Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polecicie jakiegoś elektronika?

Featured Replies

Napisano

Mam dwie płytki elektroniczne, które są chyba dość proste w działaniu ale mają jakieś tam usterki. Do tej prostszej mam nawet schemat. Ja niestety jestem tylko mechanikiem, coś tam polutuję ale za cholerę sam nie zdiagnozuję. Potrzebuję jakiegoś elektronika, serwisu, który sprawdzi co jest uszkodzone i to naprawi. Najlepiej wysyłkowo. Ktoś kogoś poleci?

Napisano

weź zrób ich zdjęcie najlepiej.
Nawet na AK jest parę osób co to ogarnia.
Ale nikt nie powie w ciemno co i jak...
I napisz jakie usterki są - bo to chyba podstawa.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, pawel_78 napisał:

weź zrób ich zdjęcie najlepiej.
Nawet na AK jest parę osób co to ogarnia.
Ale nikt nie powie w ciemno co i jak...
I napisz jakie usterki są - bo to chyba podstawa.

To może najpierw pierwsza płytka. Jest to "mózg" nawilżacza powietrza. Do płytki podłączone są przewodami dwa mikrostyki: jeden służący za on/off i drugi zmieniający obroty 1-2-3. Jest też zewnętrzny wyświetlacz poziomu wody oraz wybranej prędkości wiatraka. Silniczek ma dwa kable zasilające. Problem jest taki, że silnik po włączeniu wtyczki do sieci buczy i się grzeje. Dzieje się tak na wyłączonym oraz po włączeniu na pierwszy i drugi bieg (na drugim jakoś tam pracuje ale też dziwnie). Na najszybszym biegu pracuje poprawnie. Silniczek jest zasilany napięciem sieciowym ale jak mierzyłem nawet przy wyłączonym podawane jest około 170V.

WP_20180321_005[1].jpg

Edytowane przez Igorek

Napisano
  • Autor

Druga płytka, część włącznika ściennego do załączania gazowego podgrzewacza wody. Ma dwa mikrostyki: on i off. Są również 3 diody: zielona do sygnalizacji stanu włączenia, żółta do zakomunikowania niskiego napięcia akumulatora i czerwona do ostrzeżenia o błędzie pracy podgrzewacza. Płytka od czasu zakupu (używka) pokazuje po naciśnieciu "on" diodę zieloną oraz słabiutko świeci też dioda żółta. I tyle w temacie, podgrzewacz się nie włącza. Poprzednia płytka przestała w jakikolwiek sposób reagować na naciskanie włącznika, więc zakupiłem tę, chociaż nie do końca mam pewność czy to nie wina elektroniki w podgrzewaczu. Chociaż fakt załączania się diód w tej obecnej świadczy chyba, że ta poprzednia rzeczywiście była całkiem martwa. Układ pracuje na napięciu 12V i zdobyłem dwa schematy.

WP_20180321_009[1].jpg

WP_20180321_010[1].jpg

carver board 1.gif

carver board 2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.