Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana amorkow przednich...tanio?

Featured Replies

Napisano

witam

Przyszedl czas na wymiane amorkow ...

Podzwonilem po zakladach i najtaniej znalazlem Delphi po 118zł + montaz 30zł + gratis zbieznosc -> okolo 150zł 1 strona

(Sachsy po 170zł są)

Popatrzylem tez po allegro i zastanawiam sie czy jest sens kupowac jakies lepsze i samemu sie bawic w zmiane ...

Jakie są lepsze gazowe czy olejowe? chodzi mi głównie o wytrzymałosc i trzymanie sie drogi...

czołem

Oberon

Napisano

Ja płaciłem za gazowe Kayaby po 110 zł (wymiana amortyzatorów + koncówek drążka + łaczników stabilitatora + wymiana tarcz i klocków hamulcowych + przegląd hamulców tylnych + zbierznośc = 170 zł) Tak więc Twoja cena chyba OK

Jeżdzi się teraz bardzo dobrze, nawt porównując z DUZO nowszymi samochodami - Fabia)

Napisano

> witam

> Przyszedl czas na wymiane amorkow ...

> Podzwonilem po zakladach i najtaniej znalazlem Delphi po 118zł +

> montaz 30zł + gratis zbieznosc -(Sachsy po 170zł są)

> Popatrzylem tez po allegro i zastanawiam sie czy jest sens kupowac

> jakies lepsze i samemu sie bawic w zmiane ...

> Jakie są lepsze gazowe czy olejowe? chodzi mi głównie o wytrzymałosc

> i trzymanie sie drogi...

> czołem

> Oberon

Ja Delphi odradzam, wedłyg mnie kiepska zywotnosc:/....ale próbowac można. Ja np tył wymieniałem sam i kupiłem na allegro dwa za jakies 100zł i całkiem nieźle hulają. Wiec jestem zadowolony. Teraz robiłem test podczas przeglądu i jak sie okazało za rok pewnmo wymianan przednich, ale ja robie zaledwie 13tkm rocznie wiec dam rade:)

Pozdro!

Napisano

Tył łatwo zmienić samemu ale z przodem już nie tak łątwo. Trzeba mieć ściskacze sprężyn i dobry klucz żeby odkręcić nakrętkę przegłubu. I oczywiście trochę czasu i umiejętności.

Napisano
  • Autor

> Tył łatwo zmienić samemu ale z przodem już nie tak łątwo. Trzeba mieć

> ściskacze sprężyn i dobry klucz żeby odkręcić nakrętkę

> przegłubu. I oczywiście trochę czasu i umiejętności.

Dokladnie tak jest z tylem wogole bym sie nie pytał ... a ja wogole sciaskaczy do spręzyn nie mam ..a drutowac je i wogole ... i pieprzyc z odkrecaniem ... dałem se spokój

Auto własnie stoi u mechaników i zakładają własnie te DELPHI .... zauwazyłem ze do tej pory tez miałem Delphi i niech tak bedzie w sumie 2 lata gwarancji ... a tyle mi wystarczy by przetrwały ... pozniej pomysle o innym aucie

czołem

Oberon

Napisano
  • Autor

> Dziś widziałem gazowe Delphi po 64zeta na allegro

Tak wiem ale + przeslanie + montaz i wogole... wolałem juz zaplacic... gdyby to był tył to bym sam wymieniał a tak miałem tanio zakładanie w sumie na jedno wyszło...

Wkurzony jestem bo okazało sie ze spręzyna jedna jest uwalona ...kurw*a taki suprajs ...

No i 130 za 1 szt. z hurtowni ojciec musiał smigac i wogóle mało zadowolony jestem bo ponad 500zł poszło... no ale teraz samochod stoi wyzej i pewnie wchodzi w zakrety ... nie pływa podciagnięto mi linke sprzegła i teraz przynajmniej nie wbijam w podłoge nogi wink.gif

Co ciekawe szarpanie nie ustało ... na 90% mechanik powiedział ze to wina pompy paliwowej to tak odnosnie szarpan DTLi

czołem

Oberon

Napisano

> Tak wiem ale + przeslanie + montaz i wogole... wolałem juz

> zaplacic... gdyby to był tył to bym sam wymieniał a tak miałem

> tanio zakładanie w sumie na jedno wyszło...

Podejrzewam ze wyszloby taniej wink.gif Zawsze pare groszy bys mial na nieoczekiwane wydatki grinser006.gif ale mowi sie trudno bylo, minelo, auto zrobionewaytogo.gif

> Wkurzony jestem bo okazało sie ze spręzyna jedna jest uwalona

> ...kurw*a taki suprajs ...

> No i 130 za 1 szt. z hurtowni ojciec musiał smigac i wogóle mało

No u mnie taki suprajs wyszedl gdy zmienialem tuleje wachaczy. Okazalo sie ze prawa sprezyna pekla. Ale juz zakupione (u kol. Boulera po 90zł Lesjofors) i komplet wymieniony (auto poszło w gore ok 2cm)

Napisano

> witam

> Przyszedl czas na wymiane amorkow ...

> Podzwonilem po zakladach i najtaniej znalazlem Delphi po 118zł +

> montaz 30zł + gratis zbieznosc -(Sachsy po 170zł są)

> Popatrzylem tez po allegro i zastanawiam sie czy jest sens kupowac

> jakies lepsze i samemu sie bawic w zmiane ...

> Jakie są lepsze gazowe czy olejowe? chodzi mi głównie o wytrzymałosc

> i trzymanie sie drogi...

> czołem

> Oberon

Ja odradzam delphi. Poprzedni właściciel (sąsiad) założył delphi do mojej i po 30kkm zaczęły stukać i autko się bujało. W grudniu założyłem kayaby gazowe exel-g. Płaciłem po 112pln przód i po 100pln za tył. Do tego zmieniłem sprężyny (z tyłu wzmoncnione) i teraz się pięknie jeździ. W mojej okolicy za wymianę przednich biorą od 30 do 50pln za sztukę, tylne za połowe tej ceny. Można wymieniać samemu (ja z pomocą kolegi zmieniłęm) ale trzeba mieć narzędzia i wiedzieć jak. Jak ktoś umie to może tak odłączyć kolumne McPersona, że nie trzeba potem zbieżności ustawiać.

Napisano
  • Autor

> Ja odradzam delphi. Poprzedni właściciel (sąsiad) założył delphi do

> mojej i po 30kkm zaczęły stukać i autko się bujało. W grudniu

> założyłem kayaby gazowe exel-g. Płaciłem po 112pln przód i po

> 100pln za tył. Do tego zmieniłem sprężyny (z tyłu wzmoncnione) i

> teraz się pięknie jeździ. W mojej okolicy za wymianę przednich

> biorą od 30 do 50pln za sztukę, tylne za połowe tej ceny. Można

> wymieniać samemu (ja z pomocą kolegi zmieniłęm) ale trzeba mieć

> narzędzia i wiedzieć jak. Jak ktoś umie to może tak odłączyć

> kolumne McPersona, że nie trzeba potem zbieżności ustawiać.

Heh no wlasnie to ze zaplacilem 300zl to z tym sie liczyłem w sumie mam 2 lata gwarancji a wiecej chyba nie zamierzam nim jezdzic ...

Zdenerwowalo mnie to ze sprezyny mi poszly( mi albo poprzednikowi)... i 270zł dodatkowy wydaek slinka.gif bo jak wymieniac to obie grrr tak sobie obliczyłem ze juz sporo w niego winwestowałem ... siakies 2000zł ... ciekawe jak to bedzie ze sprzedaza ...oj chyba zapłacze hehe

czołem

Oberon

PS. rozmawiałem z wlascicielem firmy w ktorej to wymienialem (oficjalny jakis tam dystrybutor/serwis amorkow Sachs) mowił mi ze jest w trakcie rozmow z jakimis firmami i ze bedzie (w co mi sie troche nie chciało wierzyc) sprowadzał nominalne silniki np. do Aster tzn nojki bez przebiegu cen jeszcze nie znam to tak jakby kogos to interesowało

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.