BUser Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Witam Padła mi padła wycieraczka kierowcy a tu leje cały czas Ta od pasażera śmiga, więc coś się rozpadło w mechaniźmie. Ma ktoś coś? - manuala, zdjęcia, może mechanizm na zbyciu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemax Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Mi właśnie padły obie . Urwał się trzpień łączący mechanizm z silniczkiem. Kupiłem na na Allegro mechanizm z silniczkiem za 50 zeta+wysyłka. Jutro będę przekładał, wcześniej nasmaruję. Wyciągnięcie nie jest skomplikowane, chociaż mam 2 lewe ręce. Odkręcasz wycieraczki, ściągasz uszczelki, potem plastik pod szybą, i odkręcasz mechanizm. !5 minut roboty. Mam nadzieję, że jak poskładam, to mi żadna część nie zostanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUser Posted October 10, 2017 Author Share Posted October 10, 2017 Też coś kupiłem na szybko - zerknij czy masz taki sam - czy nie kupiłem czasem jakiegoś anglika? Fajnie jakbyś wrzucił fotkę jak to wygląda po ściągnięciu plastiku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemax Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Moje jest takie, chyba to samo: Po ściągnięciu plastiku, znaczy reszta auta? Nie pokażę bo żona do pracy pojechała bez wycieraczek Chętnie bym to nasmarował, ale poczytałem sobie jak się ludziom czasem różne rzeczy dzieją przy demontażu i się waham. BTW jak wiesz jak rozmontować przegub kulowy to daj znać, pewnie banał ale nie wiem. Na śmietniku jest referat z demontażu. Ładny manual do audi jest też tu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUser Posted October 11, 2017 Author Share Posted October 11, 2017 Dzięki za info i fotkę, widzę że mamy to samo Sprzedawca też mi potwierdził, że miał błąd w tytule aukcji gdzie był "prawy". Uff Ja ciągle nie mam czasu/sposobności na naprawę i albo ryzykuję 40km do pracy albo jadę z kolegą Co do naprawy to wiele nie podpowiem - nie mam doświadczenia z takim ustrojstwem - raczej nie będę ryzykował demontażu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemax Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Zrobione :). Jak zacząłem na próbę rozkręcać stary mechanizm, to urwałem główkę śruby. W związku z tym nowego nie ruszałem, tylko obficie spryskałem najpierw WD40 a potem smarem w sprayu. Podłączyłem pod kostkę, psiknąłem jeszcze raz w ruchu, zatrzymalem wycieraczki, założyłem i działa :). Jedyne co mnie niepokoi, to szparki między uszczelką podszybia a szybą - woda będzie się dostawać w okolice silniczka. Założyłem oryginalną gumową osłonę i mam nadzieję, że będzie ok, otwór odpływowy drożny. Montaż zajłą mi 30 min, jedyne na co uważać, to dopasowanie ze sobą 2 elementów podszybia (na środku) przed skręceniem - ja zapomniałem i musiałem rozkręcać. Biorąc pod uwagę, że do mechaniki mam 2 lewe ręce - poszło łatwiej niż myślałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUser Posted October 15, 2017 Author Share Posted October 15, 2017 U mnie nie było tak różowo - godzina nie starczyła na naprawę. Zakupiony mechanizm z silniczkiem działał tylko na najwolniejszym biegu. Awaria polegała na spadnięciu dłuższego cięgna z kulki pod silniczkiem. Zakupiony mechanizm został dawcą cięgna. Po przełożeniu był problem z piszczeniem ale smar w spreju załatwił sprawę. Okazało się że do połówki plastiku od pasażera nie ma 2 plastikowych zatrzasków (teraz wiem czemu nie przylega idealnie do szyby. Przydałby mi się też kawałem uszczelki pomiędzy częścią od kierowcy a szybą bo kawałek rantu jest oderwany (jeszcze przed naprawą) Najważniejsze że auto w pełni sprawne - pytanie co następne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.