Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

a taki filterek zasilania pomoże na zakłucenia ??

Featured Replies

Napisano

Problem u mnie szerzej opisze moze innym razem bo to sporo pisania, po krótce chodzi o to że wzmacniacz mi sieje wszelkimi mozliwymi zakluceniami, migacze, altek itd. ostatnio nawet trzask przy uruchamianiu silnika......kable w aucie mam ułożone w miare rozsądnie, RCA tez ok....wiec nei wiem gdzie jest problem, moze z jakimś umasieniem nietakim, nie wiem..... frown.gif

Znalazlem jednak oferte pewnej firmy ktora produkuje rozne filterki : click

gostek z pobliskiego sklepu pozyczył mi ten filterek podlaczany na chinche, faktycznie pomógł on ale coś za coś , pewnie wycioł jakies pasmo i woofer nie gra tak nisko więc ten wynalazek odpada wiec go oddałem, ale zauwazylem tez inny filtr tym razem zasilania (do 70A), jednak tegoż mi juz nie chce "pozyczyć" bo to mozna spalić itd. a koszci 40zl wiec tez w ciemno nie chce brac, moze ktoś miał do czynienia z czyms takim? jak to działa w ogóle ??

Napisano

troche szczegolow: co to za wzmacniacz, jak podlaczona masa, jak przymocowany wzmak

Napisano
  • Autor

> troche szczegolow: co to za wzmacniacz, jak podlaczona masa, jak

> przymocowany wzmak

jasne....MAGNAT classic 480 przykręcony do grubej dechy wink.gif a ta do oparcia kanapy, wiec wzmak nie ma styku z blachą oparcia....masa polaczona do mocowania pasa bezpiecz.

przy okazji moze wiecej info: przewod + leci dziurą pod pedałami i prawą stroną auta wpada do bagaznika.

RCA srodkiem, kawałek prawą stroną.....(tu próbowalem innych rozwiązan, nawet luznym kablem na zewn. auta i nic nie pomagało).

prosze pytac jak jakies info. potrzebne, moze coś w koncu wymyśllimy by raz na zawsze to wyeliminowac bo zestawik helixa czeka na montaz i panele, ale najpierw musze wyeliminowac te sianie tongue.gif

Napisano

A głośnikowe gdzie?

Ale i tak te zasilanie jakoś śmiesznie masz ...

Napisano
  • Autor

> A głośnikowe gdzie?

> Ale i tak te zasilanie jakoś śmiesznie masz ...

Narazie tylko wzmak. zasila skrzynke z bagaznika wiec glosnikowy ma 20 cm i chyba nie ma wielkiego znaczenia.

Jak to smiesznie zasilanie ?

Dla próby ciaglem mase tez prostu z aku. i efekt ten sam....

confused.gif

Napisano

a jakie radio? moze tu jest problem...

Napisano

Ja bym się raczej skłaniał do wzmacniacza, chociaż sprawdzić czy na innym radiu jest to samo, napewno łatwiej.

Napisano

> Ja bym się raczej skłaniał do wzmacniacza, chociaż sprawdzić czy na

> innym radiu jest to samo, napewno łatwiej.

trudno to zdiagnozowac na forum. wzmacniacz jest powiedzmy "dobrej klasy" więc nie wiem czemu on by miał powodawać zakłócenia. ja tak miałem kiedyś w trabancie ale to inna bajka w każdem bądz razie wtedy pomógł filtr na alternator

pozdro

Napisano

jak cos mozesz zawsze do mnie podjechac. przepniemy piece i zobaczymy co z tego wyniknie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak cos mozesz zawsze do mnie podjechac. przepniemy piece i zobaczymy

> co z tego wyniknie

no wlasnie to jakies wyjscie jest bo nie mam innego pieca do sprawdzenia.... radio to alpine 9843 mam od nowosci.... jutro sprawdze na innym.....

Napisano

Sprawdź może przy okazji czy na innych RCA będzie to samo.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź może przy okazji czy na innych RCA będzie to samo.

sprawdzalem, podlaczalem jakis nizszy model dietz'a chyba podwojny ekran, kabel puszczony luzem z dala od wszystkiego i nic efekt ten sam....

... aha mam tez wrazenie jakby sie z czasem cos pogorszyło jeszcze, bo ostatnio doszły do tego glosny trzask w glosniku przy uruch.silnika.....a wczoraj nawet dosłyszalem świst jakby z altka ale w glosniku basowym..... frown.gif

Napisano

właśnie ostatnio sie zastanawiałem co może powodować zakłócenia i jak, ma ktoś może jakiś link żeby poczytać ?

radio może dawać sygnałówkami zakłócenia? czy prądowy lecący koło sygnałów je zakłóca ?

z góry dzięki

Napisano
  • Autor

Na innym radiu mam to samo.....

ma ktoś jakies pomysły ? albo moze jest jakich fachur ze Sląska na grupie co by mi to pomógł zlokalizowac ?

albo moze jakas firma która za ludzkie pieniądze wykonuje siakies usługi car audio ?

Napisano

> Na innym radiu mam to samo.....

> ma ktoś jakies pomysły ? albo moze jest jakich fachur ze Sląska na

> grupie co by mi to pomógł zlokalizowac ?

> albo moze jakas firma która za ludzkie pieniądze wykonuje siakies

> usługi car audio ?

może masa radia...

co do firmy możesz zapytać w mobil audio z będzina... http://www.mobilaudio.com.pl/

Napisano

> Na innym radiu mam to samo.....

> ma ktoś jakies pomysły ? albo moze jest jakich fachur ze Sląska na

> grupie co by mi to pomógł zlokalizowac ?

> albo moze jakas firma która za ludzkie pieniądze wykonuje siakies

> usługi car audio ?

moze tak jak pisałem podjedz do mnie. wrzucimy Twój piec do mojego autka i będzie jasne czy to wina kabli czy pieca. pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.