Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot - czy mozna po VIN sprawdzic obecnosc dwumasu?

Featured Replies

Napisano

Hej,

czy jest mozliwosc sprawdzenia po numerze VIN czy obecny jest dwumas w Peugeot Boxer? Mam wersje 2.2 100konna, ktora wedle internetowych doniesien miewala zarowno dwumas jak i sztywne kolo. sprzeglo ewidentnie sobie terkocze, ale to rownie dobrze moga byc wyrabane sprezynki na tarczy, ciezko ocenic. chcialbym jednak wiedziec co tam siedzi zanim zostanie to rozebrane, zeby juz miec gotowy zestaw do wlozenia :)

dzieki

Napisano
3 minuty temu, ulik87 napisał:

Hej,

czy jest mozliwosc sprawdzenia po numerze VIN czy obecny jest dwumas w Peugeot Boxer? Mam wersje 2.2 100konna, ktora wedle internetowych doniesien miewala zarowno dwumas jak i sztywne kolo. sprzeglo ewidentnie sobie terkocze, ale to rownie dobrze moga byc wyrabane sprezynki na tarczy, ciezko ocenic. chcialbym jednak wiedziec co tam siedzi zanim zostanie to rozebrane, zeby juz miec gotowy zestaw do wlozenia :)

dzieki

Tak. Na http://public.servicebox.peugeot.com

Napisano

100km wg mnie nie powinna miec kola dmf, podrzuc vin

Napisano
  • Autor
11 minut temu, grogi napisał:

o cholera, dziekuje, szukalem 'peugeot etk' w googlach kiedys i nic nie znalazlem, swietne :)

2 minuty temu, Muzyk napisał:

100km wg mnie nie powinna miec kola dmf, podrzuc vin

VF3YAAMFA11055970

dzieki!

Napisano
  • Autor
7 minut temu, Muzyk napisał:

sztywne koło ;)

wielkie dzieki! w tym peugeot box wyglada jakbym mial ograniczony dostep czy cos (platne informacje) i niezbyt moge to sobie sam rozkminic.

@Muzyk @grogi :blagam:

a, ok, juz mam 2052w1 :) zarabiscie. 

Edytowane przez ulik87

Napisano
  • Autor

@Muzyk kurcze, wiesz co, gmeralem sobie w tym servicebox i o ile zestaw sprzegla wyskakuje ewidentnie pod sztywne kolo, o tyle jak szukalem sobie numeru uszczelniacza walu, to zalazlem tez kolo...i po wpisaniu w google wyskakuje dwumas 8] 0532 Q7

Napisano

a co ma numer uszczelniacza do kola 😄

Napisano
  • Autor
Teraz, Muzyk napisał:

a co ma numer uszczelniacza do kola 😄

no to, ze kolo zamachowe jest na tym samym diagramie co uszczelniacz walu (diagram walu korbowego) :) dlatego z ciekawosci sobie numer kola sprawdzilem. 

Napisano

ale silnik 100/120/130 to te same motory ,roznia sie kolem i skrzynia :) 

Napisano
  • Autor
Teraz, Muzyk napisał:

ale silnik 100/120/130 to te same motory ,roznia sie kolem i skrzynia :) 

rozumiem jak najbardziej. rzecz w tym, ze wklepalem sobie nr vin na tej stronie, ktora podal @grogi i wg informacji tamze, zestaw sprzegla w istocie wyglada na taki do sztywnego kola - 2052w1, ale jak juz sobie wyszukalem kolo zamachowe dla tego vinu, to wychodzi 0532Q7 czyli dwumas :hmm: skad taka rozbieznosc? 

jeszcze zeby bardziej namotac, kolega z pracy (UK) wzial ode mnie nr rej. i mial sprawdzic u znajomego w sklepie co tam niby siedzi i twierdzil, ze dwumas..tyle, ze im nie ufam bo jak sobie wklepie numer rej. w sklepach online to wyskakuje zarowno dwumas jak i sztywne kolo, wiec wnosze ze pojecia oni nie maja o czym gadaja :hehe:

Napisano

to teraz przyjrzyj sie zdjęciom i zastanów się czy zdjęcie przedstawia koło dwumasowe ? 😄

Napisano
  • Autor

:hehe::mlot: przyznam sie, ze w zyciu na oczy nie widzialem dwumasu, wiec na pierwszy rzut oka nawet tego nie wylapalem, po prostu zaufalem glupim opisom.

dziekuje :phi: dobrze, ze chociaz jeden z nas trzezwo mysli 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.