Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TIS 2000 i sporo ciekawych info

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj usiadłem sobie i z ciekawosci poczytalem rozne info zawarte w TIS2000. I musze Wam powiedziec ze jestem dosc zaskoczony bo sa tam opisane przypadki ktore dosc czesto sie zdarzaja w naszych astrach a nikt do tej pory nie potrafil wytlumaczyc jak sobie z nimi poradzic. Oto kilka przykladow:

1) szybko rosnace obroty po uruchomieniu w x16xel, x14xel - przyczyna jest nieszczelnosc gumy pomiedzy przepustnica i kolektorem ssacym

2) zapalajacy sie bez powodu chech, po odczytaniu brak bledu - zapalanie moze byc spowodowane zamontowaniem niefabrycznego radioodbiornika wink.gif

3( Utrata oleju przez uszczelkę pompy olejowej.- Od następujących numerów podwozi zastosowano w produkcji zmodyfikowane uszczelki metalowe: VIN: Vectra: Astra F: Corsa: V1 169 061 V2 159 447 V4 236 701 V5 194 553 V5 171 195 V6 095 085 V7 096 372 V8 072 427 Od (Maj 99) i następujących numerów silników w produkcji będą stosowane zmodyfikowane śruby: Bochum: 02KH8751 Szentgotthard: 20J13544

4) X14XE| X16XE,X14XE| X16XE,X14XE| X16XEL,X16XEL Silnik gaśnie i nie można go od razu ponownie uruchomić/brak funkcji zapłonu - Wadliwe podłączenie do masy na króćcu przepustnicy (punkt przykręcenia przyłącza masującego cewki zapłonowej). UWAGA: Nie podłączać dodatkowego kabla do przyłącza masującego

cewki zapłonowej, ponieważ spowoduje to zakłócenie sygnału sondy

lambda.

Napisano

heh to moze jeszcze wyczytasz skąd po odpaleniu na zimno

załącza się ssanie, silnik przygasa, znowu skok obrotów, znowu przygasa a potem dopiero wchodzi na obroty?

(przygasanie to kolo 600obr/min, wchodzenie na obroty to kolo 1100)

Napisano

> Dzisiaj usiadłem sobie i z ciekawosci poczytalem rozne info zawarte w TIS2000.

W związku z tym mam pytania :

Jaki numer bazy danych ma Kolega ?

Czy istnieje możliwość aktualizacji tych baz danych ? - mam dwie wersje i starszej nie można aktualizować nowszą tylko trzeba starą odinstalować i wgrać nową.

Gdzie zdobyć najnowsze wersje TIS oraz EPC.- Epc mam z 2002 i nr. części są już nieaktualne.mam wersje 2005 ale tzw. multilanguage ( ang. niem. portug.)

Napisano

> heh to moze jeszcze wyczytasz skąd po odpaleniu na zimno

> załącza się ssanie, silnik przygasa, znowu skok obrotów, znowu

> przygasa a potem dopiero wchodzi na obroty?

> (przygasanie to kolo 600obr/min, wchodzenie na obroty to kolo 1100)

A ja mam takie pytanko skąd można zdobyć TIS 2000? Znalazłem tylko firmy które oferują go za kasę.Proszę o jakąś podpowiedź. Może któryś z Was mógłby mi podesłać Skopiowaną płytkę z tym programem, oczywiście zwracam kasę za wszystko (płyta, wysyłka)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.