Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Napęd bramy garażowej INTRO 1000

Featured Replies

Napisano

Mam napęd do bramy wiśniowskiego, intro 1000.

Był on montowany jakoś rok temu. Pamiętam, że nie było tak ciepło jak teraz (20st za oknem niby pokazuje).

Nie używałem tego napędu jakoś mocno, bo w ogóle prądu w domu nie było. Ale teraz używam i zauważyłem, że jest jak cieplej to brama nie domyka się do końca. Znaczy leci w dół, po czym cofa się o te 50cm do góry i stoi. Ręcznie oczywiście mogę zamknąć, no ale nie jest to rozwiązanie. Wczoraj np działało, chłodniej było.

Ki czort? Działa jakiś mechanizm przeciążeniowy czy co? Cośtam trzeba podregulować?

Edytowane przez exor

Napisano
Godzinę temu, exor napisał:

Mam napęd do bramy wiśniowskiego, intro 1000.

Był on montowany jakoś rok temu. Pamiętam, że nie było tak ciepło jak teraz (20st za oknem niby pokazuje).

Nie używałem tego napędu jakoś mocno, bo w ogóle prądu w domu nie było. Ale teraz używam i zauważyłem, że jest jak cieplej to brama nie domyka się do końca. Znaczy leci w dół, po czym cofa się o te 50cm do góry i stoi. Ręcznie oczywiście mogę zamknąć, no ale nie jest to rozwiązanie. Wczoraj np działało, chłodniej było.

Ki czort? Działa jakiś mechanizm przeciążeniowy czy co? Cośtam trzeba podregulować?

Jak jest cofnięcie bramy to znaczy, że napęd wyczuwa przeszkodę. Zobacz czy nie ma jakiegoś syfu na prowadnicach bramy, albo nic tam się nie podgieło co przy wyższej temp. odkształca materiał. Ogólnie polecam odkurzyć wszystkie prowadnice po których brama schodzi w dół.

Napisano

Nadmierny opór może powstawać nie tylko na prowadnicach, ale również na belce z napędem lub w samym napędzie. Do przejrzenia po kolei całość.

Napisano
  • Autor

Obejrzę dokładnie te prowadnice bramy.

Po odpięciu bramy (tak, żeby można było ręcznie zamykać/otwierać, jak nie ma na przykład prądu) to napęd chodzi elegancko we wszystkie strony. Nic tam się nie przycina.

Ale myślę nad jedną rzeczą: otóż jak zalewałem posadzkę w garażu do końca (miałem robić odpływ liniowy, ale jednak darowałem se, więc musiałem dolać te 40cm) to zatopiłem końcówki tych prowadnic w betonie. Jakoś 1cm wlazło w wylewkę. Czy to może jakoś blokować poprawny ruch bramy?

Na foto zaznaczyłem to miejsce. Niebieska kreska - tu jest poziom wylewki w tej chwili.

brama.jpg.361041664c2c080bb5f1437ee8510347.jpg

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mogło, zaprogramuj bramę od nowa. Chociaż to nie powinno być zależne od temperatury. Ale zacznij od czyszczenia prowadnic i programowania na nowo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.