Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

paski na magnesy

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś z Was spotkał sie z takim przypadkiem ? Na szczęście chodzi o samochód ojca ok.gif ale do rzeczy. Z okazji, że od lat jest taryfiarzem i zmienił samochód - zaopatrzył sie w boczne kratkowane paski na magnesy. Stwierdził, że szkoda samochodu oklejać i wybrał jak sądził lepszą "wersję" Po około tygodniu krew go zalała jak ściągnął taki magnesowy pasek i zobaczył jak wygląda pod nim lakier. Powłoka pod nim zrobiła sie dużo jaśniejsza i jakby odparzona. Samochód jest granatowy metalik więc wyglada to paskudnie. Myślał na początku, że to tylko powierzchniowe ślady i przeleciał to jakimś mleczkiem do lakieru. Niestety nic to nie dalo - lakierek jest jak lustro a ślady po tych paskach są jakby od środka. Pytał kolsi "pod słupkiem" i stwierdzili, że słyszeli o takich przypadkach odparzania sie lakieru od pasków magnetycznych zwłaszcza jak auto stoi na słońcu i najlepiej jakby codzinnie je ściągać z samochodu. Stary ma piane teraz bo autko wyjechało z salonu raptem dwa miesiące temu a tu taka skucha. Może zetkneliście się z takim przypadkiem i macie pomysł co z tym teraz zrobić crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Ja bym sprobowal zrobic jakas konkretna polerke

właśnie o to chodzi, że polerka nic nie daje - nie jest to zmatowienie lakieru. Wygląda to tak jakby pod paskiem wypłowiał, odparzył się sam lakier bazowy (na metaliku wierzchnia warstwa jest bezbarwna).

Napisano

No to chyba nie zostaje nic innego jak okleic auta normalnie w miejscach odparzen i nie zwracac na to uwagi.

Napisano

> A ja bym to zglosil w salonie na gwarancji

I co byś powiedział? Że takie paski ci się same odparzyły? Kto by w to uwierzył?

Napisano

> I co byś powiedział? Że takie paski ci się same odparzyły? Kto by w

> to uwierzył?

nie no sam przykleilem, ale powiedzial bym ze to wina lakieru w gwarancji nie ma zadnej wzmianki ze nie mozna tych paskow zakladac

Napisano

> nie no sam przykleilem, ale powiedzial bym ze to wina lakieru w

> gwarancji nie ma zadnej wzmianki ze nie mozna tych paskow

> zakladac

Daj spokoj, przeciez to nie przejdzie za nic. Czy jak porysujesz lakier przejezdzajac przez krzaki to pojdziesz do nich z reklamacja na lakier bo w gwarancji nie bylo napisane ze nie mozna po krzakach jezdzic ???

Napisano

> nie no sam przykleilem, ale powiedzial bym ze to wina lakieru w

> gwarancji nie ma zadnej wzmianki ze nie mozna tych paskow

> zakladac

No niby można próbować ale nie wierzę w powodzenie dochodzenia w taki sposób zadośćuczynienia w ramach gwarancji.

Powiedzą że wina użytkownika i fianał. Tym bardziej że uszkodzenia powstały tylko w tych miejscach gdzie były przyklejone te paski.

W sumie przykra sprawa - nowy samochód ....

A jeśli chodzi o dochodzenie to bardziej zasadne byłoby uderzyć do gościa który sprzedaje te paski - bo dlaczego nie informuje o ryzyku uszkodzenia lakieru. Odpowiedź jest oczywista, bo wtedy w życiu by nic nie sprzedał. Ale faktem jest że sprzedał bubla i to jakiego.

Napisano

> A jeśli chodzi o dochodzenie to bardziej zasadne byłoby uderzyć do

> gościa który sprzedaje te paski - bo dlaczego nie informuje o

> ryzyku uszkodzenia lakieru. Odpowiedź jest oczywista, bo wtedy w

> życiu by nic nie sprzedał. Ale faktem jest że sprzedał bubla i

> to jakiego.

Własnie mnie uprzedziles. Trzeba walczyc z producentem/dystrybutorem tego badziewia waytogo.gif

Napisano

> Własnie mnie uprzedziles. Trzeba walczyc z producentem/dystrybutorem

> tego badziewia

fakt ale dobry lakier nie powinien sie odparzyc, takie jest moje zdanie.

ponad rok jezdzilem ze spora naklejka na drzwiach i z lakierem nic sie nie stalo, jednak nie byl ty pasek magnetyczny

Napisano
  • Autor

> fakt ale dobry lakier nie powinien sie odparzyc, takie jest moje

> zdanie.

> ponad rok jezdzilem ze spora naklejka na drzwiach i z lakierem nic

> sie nie stalo, jednak nie byl ty pasek magnetyczny

no właśnie - zwykłą naklejkę możesz mieć i sto lat a te niestety ponoć tak magnetyczne mają, że z lakierem potrafią dziać się cuda

Poza tym to nie Tawrija, aby był lakiej kiepskiej jakości smile.gif

Napisano

Mialem takie cos od podstawy magnetycznej anteny do CB radio. Po 2 tyg urlopie, slonko/deszcz pod gumową osłona magnesu na pod lakierem powstalo odparzenie. Lakier byl to metalik, czyli baza a na niej bezbarwny, w miejscu magnesu bezbarwny zrobil sie mleczny. Polerka nic nie dala, zeszlo samo po paru upalnych i slonecznych tygodniach. Wtedy tez wyleczylem sie z anteny na magnesie. Pony szedl na sprzedaz wiec pojezdzilem z uchwytem a w astrze dziura w dachu smile.gif

Napisano
  • Autor

dokładnie tak jak piszesz - lakier zrobił się taki jakby mleczny. To znaczy nie wiem czy lakier czy wierzchnia, bezbarwna warstwa - po prostu jest taki zamglony, mleczny pasek. troszkę mnie podbudowałeś. Kurde - fajnie byłoby gdyby to zeszło z czasem - szkoda mi staruszka bo to jego pierwsza porządna gablota oslabiony.gif

Napisano

mam nadzieje ze tak jak u mnie, postoi na sloneczku i zejdzie smile.gif

pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.