Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Buggy - lampy LED

Featured Replies

Napisano

Hej, mam złożone buggy do jeżdżenia po lesie i ewentualnie po gospodarstwie (kilka hektarów sadu), zdarza mi się jeździć drogą ale to raczej na krótkich odcinkach by dojechać w konkretne miejsce. Ostatnio zatrzymała mnie policja i wystawiła mi mandat za brak odpowiedniego oświetlenia. I tutaj zaczyna się moja prośba... Nie mam pojęcia jaka jest normowana ilość lamp/lumenów w pojeździe. Mam podstawowe lampy z przodu i tyłu ale to najwyraźniej za mało. Postanowiłem zamówić lampy led do ciągnika na dach tak by doświetlić mój pojazd. Czy to wystarczy w razie kontroli czy powinienem jakieś odblaski/trójkąt dodać a może więcej ledów na ramie? 

buggy.jpg

Napisano

Zatrzymała cie policja i wlepila mandat za brak świateł a nie zainteresowała się brakiem tablic, przeglądu i oc ?

Coś mnie tu brzydko pachnie na kilometr  

Napisano

I chcesz powiedzieć, że mając takiego bolida nie dałeś dyla w krzoki?

Napisano
  • Autor

Dorga dość mało uczęszczana, a policja mnie "znała" kilka razy mi mówili o światłach etc. Ale olewałem bo przecież to tylko tak dla strachu 😜 A tu jednak w końcu się doigrałem 

Napisano

Tutaj masz pdfa z rozporządzeniem, które mówi co pojazd ma mieć na pokładzie. Na stonie 15 i dalej, jest wymienione oświetlenie.

Ponadto, lampy powinny mieć homologację (zwykle wytłoczoną na kloszu).

Niestety jesteś raczej na przegranej pozycji. Bez elementów, które wymienił kol. 4thelement, nawet jeśli lampy będą na tip top, to i tak będziesz na łasce policjanta, który będzie miał jeszcze długą listę rzeczy, za które może Cię ukarać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.