Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymieniałem żarówki

Featured Replies

Napisano

Kupując stilaka usłyszałem w ASO: "ale na wymianę żarówek i tak pan do nas przyjedzie". No to się zawziąłem. Najpierw siadła prawa mijania(jeżdzę na światłach cały rok). Kłopotu trochę było, bo musiałem odkręcić zbiorniczek spryskiwacza szyb, ale po 40min. żarówka wymieniona. Po 3 miesiącach siadła lewa. No i tutaj zaczęło się rozkręcanie. Trzeba było wyjąć akumulator i jego plastykową osłonę, bo inaczej do żarówki dostać się nie mogłem(można chyba od dołu, ale trzeba odkręcać nadkole). Najwięcej kłopotu sprawiło mi założenie osłony lampy, ale i to w końcu jakoś poszło. Po ok. 1,5 godz. mogłem sobie wreszcie 20.GIF, a jaka satysfakcja waytogo.gif. Pozdrawiam ze współczuciem wszystkich, których ta przypadłość dopadła. drive.gif

Napisano

No to pogratulowac w zeszlym roku byl caly watek na ten temat ok.gifi byly bite rekordy szybkosci i ilosci przeklenstw przy wymianie ! ale tobie jeszcze duuuuuuzo brakuje do najlepszych hehe.gifale liczy sie fakt ze sie odwazyles i zrobiles to brawo.gifpalacz.gifok.gif

Napisano

> Kupując stilaka usłyszałem w ASO: "ale na wymianę żarówek i tak pan

> do nas przyjedzie". No to się zawziąłem. Najpierw siadła prawa

> mijania(jeżdzę na światłach cały rok). Kłopotu trochę było, bo

> musiałem odkręcić zbiorniczek spryskiwacza szyb, ale po 40min.

> żarówka wymieniona. Po 3 miesiącach siadła lewa. No i tutaj

> zaczęło się rozkręcanie. Trzeba było wyjąć akumulator i jego

> plastykową osłonę, bo inaczej do żarówki dostać się nie

> mogłem(można chyba od dołu, ale trzeba odkręcać nadkole).

> Najwięcej kłopotu sprawiło mi założenie osłony lampy, ale i to w

> końcu jakoś poszło. Po ok. 1,5 godz. mogłem sobie wreszcie , a

> jaka satysfakcja . Pozdrawiam ze współczuciem wszystkich,

> których ta przypadłość dopadła.

Gratuluje samozaparcia następnym razem radze zaopatrzyć się w długie szczypce chirulgiczne zagięte na końcu a czas wymiany spadnie do 5 min bez rozkręcania czego kolwiek odpinasz tylko klapke odchylasz ją rozłączasz kostke z żarówki sprężynke z żarówki i puszczasz sama spadnie na ziemie i zakładasz nową trzymając ją szczypcami Pozdrawiam

Napisano

phi... dalem rade wymienic obie bez odkrecania ani zbiorniczka ani ruszania akumulatora a mam JTD i miejsca jest tam well malo wink.gif

Napisano

> phi... dalem rade wymienic obie bez odkrecania ani zbiorniczka ani

> ruszania akumulatora a mam JTD i miejsca jest tam well malo

Ale ty jestes INSPEKTOREM a my szare mroweczki hehe.gifale tak ogolnie brawo.gif

Napisano
  • Autor

> phi... dalem rade wymienic obie bez odkrecania ani zbiorniczka ani

> ruszania akumulatora a mam JTD i miejsca jest tam well malo

Teraz, po tych przebojach, to ja też jestem cwaniak yay.gif, ale - jak w piosence: "najtrudniejszy pierwszy krok....". waytogo.gif20.GIF

Napisano

> Teraz, po tych przebojach, to ja też jestem cwaniak , ale - jak w

> piosence: "najtrudniejszy pierwszy krok....".

No i stalo sie poruszyles temat zarowek i dzisiaj patrze i.............................prawa strona spalona sciana.gif niech to pi pi pi pi rotfl.gif w poniedzialek kupie blue light Philipsa i zmieniam komplet ,sprobuje sam to zrobic sciana.gif moze sie uda sciana.gif

Napisano
  • Autor

> No i stalo sie poruszyles temat zarowek i dzisiaj patrze

> i.............................prawa strona spalona niech to pi

> pi pi pi w poniedzialek kupie blue light Philipsa i zmieniam

> komplet ,sprobuje sam to zrobic moze sie uda

Uda się, uda. Współczuję. Postawiłbym Ci 20.GIF w trakcie roboty, ale trochę za daleko. Powodzenia. smile.gif

Napisano

Niedawno też wymieniałem "obie mijania" i zajęło mi to jakąś godzinę i nic nie odkręcałem, ale łapy miałem tak pocięte, że bluźniłem trochę na tych makaroniarzy.

Napisano
  • Autor

> Niedawno też wymieniałem "obie mijania" i zajęło mi to jakąś godzinę

> i nic nie odkręcałem, ale łapy miałem tak pocięte, że bluźniłem

> trochę na tych makaroniarzy.

Więc jednak chyba lepiej coś poluzować, niż się pokaleczyć? Oczywiście, jak się ma trochę czasu. Przy okazji można 20.GIFwaytogo.gif

Napisano

> Uda się, uda. Współczuję. Postawiłbym Ci w trakcie roboty, ale

> trochę za daleko. Powodzenia.

No to dzisiaj sie zabralem ze te piiiiiiii zarowki ,spokojnie zaczalem od prawej strony ,luzik,miusik,iiiiiiiiiii15min,30min sciana.gifgleboki wdech ,kurna drucik nie wchodzi rotfl.gif1 godzinka DOSCCCCCCCCCCC sciana.gifpakuje wszystko i do zaprzyjaznionego pana Rysia hmm.gifpopatrzyl ,posmial sie 15 min i bez sciagania aku wymienione obie yay.gifkoszt wymiany ???koszty przejela firma pana Rysia a konto dalszej wspolpracy przy fochach Stilona 20.GIF

DOBRZE MIEC TAKIEGO PANA RYSIA POD REKA waytogo.gif20.GIFpub2.gif

Napisano
  • Autor

> DOBRZE MIEC TAKIEGO PANA RYSIA POD REKA

Pewnie, że dobrze, ale gdzie satysfakcja i 20.GIF

Pozdrawiam. drive.gif

Napisano

> Pewnie, że dobrze, ale gdzie satysfakcja i

> Pozdrawiam.

Satysfakcje mialem jak kupilem sobie Wareczke i posiorbalem przy zrobionych reflektorkach hehe.gif20.GIF

Napisano

Ja przy okazji wszystkich postojówek na białe diodowe postanowiłem wymienic również profilaktycznie żarówkę po prawej stronie (tą przy akumulatorze). Muszę powiedzieć że poszedłem na całość i nie odkręcałem wcale akumulatora ani też nadkola. Przydały się szczupłe ręcę i jak to mówi mój wujek "pomyślunek". Po 15 minutach żarówka była już wymieniona. Niestety ręce zdarte prawie do krwi... Ale jaka satysfakcja.... smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifclaps.gifclaps.gifcfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Muszę powiedzieć że poszedłem na całość Niestety ręce zdarte

> prawie do krwi... Ale jaka satysfakcja....

Ja jednak wolę satysfakcję "bezkrwawą". Pozdrawiam.

20.GIFdrive.gif

Napisano

> wymienic również profilaktycznie żarówkę po prawej stronie (tą

> przy akumulatorze).

Tak z ciekawości 1.2 ma akumulator po prawej. W 1.4 jest po lewej.

Napisano

> Tak z ciekawości 1.2 ma akumulator po prawej. W 1.4 jest po lewej.

Miałem na mysli po prawej patrząc od przodu silnika... smile.gif

Napisano

> Miałem na mysli po prawej patrząc od przodu silnika...

Ale to jest lewa strona samochodu. grinser006.gif

Napisano

Dzisiaj wymieniałem obydwie żarówki , czas łączny 23 minuty winner.gif

Dodam tylko że robiłem to już wcześniej zlosnik.gif

Napisano

> Dzisiaj wymieniałem obydwie żarówki , czas łączny 23 minuty

> Dodam tylko że robiłem to już wcześniej

claps.gifnastepnym razem chyba podjade do ciebie 20.GIFclaps.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Po dwóch latach przyszła kolej na prawą żarówke w moim stilo.

Wymiana tej żarówki nie jest żadnym problemem (stilo 1.4) - wystarczy odkręcić nakrętkę górnego mocowania zbiornika płynu spryskiwaczy i zbiornik przesunąc do tyłu. Cała operacja wymiany nie zajmie więcej niż 5 minut.

Przy okazji wymieniłem również lewą żarówkę - pierwszy problem nie mogłem wyjąć klapki reflektora, która przy odchylaniu opierała się o osłonę akumulatora. Wymiana żarówki nie stanowiła problemu - przydają się długie palce. Natomiast problemem strało się założenie klapki - przeszkadzała osłona akumulatora. Zastanawiam się, czy nie wyciąć fragmentu osłony akumulatora ułatwi to znacznie zdejmowanie i zakładanie klapki. Natomiast wycięty element można zamocować przy pomocy jakiejś taśmy samoprzylepnej lub spreparować odpowiedni element z blachy i mocować go przy pomocy blachowkrętów lub na śruby.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.