, paweu napisał:

Znaczy się czytałeś temat "odnawianie starych (bardzo) mebli" :phi:

Ten tez.

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, mayster_tcz napisał:

Pierwsze zabijesz chemia, następne dwa... Taniej wyjdzie kupić nową belkę, a starą spalić. 

Starsze pokolenie mowi "zamazać drewnochronem i olac" i chyba taka taktykę przyjmę.

Napisano

Też możesz, ale pamiętaj, że robaki latają na następne belki. Więc jeśli tylko garaż ma drewniany strop to spoko, gorzej, jak dom ma nieosłonięte części konstrukcji drewnianej. 

Ja u siebie wymieniłem tam gdzie było konieczne, zdrowe belki impregnatem pomalowałem, drewno z rozbiórki spaliłem w piecu. 

Napisano
  • Autor
25 minut temu, mayster_tcz napisał:

Też możesz, ale pamiętaj, że robaki latają na następne belki. Więc jeśli tylko garaż ma drewniany strop to spoko, gorzej, jak dom ma nieosłonięte części konstrukcji drewnianej. 

Ja u siebie wymieniłem tam gdzie było konieczne, zdrowe belki impregnatem pomalowałem, drewno z rozbiórki spaliłem w piecu. 

Garaz to odrębny budynek.

Napisano
Dnia 25.06.2017 o 17:00, mayster_tcz napisał:

a możesz podać przykłady tej chemii , u mnie jest kornik przywieziony z lasu z drewnem do kominka i mimo zimy ma się dobrze , drewno leży w drewutni przy drewnianym garażu na razie  garazu nie tyka ale jak mu zasmakuje to będzie problem , na razie ślubna tylko się wnerwia ze przy kominku pełno pyłu :)

Napisano

Ja używałem kuprafung do zabezpieczenia i ewentualnego dobicia tego co siedzi w belkach. Jak na razie, odpukać, działa. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.