Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wtyczka do krokowca

Featured Replies

Napisano

Czy ktos z Was orientuje sie moze, gdzie mozna dostac wtyczke do silniczka krokowego (ta ktora wskazuje strzalka na zdjeciu)?

276902839-1.jpg

Ostatnio troche walczylem z czyszczeniem krokowca i wydaje mi sie, ze znalazlem przyczyne falowania obrotow w mojej padace. Wyglada na to, ze raz na jakis czas nie laczy cos w tej wtyczce (pewnie tylko na jednym styku, ale nie wiem na ktorym konkretnie), bo jak jest zle to wystarczy ze tylko dotkne wtyczki lub troche pociagne za kabelek od krokowca i jest ok na jakis czas. Po prostu gdy mi faluja obroty (miedzy 800 a 1300 obr.) to zatrzymuje auto, nie gasze silnika, otwieram maske i wystarczy ze dotkne do tej wtyczki, a falowanie ustaje.

Styki juz czyscilem, zarowno te we wtyczcze jak i te w silniczku krokowym. Ale to i tak za duzo nie dalo, pare dni bylo tylko dobrze, potem znow to samo...

I tak sobie pomyslalem, ze fajnie bylo by ja wymienic, to moze moje klopoty skonczyly by sie raz na zawsze.

Moze ktos wie gdzie mozna dostac takie cus? Oczywiscie nie w ASO (zreszta oni chyba by sie nie bawili w takie druciarstwo).

post-54319-14352470678902_thumb.jpg

Napisano

w sklepie nie widziałem... chyba nwet nie występuje jako część... tylko z wiązką...

na szrocie za piątaka powinieneś dostać ją...

Napisano
  • Autor

> w sklepie nie widziałem... chyba nwet nie występuje jako część...

> tylko z wiązką...

> na szrocie za piątaka powinieneś dostać ją...

O szrocie juz myslalem, tylko ze fajnie by bylo zeby dostac gdzies nowke, nie bylo by watpliwosci ze moze ta druga tez jest cos nie tak.

Bede musial poszukac, moze gdzies sie uda zdobyc...

A tak w ogole to musze sprawdzic czy ona nie jest przypadkiem taka sama jak ta od krokowca na przewodzie gazowym, jesli tak to moze gaziarze by wiedzieli gdzie szukac.

Napisano

> A tak w ogole to musze sprawdzic czy ona nie jest przypadkiem taka

> sama jak ta od krokowca na przewodzie gazowym, jesli tak to moze

> gaziarze by wiedzieli gdzie szukac.

w oplu jest identyczna... bo silnik krokowy jest taki sam...

Napisano
  • Autor

No i udalo mi sie dostac ta wtyczke do silnika krokowego, co prawda nie nowa ze sklepu, ale jest prawie jak nowka, z juz zacisnietymi kabelkami. A poszukiwania byly dosc latwe, bo dostalem ja w pierwszym zakladzie gazowniczym do ktorego pojechalem. Tak jak wczesniej sadzilem, wszytkie wtyczki od tego typu silnikow krokowych sa takie same i dlatego gazownik nie mial problemu by ja mi dac z jakiejs niewykorzystanej wiazki od instalacji gazowej. Sprzedal mi ja za cale 5zl 270751858-jezyk.gif

A tak to cudo wyglada (tylko sorki za jakosc zdjecia, ale nie mialem akurat przy sobie nic innego niz komorke):

276941650-060602_180028.jpg

Jutro jak sie zabiore do roboty, to moze uda mi sie ja zamontowac do autka, mam nadzieje ze wreszcie skoncza sie te moje problemy z obrotami silnika.

O postepach oczywiscie napisze.

post-54319-14352470894806_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Tak jak pisalem wczesniej, wczoraj zabralem sie za zmiane tej felernej wtyczki. Udalo sie bez wiekszych problemow, przy okazji poprawilem izolacje wiazki przewodow w okolicach czujnika temperatury powietrza i polozenia przepustnicy.

Przy okazji jeszcze raz wykrecilem krokowiec i przeczyscilem go, choc od ostatniego czyszczenia nie nazbieralo sie na nim za wiele syfu, moglbym powiedziec ze byl wrecz czysty.

Po poskladaniu wszystkiego do kupy zrobilem od nowa autoadaptacje i jest ok cool.gif Tzn. na razie jest dobrze, musze teraz pojezdzic pare dni, to bedzie wiadomo czy moj problem z obrotami nalezy juz do historii (mam nadzieje ze tak).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.