Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Yato YT-38841 czy zestaw 216 el. z Lidla?

Featured Replies

Napisano

Budżet 300-400zł. Zastosowanie domowe, raz na parę miesięcy coś przy samochodzie.

https://www.ceneo.pl/37422815

https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=17787

Oba zestawy bardzo do siebie podobne, nawet liczba elementów ta sama. Ewentualnie jakiś mniejszy zestaw plus oddzielnie dokupić Torx E, które używam, ale bardzo rzadko.

Daje radę Yato? Na narzędziach z Lidla do tej pory się jeszcze nigdy nie przejechałem (śrubokręty, zestawy bitów).

W Lidlu oddają bez problemu kasę, jak przyjdę do nich z połamanym kluczem? Bo coś tak przeczuwam, że przy próbie odkręcenia kilku zapieczonych śrub na pewno przynajmniej jeden klucz połamię ;]

Napisano

Yato jest dość dobrą marką, używam warsztatowo i nie jest to najwyższa półka ale daje radę. Czasem trafi się coś trochę gorszego ale wtedy ma po prostu przeciętną jakość, nigdy nie jest od początku bezużyteczne. Plus taki, że maja setki, jeśli nie tysiące, elementów dostępnych oddzielnie, więc jeśli zniszczysz lub zgubisz to zestaw zawsze możesz skompletować. Lidl natomiast potrafi być dobry ale bardzo często jest przeciętny, Mam trochę narzędzi z Lidla lecz jakoś tak nie wzbudzają we mnie pełnego zaufania, sam wygląd mają wyraźnie tani. Z trwałością też różnie bywa. Osobiście stawiam Yato o oczko wyżej niż Lidl.

Napisano

Kupiem ten zestaw Yato w Casto. Oddalem, bo klucze byly bardzo podlej jakosci :/

Pozniej kupilem zestaw z Lidla i uzywam do dzisiaj. Jest ok jak za ta kase.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, mazi napisał:

klucze byly bardzo podlej jakosci :/

Tzn? Łamały się?

Kiedy kupowałeś?

Napisano
10 godzin temu, DamianB napisał:

Tzn? Łamały się?

Kiedy kupowałeś?

Rok temu. Nie łamały, nawet ich nie użyłem. Klucze płaskooczkowe były tak tandetnie wykonane, że odechciało mi się mieć to coś. Aż dziwne, bo inne rzeczy z Yato mam i są bardzo ok. Zacząłem myśleć, że do sieciówek jakiś gorszy sort pchają.

Kiedyś  tu o tym pisałem. Ząbki w kluczach oczkowych nie były po całej szerokości klucza, w jednym 1/3, w innym 1/4, a jeszcze w innym 1/2.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Kupiłem ostatecznie ten z Lidla, póki co nie miał się okazji wykazać poza paroma śrubami, ale wygląda solidnie.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.