Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zderzak kto wymieniał i kleił?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam 2 peknięcia na zderzaku, 1 ma 10cm 2 ma 20cm. Fachmani chca mi to spawać za 150-200zł ale zostanie slad i do malowania za 250zl czyli suma juz jest duża. Czy w Krakowie nie ma takich którym chce sie kleić? Pękniecia sa na tyle ładne ze jak skleje to nic nie bedzie widać. Zastanawiam się czy sam tego nie zrobić. Czy ktos kleił kiedyć zderzaczki? Czy kleić żywica epoksydową? Sa takie gotowe 2 skladnikowe kleje, ew, potem wzmocnić siatką od spodu? Zastanawiam sie tez nad uzywka ale nigdzie nie ma w zielonym met:-(

Napisano

> ktos kleił kiedyć zderzaczki? Czy kleić żywica epoksydową?

Na rogu Zdrowej i Siemaszki jest gość, który "spawa" plastiki. Tworzywo naszych zdesiów jest termoplastyczne, czyli w zasadzie możesz naprawić je samemu, używając lutownicy kolbowej i pałeczek do zalewania ślizgów w nartach (kto to jeszcze pamięta?).

Jeszcze skuteczniejsze będzie zgrzanie brzegów pęknięcia i wzmocnienie go z zewnątrz klejem np. montażowym + jakiekolwiek usztywnienie (siatka metalowa itp)

Ja tak zgrzałem, ale nie wzmocniłem w żaden sposób od spodu i pękło. Czeka mnie więc ponowna zabawa.

EDIT:

Poszukaj posty Ivi na GMowej liście fachur. Też polecała magika.

Napisano

> Witam.

> Mam 2 peknięcia na zderzaku, 1 ma 10cm 2 ma 20cm. Fachmani chca mi to

> spawać za 150-200zł ale zostanie slad i do malowania za 250zl

zlosnik2.gif

to już wolałbym kupić nowy i pomalować, tutaj masz: allegro za 126

ofc taniej wyjdzie pokleić, odejdzie koszt malowania.

Napisano

Nabawiłem się pęknięcia (ok. 15 cm z których 5cm było widzialne) na przednim zderzaku w zimie - może trudno w to będzie uwierzyć, ale dość ładnie skleiłem je SuperGlue Pattexa idea.gif Oczywiście była widoczna rysa na lakierze, ale za 1.99zł nic lepszego bym nie wymyślił.

Napisano

Drogo u was biglaugh.gif Ja rok temu miałem dziure w zderzaku taką 25 cm x 5 cm i skleili mi i pomalowali za 150 zł biglaugh.gif Oczywiście cały zderzak nie był malowany tylko kawałek z wycieniówką ale i tak nie widac biglaugh.gif

Bo za taka kase to zastanów się nad poszukaniem uzywki i pomalowaniem jej. No chyba że trafisz w kolorze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.