Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny problem ze skuterem

Featured Replies

Napisano

Witam jest sobie romet router bassa 4t po dłuższym postoju ginie iskra pomaga rozłączenie stacyjki uruchomienie z kopki odpala od strzała,podpinam kostkę stacyjki i skuter odpala z rozrusznika.Po kilku godzinach lub nawet 1godz. problem wraca!stacyjka działa jak przekręcam kluczyk ale nie podaje iskry!wymieniac stacyjkę?stało sie to z dnia na dzień. Pomocy w miarę sszybko!

Napisano

Jeśli jest tak jak piszesz to tak.

Można by odłączyć kabel odpowiedzialny za gaszenie dla 100% pewności, przeważnie jest koloru czarno-białego i idzie do modułu zapłonowego...

Napisano
  • Autor

Odłączyć przy module czy przy kostce ?że tak zapytam dziwne to zjawisko nie rozumiem dlaczego po uruchomieniu z kopki i podłączeniu kostki bedzie zapalał z rozrusznika do pewnego czasu!?ma ktoś może namiar na jakiś schemat stacyjki to bym sobie ją pomierzył gdy nie odpala i później jak odpala.

Napisano

W sumie obojętne ale jak przy stacyjce to wyeliminujesz dodatkowo możliwość zwarcia kabelka w wiązce moduł-stacyjka, choć to raczej mało prawdopodobne.

Napisano
  • Autor

Oki zaraz sprwdzę wypnę przy module jeśli zapali po nocy z rozrusznika to mam rozumiem że mam szukać stacyjki?

Napisano

W zasadzie tak, ale wiązkę możesz też sprawdzić. Czy nie ma jakiś otarć/przetarć, zwłaszcza przy jakiś elementach ruchomych.

Ewentualnie zamontować dodatkowy włącznik gaszenia (po odłączeniu kabelka od stacyjki):)

Napisano
  • Autor

Skuter teścia nowy 600km przebiegu stał ponad 2 lata w szopie ogarnełem go uruchomiłem wymieniłem olej ,palił elegancko.Od początku kluczyk w stacyjce nie miał styku kiwał sie wskaźnik paliwa,ale palił zawsze.Wymontowałem stacyjkę przepłukałem kontaktem i wskaźnik złapał styk ale zaczeły sie problemy z uruchomieniem.Jak na złość dzisiaj po nocy odpalił bez problemu z rozrusznika,spryskałem jeszcze styki przy module i w kostce dogiełem piny i nie wiem co teraz robić,czy jechać gdzieś na sklepy i kupić stacyjkę,czy zostawić jak jest.Problem taki że jutro wyjeżdżam od teściów do domu a teść niezbyt się garnie!hihi i skuter dalej bedzie zapomniany!

Napisano
  • Autor

To nie wina stacyjki kupiłem nową i zonk nie odpala jak i na nowej tak i na starej dobrze że gość w sklepie przyjoł zwrot!ale mam trop,gdy nie odpalał wyjołem moduł ten obok aku i oświecenie odpalił teraz sie zastanawiam kablę są ok wygląda na to że moduł sie gdzieś zawiesza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.