Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co wy na to ?

Featured Replies

Napisano

Strumienica musi byc policzona do konkretnego samochodu. Taka uniwersalna, zamontowana w dowolnym miejscu zamiast korzysci, moze pogorszyc osiagi, a nawet spowodowac uszkodzenia w silniku.

Napisano

Czy warto hmm.gif To zalezy po co chcesz to zakladac.

Jesli myslisz, ze po zalozeniu strumienicy poprawia Ci sie osiagi auta, to nie masz na co liczyc, poprawy nie zauwazysz. Zmieni sie jedynie troche dzwiek wydechu, bedzie jakby bardziej metaliczny (wiem to ze swojego doswiadczenia, zakladalem strumienice 4 tyg. temu).

Jesli zas chcesz zalozyc strumienice bo nie masz katalizatora, to warto, bo na przegladzie nie widac ze wydech jest niekompletny. Ja zamiast katalizatora mialem wspawana wstretna rure i bardzo sie to rzucalo w oczy gdy sie schodzilo pod auto. Dlatego zalozylem taka strumienice, ktora wyglada dokladnie jak katalizator, teraz wizualnie nikt sie nie pozna 270751858-jezyk.gif

Jesli zas chodzi o ta konkretna aukcje na Allegro, to nie warto, 110zl to drogo. Ja zaplacilem za identyczna 80zl (tez z montazem i pisemna gwarancja na 18 miesiecy).

Dlatego tez na pytanie czy warto, musisz sobie sam odpowiedziec smile.gif

Napisano

> Strumienica musi byc policzona do konkretnego samochodu. Taka

> uniwersalna, zamontowana w dowolnym miejscu zamiast korzysci,

> moze pogorszyc osiagi, a nawet spowodowac uszkodzenia w silniku.

jak policzona?

jak magnetyzer?

Napisano

> jak policzona?

> jak magnetyzer?

Napisz do inż. Pachonia, to Ci wszystko wyjaśni.

Napisano

> Napisz do inż. Pachonia, to Ci wszystko wyjaśni.

już kiedyś o tym było na mk i ludzie zajmujący się projektowaniem układów wydechowych na hasło strumienica kładli sie pod stół...

Napisano
  • Autor

mi chodziło właśnie bardziej o atrapę katalizatora niz poprawę ośiągów

Napisano

> już kiedyś o tym było na mk i ludzie zajmujący się projektowaniem

> układów wydechowych na hasło strumienica kładli sie pod stół...

Strumienica oryginalna jest patentem Pachonia. Jesli jest zaprojektowana z kompletnym wydechem, pod konkretne auto moze delikatnie podniesc moment obrotowy w nizszym zakresie obrotow silnika. Niestety na rynku pojawilo sie duzo podrobek tego "wynalazku" i to one popsuly opinie o strumienicach.

A slyszales o strumienicach dolotu? O nich tez bylo glosno jakis czas temu i one rowniez sa w stanie podniesc moment silnika, ale poprzez lepsze napelnienie cylindrow.

Osobiscie nigdy nie mialem tych urzadzen zamontowanych u siebie. Natomiast znam ludzi zajmujacych sie wyscigami i rajdami, ktorzy stosuja te urzadzenia.

Strumienice dolotowe produkuje Węglarski. Nie wiem czy ma swoja strone w necie, ale mozesz poszukac, co masz innego do roboty?

Napisano

te wszystkie strumienice są tak skuteczne jak magnetyzery...

gdyby to wszytko było super to fiat np nie pchał by visa do dwójki tylko wstawił se dyfuzor i dał se siana...

nie zabardzo wiem jak strumienica miałaby być wykorzystana w w układzie wydechowym czy dolotowym, bo to jest pompa podciśnieniowa...

co innego dyfuzor a i owszem ten ma zastosowanie powszechne w naszych autach...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.