Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pug 5008

Featured Replies

Napisano

Mam tego diesla w 5008 poprzedniej generacji.

Auto jest dynamiczne, ale pożera jak na diesla spore ilości paliwa. 

W mieście średnia 8,0 l/100, gdzie ten sam kierowca w peugeocie 307 1,6 hdi osiągał 7,0 l/100

W trasie przy bardzo spokojnej jeździe 6,0l/100  (poprzednio 4,5 - 5 /100)

Na autostradzie przy prędkościach 140  - 150 lepiej nie patrzeć na wskazania komputera

Z ciekawostek jak poprzedniej zimy przy -20 stopniach zamarzł mi dodatek AdBlue w zbiorniku, to auto włączyło tryb awaryjny i praktycznie nie dało się nim jechać, (to w trosce o nasze środowisko). Później doczytałem w instrukcji, że należy to auto specjalnej troski i powinno być parkowane w ciepłym garażu :)

Napisano
9 minut temu, JacWeg napisał:

W mieście średnia 8,0 l/100, gdzie ten sam kierowca w peugeocie 307 1,6 hdi osiągał 7,0 l/100

No trochę różnej wielkości są te samochody... Nie dziwne, że 5008 pali ciut więcej...

42 minuty temu, Marcin79 napisał:

Kurcze podoba mi sie to auto. Silnik benzynowy chyba bym sobie odpuscil natomiast jaka opinie maja silniki hdi ?

2.0 HDI to chyba najlepszy "popularny" diesel, jaki można kupić. Trwały i bezawaryjny, a przy tym wystarczająco mocny. Te same silniki znajdziesz też w Fordzie.

Edytowane przez grogi

Napisano
Godzinę temu, Marcin79 napisał:

https://www.otomoto.pl/oferta/peugeot-5008-active-2-0-bluehdi-150km-wyprzedaz-rocznika-2017-ID6zmj72.html

Kurcze podoba mi sie to auto. Silnik benzynowy chyba bym sobie odpuscil natomiast jaka opinie maja silniki hdi ?

HDI to wg mnie jedne z najlepszych diesli, a auto bardzo fajne. Osobiście bardziej mi się podoba 3008, ale 5008 też jest super.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.