Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

temat rzeka UNO T

Featured Replies

Napisano

Witam

pytanie brzmi ...

CZY jest szansa zamontować zawieszenie od UNO T do Seicento ?

nie istotne dlaczego .. po prostu czy sie da ? confused.gif

Napisano

> Witam

> pytanie brzmi ...

> CZY jest szansa zamontować zawieszenie od UNO T do Seicento ?

> nie istotne dlaczego .. po prostu czy sie da ?

zawiesenie tzn calosc (amory, sprongi, wachacze, tylna belka) czy tylko springi i amory? niewiem.gif

Napisano

Są to niestety różne konstrukcje, ewentualnie coś przednie mcphersony można rzeźbiź, ale raczej też nie podchodzą...

Nie polecam

no.gif

Napisano

> Witam

> pytanie brzmi ...

> nie istotne dlaczego .. po prostu czy sie da ?

Niestety NIE!!!

Napisano

> Witam

> pytanie brzmi ...

oczywiście, że jest szans (nie musze nawet patrzeć na płyte podłogową seja żeby Ci to napisać) pytanie tylko co wolisz ciąć i spawać - elementy zawieszenia od Uno czy może bude seja będziesz rzeźbił. No i może być troche kłopot z miejscem np. na tylną belke miszczu ale zawsze możesz zrobić off-road'a.

> nie istotne dlaczego ..

a bardzo szkoda, że nie napisałeś dlaczego bo to najważniejsza kwestja moim zdaniem. Co Cie tak jara w zawieszeniu od UnoT ? Bo nie ma w nim kompletnie nic specjalnego. Wielu użytkowników UT zmienia sprężyny na obniżające i utwardzające bo te od uno turbo są twardsze od serii ale nie jakieś tam wyczynowe, a auto i tak wysoko stoi. No a jak wywalimy sprężyny od UT'a to co takiego pozostaje sportowego w tym zawiasie ? Tylna belka chyba różni się tylko przystosowaniem do zamontowania tarczowych hamulców, a jeśli chodzi o właściwości jezdne to raczej nic nie "upiększa" i działa tak jak ta z serii, a w cento masz z tyłu wahacze i moim zdaniem to fajniejsza opcja. Co tam jeszcze zawias z turbawy skrywa ? stabilizator - o to Ci chodzi ? ale w cento też były montowane. Twardsze amory ? nie twardsze niż te, które można kupić do seja.

po prostu czy sie da ? upieram sie, że mimo braku przystosowania można, dragstery ludzie jakoś budują.

Jedynie fakt występowania różnych marek gazowych amortyzatorów, progresywnych springów (do cento) i możliwość założenia staba do seja bez najmniejszych przeróbek skłania mnie do postawienia pytania czy tak bardzo mażysz o dennej jakości metalowo-gumowych elementów zawiasu Uno jakie można spotkać w większości polskich sklepów sick.gif.

PS1. Jeśli pytasz bo masz za free sportowy zawias do UT (np. KONI serduszka.gif) to nie twórz chorych wizji tylko opitol i kup dedykowany do seja.

PS2. Pisałem to jako sympatyk UT, więc prosze posiadaczy UT aby nie linczowali mnie jeśli coś pominołem/pomyliłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.