Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kalkulacja kosztów do oceny - płot, taras, domek narzędziowy

Featured Replies

Napisano

Hej,

Kroi mi się kilka "robótek" na działeczce. Wczoraj był koleś i złożył ofertę. Poniżej szczegóły i prośba o info czy Waszym zdaniem te ceny są ok?

1. Równianie terenu 4,5 ara minikoparką oraz zburzenie 40 metrów starego ogrodzenia (drewno, słupki z cegły, wylewka), wykopanie pod wylewkę pod nowe ogrodzenie (66 metrów), w cenie sprzątanie i wywózka pozostałości - 1500 zł

2. Wylewka fundamentów pod nowe ogrodzenie (66 metrów) oraz pod nowy taras (16 m2) - 1500 zł

3. Budowa domku narzędziowego na wymiar 2,5mx3m, krytego blachą (mam pod to prostokątny fundament) - 2500 zł

3. Rzeczony taras (16 m2, budowa od zera): deska z rowkami 100 zł za m2 -> 1600 zł, konstrukcja z profili stalowych na fundamencie + robocizna 3000 zł, balustrada (drewno + stal) 12 metrów po 260 zł -> 3120 zł, razem taras 7720 zł

4. Nowe ogrodzenie (66 metrów): 22 profile (te słupki ;] ) metalowe (co 3 metry) po 70 zł, sztachety 150 zł za metr (na gotowo, po montażu, pomalowane) = 11 440 zł

:hmm:

Uprzedzam, że proszę o nie udzielanie rad w stylu "kup sztachety, płot postawisz sam ;] ". 

Napisano

Daj ogłoszenie na Oferii i będziesz miał porównanie :ok:

Ja dostałem przeszło 30 zgłoszeń, z kilkoma firmami się spotkałem, wybrałem firmę która miałą dobrą cenę, dobre opinie i zrobili mi wszystko kompleksowo.

Za taras ok 25m2 (wykonanie słupków, konstrukcji alu, położenie desek, oraz schodów z 2 stron - z 15mb +wylewka ok 5m2 pod drugi taras za robociznę zapłaciłem 2000. Potem chyba jeszczę trochę z tego urwałem, możesz odjąć cenę 500zł za wylewkę, więc daje jakieś 1400zł za deko większy taras. U mnie była deska kompozytowa + kostrukcja alu, całość wyszło ok 12500

Wyrównanie terenu ok 550m2 + wywóz całej ziemii (było tego z 5 dużych wywrotek) nawiezienie nowej, wyrównanie, wałowanie, montaż siatki na krety - robocizna 1500zł. W tym była koparka (duża), pracowała 1,5 dnia.

Ogrodzenia miałem 75mb, za usunięcie starego +montaż nowego z podmurówkami, słupkami i panelami ok 1.6m za całość zapłaciłem coś koło 6kzł.

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, sherif napisał:

Daj ogłoszenie na Oferii i będziesz miał porównanie :ok:

Dobry pomysł, tak zrobię.

Fajny Ci wyszedł koszt ogrodzenia. Co to za panele o których piszesz?

Napisano
9 minut temu, FrugOs napisał:

Dobry pomysł, tak zrobię.

Fajny Ci wyszedł koszt ogrodzenia. Co to za panele o których piszesz?

Zwykły ogrodzeniowy (taki w prostokątną kratkę), tylko z grubszego drutu

Napisano
15 godzin temu, sherif napisał:

Bardzo niskie ceny. Zwłaszcza jak piszesz 1.5 dnia koparki z resztą za 1500.

Materiały sam kupowałeś czy wykonawca?

Edytowane przez hubert110284

Napisano
3 godziny temu, hubert110284 napisał:

Bardzo niskie ceny. Zwłaszcza jak piszesz 1.5 dnia koparki z resztą za 1500.

Materiały sam kupowałeś czy wykonawca?

Tak wyszło. Akurat firma od ogrodów sobie szukała koparkowego, ponieważ sami mają mini koparkę a na taką było za dużo roboty. Koparkowy się trafił bardzo dokładny i to co robi się w kilka h robił 1,5dnia :phi: aż go pogonili.

Materiały jak ziemia, siatka, trawa z rolki, kora, rośliny, eko kratki, itd załatwiała mi firma od ogrodów, ja tylko akceptowałem i płaciłem. Super układ kratkę parkingowa kupiliśmy w Leroy, bo była najtańsza i dobra, a oni przywieźli całego busa ;).

Co ciekawę, to nie była najtańsza firma, ale zrobiła na mnie najlepsze wrażenie. Był gość co położył ofertę o połowę mniej ale powiedział, ze on z pracownikiem sam przekopie szpadlami całą działkę  a potem wyrówna :phi:

Ja wolałem wywieść to co było przemieszane po budowie i nawieść nowej ziemi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.