Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośne zawory (samoregulatory)

Featured Replies

Napisano

Ciekawostka! Szukałem na temat sprawdzania samoregulatorów (głośne w moim samochodzie) i na jakiejś amerykańskiej stronie być może znalazłem podpowiedź. Był to opis wykluczenia innych możliwości przed postawieniem na samoregulator. Aż mi opadła szczęka...

Ktoś kiedyś podpowiedział mi, żebym dolał oleju, bo jak jest mało to samoregulatory hałasują. Dolałem, potem jeszcze i tak lekko ponad stan - a to właśnie podawane jest tam jako główny powód hałasowania samoregulatorów. Dlaczego zapytacie? Ano dlatego, że wał pieni wtedy sobą olej a taka piana dostając się do samoregulatorów wyłącza je z pracy - bo nie mogą stanąć twardo na oleju tylko sprężają powietrze z tej p........ piany. Pasuje mi to bo zawsze były ciche na biegu jałowym gdy silnik był zaraz po uruchomieniu po dłuższym postoju. Zbyt wysoki stan oleju i ta piana powodują także znaczne pogorszenie warunków smarowania silnika...... To na tyle - przy najbliższej okazji dokonam korekty stanu oleju i ciekawe co z tego wyjdzie... Pozdrowienia dla wszystkich banana-wave.gif

Napisano

Ciekawa teoria ale mozliwa wg mnie tylko w przypadku gdy wlejesz oleju znacznie ponad stan max

Napisano

> Ciekawostka! Szukałem na temat sprawdzania samoregulatorów (głośne w

> moim samochodzie) i na jakiejś amerykańskiej stronie być może

> znalazłem podpowiedź.

a podzielisz sie linkiem? chetnie poczytam smile.gif

Napisano

Etam ! jaka piana !??? olej jest podawany do głowicy poprzez popmpę olejową specjalnymi kanalikami , zadna piana tem nie dojdzie !!

Pienic sie moze co najwyzej olej w skrzyni korbowej wtedy gdy stopki korbowodów beda udezac bezposrednio o olej , ale to też zalezy od konstrukcji silnika !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.