Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olej półsyntetyk z Allegro - podróbka czy orginał?

Featured Replies

Napisano

> Gdzie bys nie kupowal i czego bys nie kupowal i tak nigdy nie ma

> pewnosci co do silnika sie leje !!!

dokładnie, kolega pracował w warsztacie, który się specjalizował w wymienianiu oleji i mówił że w każdej beczce jest ten sam olej czy to była beczka z Castrola czy z Mobila wszędzie był Lotos

Napisano

> Witam

> Co sądzicie o tym oleju Mobil:

> http://www.allegro.pl/item107221636_mobil_super_s_10w40_4l_za_69zl_wa_wa_od_ss_.html

> Podróbka czy orginał? Coś mi się wydaje, że za tanio, a klientów ma

> mnóstwo

Nie będę wypowiadał się konkretnie o tej aukcji bo można kogoś pochopnie ocenić i skrzywdzić. Ale odnosząc się ogólnie do tematu - nie wierzę w super okazje, czy to w internecie czy w handlu bezpośrednim. Określony towar ma swoją cenę i jak ktoś oferuje coś poza pewnymi realnymi kosztami to bym się dwa razy zastanowił. Może być podróbką (skoro opłacało się podrabiać banderole, hologramy i wymyślne etykiety na butelkach z wódką to tym bardziej łatwo jest tutaj), może też pochodzić z nielegalnego źródła (kradzież). Jeśli to podrobiony towar to traci na tym też nasze auto. Zalewanie silnika olejem niewiadomego pochodzenia o niewiadomych parametrach może skończyć się dla niego tragicznie.

Napisano

Bede teraz wymieniam olej w swoim wozidelku i za 4 litry mobila 10W40 gosci mi zapodal cene 100 zl a tu masz 69 zl ! ja mam tak zwana darmowa wymiane hehe.gifktora kosztuje 31 zl !!!

A czy ten twoj jest orginalny czy nie niewiem.gif moze sprzedawca bedzie wiedzial ,ale nie jestem pewien ! Ja bym bral waytogo.gif

Napisano

Normalnie litr mobila S Super 10W40 lanego z beczki dostnaiesz za 20-25pln. Czy to jest taka super okazja, nie wiem, widywalem juz te oleje w sklepach specjalizujacych sie wlasnie w olejach w promocji po 70pln za te 4L, np. swego czasu w sklepie przy zakladzie gdzie wymianiaja oleje, w Dabrowie Gorniczej niedaleko huty Katowice w bezposrednim sasiedztwie stacji LPG (nie pamietam nazwy).

Czy to jest oryginal? pewnie sami sprzedawcy tego nie wiedza.

Oczywiscie slyszy sie opinie ze oleje jak wkszysto inne tez podrabiaja.

pzdr.

Napisano

> Witam

> http://www.allegro.pl/item107221636_mobil_super_s_10w40_4l_za_69zl_wa_wa_od_ss_.html

> Podróbka czy orginał? Coś mi się wydaje, że za tanio

Mi także się wydaje że to może być jakiś tzw tańszy zamiennik(tak jak wyrób czekoladopodobny) spineyes.gif

zobacz na komentarze są tylko 2 niepozytywne ale może tylko tych 2

kupujących zadało sobie tyle trudu aby porównać towar z tym w sklepie spineyes.gif

Quote:

Olej odebrany osobiście. Porównałem próbki tegoż oleju z kupionym w sklepie w styczniu. Oba oleje różnią się zapachem, kolorem i gęstością. Dotąd nie doczekałem się odpowiedzi, która rozwiałaby moje obawy. Silnik na razie działa.

Quote:

Olej silnikowy kupiony od tego sprzedawcy różni sie od oleju kupionego w sklepie-ma inna barwe i zapach.Przypuszczalnie ten sprzedawca handluje jakimś podrobionym towarem.

[Odpowiedź z:pią 05 maj 2006 12:58:26 CEST] Nie handluje żadnym podrobionym olejem a oleje zakupuje w hurtowni. Osoba wystawiająca negatywa przypuszczam, że została podstawiona przez konkurencje. Allegrowicz ma tylko 18 komentarzy, ja jestem Super Sprzedawcą więc o czymś to ŚWIADCZY...

Ja bym się bardzo głeboko zastanowił nad zakupem oslabiony.gif

Napisano

> Witam

> mnóstwo

W MAKRO ten sam olej sprzedaja za 80zł, wiec cena jest normalna odliczając koszty sklepowe i odliczajac podatek ktorego gosciu nie zaplaci:)

Sam kupuje ten olej na allegro, to sa oleje z niemiec , nie ma na nich Polskiej etykietykietki, tam sa tańsze wiec raczej sa oryginalne.

Napisano

> Sam kupuje ten olej na allegro, to sa oleje z niemiec , nie ma na

> nich Polskiej etykietykietki, tam sa tańsze wiec raczej sa

> oryginalne.

No i mamy odp. dlaczego roznia sie (te z aukcji) kolorem i zapachem, ale mi w takim razie smierdzi fakt ze w odp. na negatywa gosc napisal ze pochodzi z hutowni ?!? w takim razie chyba zagraniczniej bo niemieckiego oleju razczej nie kupi sie w polskiej hrutowni skoro w polsce ten olej leja, sporowadzanie z za granicy wyjdzie oczywiscie drozej.

pzdr.

Napisano

ja go mam "teoretycznie" po 22 zeta w detalu bez wymiany,

z wymianą doliczam 2 zeta do każdego litra, co daje 24 za litr.

nie brudzisz się i wiesz, że to faktycznie Mobil ok.gif

odnośnie baniek 4l - wystarczy dobrze chwycić za zakrętkę i odkręcić, tak, puszcza normalnie na tych ząbkach... smirk.gif

wylewasz zawartość a na jej miejsce wlewasz co ci się podoba alien.gif

może to być jakiś olej do spalinówek, czy inny "wynalazek" pomieszany z czymkolwiek, ... z koparki jakiejś....

...

miłego dnia grinser006.gif

Napisano

> Witam

> mnóstwo

kiedys kupowalem z allegtro oleje ale raz sie przejechalem wlasnie na mobilu ktory jest nahczesciej podrabiany i juz nie kupuje w sieci zeby.GIF

--------------------

matiz_ban.gif

Napisano

u mnie w sprawdzonym już lata sklepie olej ten kosztuje 78PLN za 4 litry...

nigdzie nie masz 100% pewności niestety niewiem.gif

Napisano

W Auchan k/Czestochowy kosztowal(ok 1m-c temu)83zl,ale tez trafilem na ogloszenie z Kraka z cena 70/4L.Takze trudno powiedziec czy to orginal czy podroba.

Napisano

Ja zalewam olejem Opel 10W-40 w 5 litrowych baniakach

Jest tańszy i produkuje go Mobil.

Napisano

> Jest tańszy i produkuje go Mobil.

Nie wiem czy to takie trudne do zrozumienia ze nasze rafinerie produkuja oleje od najgorszych po zapewne nieustepujace zachodnim? mobil to firma ktora zapewne produkuje najrozniejsze oleje, od takich do mercedesow do takich do kosiarek. Opel produkuje Corse i produkuje Omege, oba auta tej samej marki, ale zupelnie innego poziomu wykonania i technologii.

Jedyna metoda sprawdzenia oleju byloby zbadanie parametrow tego oleju, a to niemozliwe dla amatorow. Kazde auto moze jezdzic na byle czym a efekty beda widoczne w bardzo dlugim okresie czasu wiec takze metoda 'efektow' jest nic nie warta. dlatego lepiej kupowac olej tam gdzie nie trzeba ryzykowac i tyle.

Ale przyznaje ze ubawilem sie bo wypowiedzi niektorych kolegow smile.gif - identyczne marketingowe sztuczki jak z proszkiem do prania smile.gif - wiara w jakies magiczne granulki ktore wyczyniaja cuda.

Napisano

> Nie wiem czy to takie trudne do zrozumienia ze nasze rafinerie

> produkuja oleje od najgorszych po zapewne nieustepujace

> zachodnim? mobil to firma ktora zapewne produkuje najrozniejsze

> oleje, od takich do mercedesow do takich do kosiarek. Opel

> produkuje Corse i produkuje Omege, oba auta tej samej marki, ale

> zupelnie innego poziomu wykonania i technologii.

Dlatego producent podaję klasę jakości oleju np SL.

Niech kolega odpowie sobie na pytanie.

Czy turbina GARRETT kupiona do silnika 1.8T w serwisie Audi jest jepsza od tej kupionej u Skody ? - a ceny się różnią

> Jedyna metoda sprawdzenia oleju byloby zbadanie parametrow tego

> oleju, a to niemozliwe dla amatorow. Kazde auto moze jezdzic na

> byle czym a efekty beda widoczne w bardzo dlugim okresie czasu

> wiec takze metoda 'efektow' jest nic nie warta.

Dlatego zdejmowałem pokrywę zaworów po 10 tys i nic się nie zapaskudziło.

To że po 400 tys motor się sypnie, mnie nie wzrusza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.