Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przepływomierz- do właścicieli diesli AII

Featured Replies

Napisano

No i po półrocznej eksploatacji trzecia dolegliwośc dopadła moja viki a mianowicie przepływomierz poszedł się 270747800-sex.gif

Objaw jest taki totalny brak doładowania. Co dziwne check sie wcale nie zapala confused.gif Na pomiar miedzy masą a końcówka 2 jest całyczas 0,00V nie zależnie od obrotów.

Na 4 pinie jest 1,45V zamiast 4,5VStalo się to nagle i niewiem z jakiej przyczyny. Podjechałem na parking w robocie było jeszcze normalnie, jak wyjeżdzałem juz był muł.

Miał ktoś taki przypadek???

Napisano
  • Autor

Dobra skoro nikt nie miał takiego przypadku to może w ten sposób mi ktoś pomoże.

Umnie siedzi przepływka o numerze 0281 002 139 koszt zakupu nowego to 800 zeta i zamienników nie ma.

Ale w nowszych Vectrach z takim silnikiem(X20DTL) stosowana jest przepływka 0281 002 180 różni się ona wtyczka bo jest na 5 styków(w starym jest 4)no i ceną 200zeta

I teraz moje pytanie czy ktoś maże mi podać wyprowadzenia z tego przepływomierza czyli co jest na danej końcówce.W starym mam tak:

1-masa

2-napiecie wyjściowe zależne od obrotów(0,7-1,8V)

3- +12V zasilanie

4- stała wartosc około 4,5V do kompa

a jak jest w tym 5-cio stykowym???? może jak bym to wiedział dało by się zastosować ten tańszy. Jak by się udało zrobiłbym jakiegoś manuala bo pewnie i innym się to przyda.

p.s

I jeszcze może ktoś kto posiada przepływkę o numerze 0281 002 180 podejży u siebie jakie kolory kabelków wchodzą na poszczególne piny we wtyczce. Bo podejżewam że ta tańsza przepływka różni się tym że na 5 pinie ma czujnik temperatury zasysanego powietrza który w moim przypadku jest osobno. Jeżeli tak jst to można to spokojnie przerobić i zastosować ten tańszy.

Prosze o pomoc.

Napisano

nie wie czy to pomoze ale..

u mnie do przeplywomierza jest 5 wtykow(miejsc) a 4 przewody....

Napisano
  • Autor

> nie wie czy to pomoze ale..

> u mnie do przeplywomierza jest 5 wtykow(miejsc) a 4 przewody....

A możesz sprawdzić jakie kolory przewodów wchodzą na które piny. Piny sie liczy stojąc z przodu samochodu od prawej do lewej zresztą na przepływce jest oznaczone.

A najważniejsze czy 5 pin masz wolny jeżeli tak to moje przypuszczenia są słuszne. Czy masz przepływke 0281 002 180????

Napisano

no ten ostatni najbardziej po lewej stojac przed autem jest wolny a przeplywke mam jeszcze inny numer ale to 2,2 DTI

Napisano
  • Autor

> no ten ostatni najbardziej po lewej stojac przed autem jest wolny a

> przeplywke mam jeszcze inny numer ale to 2,2 DTI

A czy możesz sprawdzić kolory przwodów??? Bo wiązki sa takie same ze wzgledów serwisowych.

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki za fotki chociaż to diametralnie różne przepływki ale porównam jeszcze schematy i powinienem być w 100% pewny czy moge zamienic

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.