Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny problem ze wskaznikiem paliwa i pompa

Featured Replies

Napisano

Witam!

Sprawa jest taka ze od poczatku jak mam mojego golfa wskaznik poziomu paliwa oszukuje. W taki sposob ze zanim jeszcze zacznie zie rezerwa okazuje sie ze juz niema paliwa. Wczoraj stwierdzilem ze powalcze z tym i zamiast cos zdzialac to mam jeszcze wieksza zagwozdek. Otóż wczesniej bylem przekonany je pompa paliwa jest pod samochodem tak przed bakiem bo tam tak naprawde jest, ale jak wyciagnalem plywak to okazuje sie ze jest i w baku. I jest to tak zwana pompa zanurzeniowa, wiec teraz mam 2 problemy bo niewiem o co chodzi :/ dwie pompy?? No dobra paliwo plynie wiec tego problemu moze nie byc ale sprawa z plywakiem wyglada tak, ze po wyjeciu go i w pozycji minimum gdy jest poza bakiem pokazuje minimum na wskazniku wiec dobrze!! Pomyslalem ze moze dolne polozenie plywaka nie zgadza sie z dolnym polozeniem spodu pompy i zanim plywak zejdzie do minimum to pompa juz nie pobiera paliwa bo jest za wysoko. Z tym ze sa prawie rowno. Dopiero jak sprawdzalem w Etce, to zauwazylem ze do sopdu pompy powinno byc przyczepione sitko ktore ma na oko z 1cm wys i to by odpowiadalo za to ze wskaznik dobrze pokazuje a jak dojdzie do rezerwy to poziom paliwa jest ponizej spodu pompy i juz nie pobiera paliwa pomimo ze tam jest. Czy ktos sie z czym takim spotkal i co z tymi dwiema pompami?? Ide dzis w poszukiwaniu tego sitka.

aha jeszcze jedno smile.gif zauwazylem ze jak jest goraca na dworzu to pokazuje mi mniej paliwa niz jest i to bez wzgledu czu jast duzo czy malo paliwa w balu, potrafi tak o jakies 10-20% zanizyc. po tych wczorajszych ogledzinach to mysle ze jedyne co to to ze pod wplywem temp spod baku sie uwypukla i dlatego mniej pokazuje paliwa zeby.GIF ale to juz tak z przymrozeniem oka bo juz mi sie smiac chce z tego baku i jego osprzetu zeby.GIF

Pozdrawiam

Napisano

> Witam!

> Sprawa jest taka ze od poczatku jak mam mojego golfa wskaznik poziomu

> paliwa oszukuje. W taki sposob ze zanim jeszcze zacznie zie

> rezerwa okazuje sie ze juz niema paliwa. Wczoraj stwierdzilem ze

> powalcze z tym i zamiast cos zdzialac to mam jeszcze wieksza

> zagwozdek. Otóż wczesniej bylem przekonany je pompa paliwa jest

> pod samochodem tak przed bakiem bo tam tak naprawde jest, ale

> jak wyciagnalem plywak to okazuje sie ze jest i w baku. I jest

> to tak zwana pompa zanurzeniowa, wiec teraz mam 2 problemy bo

> niewiem o co chodzi :/ dwie pompy??

Ta "pompa" pod samochodem to filtr paliwa. W etce to widać.

PZDR

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.