Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny problem z LPG

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich mam problem z moim bravo 1,6 16V odpalam po nocy wszystko git od razu przechodzi na gaz, jade wszystko działa jak potrzeba po około 3 kilomertach gaśnie jak zdejme noge z gazu. Na benzynie chodzi dobrze. Najlepsze jest to że jak przejade kilka kilometrów na benzynie i znow przełacze na gaz wszystko jest ok, lub jak zgasze go na benzynie raz albo dwa i potem znowu przełaczam na gaz to wszystko działa ok. Jeśli ktoś wie co to bardzo prosze o pomoc. Ps byłem u gazownika i nic nie stwierdził bo raz chodzi raz nie mówił żeby sprawdzić komputer ale na banzynie chodzi wiec nie wiem. Co to może być???? Dzieki za ewentualną pomoc

Napisano

Witamy.

Niedogrzany parownik wyrzuca z siebie dużo bardziej gęsty gaz niż parownik rozgrzany. Możę zwyczajnie ci się silnik zalewa tym gazem?

Napisano

> Witamy.

> Niedogrzany parownik wyrzuca z siebie dużo bardziej gęsty gaz niż

> parownik rozgrzany. Możę zwyczajnie ci się silnik zalewa tym

> gazem?

Ja raz miałem tak gęsty gaz, że spłynął do skrzyni korbowej i miski olejowej.

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

Ok dzieki ale to co parownik to naprawy??? nie zamarza wiec chyba zwyczajnie sie nagrzewa fachowiec od gazu nic nie stwiedził noi po jakimś czasie to działa wszystko dobrze. Tak jak zaraz po odpaleniu tylko po kilku kilometrach zaczyna sie problem.

Napisano

> Ja raz miałem tak gęsty gaz, że spłynął do skrzyni korbowej i miski

> olejowej.

Nie tankuj już więcej tego gazu... pub2.gif

Napisano

> Ok dzieki ale to co parownik to naprawy??? nie zamarza wiec chyba

> zwyczajnie sie nagrzewa fachowiec od gazu nic nie stwiedził noi

> po jakimś czasie to działa wszystko dobrze. Tak jak zaraz po

> odpaleniu tylko po kilku kilometrach zaczyna sie problem.

Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem: zaraz po odpaleniu i przełączeniu na gaz chodzi dobrze! Rozgrzany chodzi dobrze! Tylko kilka km po zimnym odpaleniu gaśnie po zdjęciu nogi z gazu?

Gaśnie na luzie na postoju? czy na luzie w czasie jazdy? Czy sprawdzałes w tym momencie od razu po zgaśnięciach temperaturę parownika? Bo to może być problem z obiegiem cieczy w parowniku. To może być też sprawa regulacji parownika lub właśnie elektroniki.

Napisano
  • Autor

włąśnie tak dobrze rozumiesz sprawdze jeszcze dokładnie tą temperature w momencie gaśniecia na parowniku i pogadam z fachowcem od gazu co i jak wielkie dzieki narazie

Napisano
  • Autor

odpowietrzyłem układ chłodzenia i fura znowu radzi sobie na gazie ładnie ale mam jeszcze jeden mały problem czasem obroty nie spadają do 900obr/min jak zwykle tylko są w okolicy 1500 lub nawet wiecej o co może chodzić????

confused.gif

Napisano

> odpowietrzyłem układ chłodzenia i fura znowu radzi sobie na gazie

> ładnie ale mam jeszcze jeden mały problem czasem obroty nie

> spadają do 900obr/min jak zwykle tylko są w okolicy 1500 lub

> nawet wiecej o co może chodzić????

Może jakieś problemy z układem wolnych obrotów lub komputer benzynowy za mądry i głupieje od gazu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.