Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaryjne odblokowanie hamulca postojowego C4 grand Picasso

Featured Replies

Napisano

Samochód zaniemógł. C4 GP z 2015r. 2.0 bluehdi, automat (AM6) Za cholerę nie mogę uruchomić silnika - zegary swiecą, rozrusznik nie kręci. Skrzynia w pozycji P, hamulec postojowy zaciągany automatycznie po zgaszeniu silnika. Jak toto wciągnąć na lawetę. Stoi na parkingu, z jednej strony wysoki krawężnik, z drugiej kwietnik z trzeciej inne auto. Wąsko jest. Najlepiej wypchnąć ale jak? To co byłem w stanie samodzielnie sprawdzić/wymienić celem uruchomienia zrobiłem/wymieniłem (wymiana automatu stopu, poprawa kostek i polączeń przewodów,, dezaktywacja alarmu, zdjęcie klem z aku).

Za sugestie typu dźwigiem go- dziękuję .

Edytowane przez Kondi

Napisano

A podmieniłeś AKUMULATOR ?

Napisano
  • Autor

Akumulator nie dawał żadnych objawów.  Trasy ostatnio robiłem wiec powinien być "doładowany". Wszystko jedno jaki wsadze na podmianę czy musi być jakiś specjalnie dedykowany?

Edytowane przez Kondi

Napisano

najpierw zapnij na kablach jakiś dodatkowy, a do wymiany zastosuj odpowiedni do S&S

Napisano

Skoro akumulator sprawny to włącz zapłon n8ech wszystko wystartuje. Potem skrzynia w N, a hamulec "reczny" wyłączyć przyciskiem.

Takie rzeczy piszą w instrukcji auta bardzo wyraźnie- sprawdź.

Napisano
  • Autor

Gyby sie tak dalo to bym uczynil. W kazdym razie nalazlem inne rozwiazanie.

Napisano
1 godzinę temu, Kondi napisał:

Gyby sie tak dalo to bym uczynil. W kazdym razie nalazlem inne rozwiazanie.

???

Napisano
  • Autor

Nie do publikowania na forum. Priva Ci puszcze.

Napisano

Czyli nie chcesz się błaźnić na AK?

Napisano
  • Autor

Jesli Twoj tok rozumowania sklonil Cie do takiej a nie innej refleksfji...coz pozostanie mi nic innego jak nie wyprowadzac z niej. Skoro nie chcialem tego upubliczniac to musze miec spore ku temu przeslanki.

• 2 lata później...
Napisano

Witaj Konrad, czy moglbys mi dac znac prywatnie co zrobiles z citroenem c4 grand picasso by odblokowac hamulec. Pozdrawiam Jacek 510 637 027

• 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 18.01.2021 o 10:20, jacek120986 napisał:

Witaj Konrad, czy moglbys mi dac znac prywatnie co zrobiles z citroenem c4 grand picasso by odblokowac hamulec. Pozdrawiam Jacek 510 637 027

W necie napisali: W Citroenie C4 Picasso do odblokowania hamulca ręcznego trzeba użyć specjalnego narzędzia będącego na wyposażeniu samochodu, które należy włożyć w otwór znajdujący się z przodu, niedaleko prowadnic fotela kierowcy. Otwór jest zabezpieczony zaślepką.

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 10.03.2021 o 17:42, Ozetjot napisał:

W necie napisali: W Citroenie C4 Picasso do odblokowania hamulca ręcznego trzeba użyć specjalnego narzędzia będącego na wyposażeniu samochodu, które należy włożyć w otwór znajdujący się z przodu, niedaleko prowadnic fotela kierowcy. Otwór jest zabezpieczony zaślepką.

co to za tajne narzedzie ???

Napisano
W dniu 1.04.2021 o 14:05, PawelWaw napisał:

co to za tajne narzedzie ???

KLUCZ HAMULCA RĘCZNEGO CITROEN C4 GRAND PICASSO I - 7686423238 - oficjalne  archiwum AllegroProszę bardzo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.