Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

plastikowy bak a pompa paliwa i wskaźnik

Featured Replies

Napisano

Już ponad rok temu zmieniłem mój standardowo przeciekający dziurawy wymazany w żywicy bak uno na taki sam z Tipo. Pasował idealnie poza jednym, fiat tipo ma pompe paliwową tak jak wiekszość aut nie w zbiorniku a gdzieś na przebiegu a co za tym idzie musiałem zlikwidować pływak żeby pompa weszła do rurki z baku plastikowego. Cóż tam, liczyłem skrupulatnie kilometry, mam karnisterek 5l i dużo szczęścia- paliwa nigdy nie zabrakło. Ale teraz padła linka prędkościomieża więc nie ma licznika km, w tej sytuacji jeżdże na czuja a jedyny mój wskaźnik to prosty zabieg bujania autem, chlupie paliwo- jest, nie chlupie- jedziemy na stacje. Z racji że będe bawił się z robieniem wlewu z dwóch jeden, chciałbym wreszcie zakombinować jakoś żeby i poziom paliwa wskazywał mój fiacik. czy ktoś ma jakieś sugestie poparte doświadczeniem??

Napisano

> Już ponad rok temu zmieniłem mój standardowo przeciekający dziurawy

Nic Ci nie doradzę, ale napiszę, że niezłą ruderą jeździsz. Dużo zaoszczędziłeś? Masz zamiar w przyszłości odprzedać komuś to auto?

Jaku-b.

Napisano
  • Autor

a co chcesz kupić??nie wiem stary po co dajesz mi takie commenty??zdolować chcesz??rudera jest to maxymalna , żeby cie pocieszyć dodam ze nie mam swiatel cofania, wycieraczka z przodu dead, coś strasznie piszczy, mimo zmiany tarcz i klocków dalej hamulce piszcza jak szalone, katalizator musialem out bo był tak spalony że tylko grzechotał, mam połamany zderzak przód- już trzeci, obecnie trzyma sie tylko dzieki chytrowce, 3 mce juz zwlekam ze zmianą amorków z przodu, podwozie jak ser szwajcarski, błotnik lewy jak firanka, urwany wlew paliwa(ale korek sie trzyma), jakich ch...porysował mi maske, mam połamany kołpak, turbina ogrzewania charczy jak bym ją zarzynał, drzwi kierowcy są przesunięte jakieś 0,5 cm do przodu przez co rdza już sie bierze do roboty, a i urwało sie zasilanie przylepiane do szyby - ogrzewanie tył. jak sam widzisz raczej mnie nie zdołujesz, ale mnie nie potrzebnie w zły humor wprawiłeś.mimo to wszystko i tak lubie swego gruza

Napisano

> a co chcesz kupić??nie wiem stary po co dajesz mi takie

> commenty??zdolować chcesz??rudera jest to maxymalna , żeby cie

> pocieszyć dodam ze nie mam swiatel cofania, wycieraczka z przodu

> dead, coś strasznie piszczy, mimo zmiany tarcz i klocków dalej

> hamulce piszcza jak szalone, katalizator musialem out bo był tak

> spalony że tylko grzechotał, mam połamany zderzak przód- już

> trzeci, obecnie trzyma sie tylko dzieki chytrowce, 3 mce juz

> zwlekam ze zmianą amorków z przodu, podwozie jak ser

> szwajcarski, błotnik lewy jak firanka, urwany wlew paliwa(ale

> korek sie trzyma), jakich ch...porysował mi maske, mam połamany

> kołpak, turbina ogrzewania charczy jak bym ją zarzynał, drzwi

> kierowcy są przesunięte jakieś 0,5 cm do przodu przez co rdza

> już sie bierze do roboty, a i urwało sie zasilanie przylepiane

> do szyby - ogrzewanie tył. jak sam widzisz raczej mnie nie

> zdołujesz, ale mnie nie potrzebnie w zły humor wprawiłeś.mimo to

> wszystko i tak lubie swego gruza

Ale w profilu piszesz: "hobby: niekończące sie gromadzenie kasy na naprawy uno.."

A co bedzie jak juz zgromadisz ta kaske?wynajmiesz lawetke i odprowadzisz na zlom? hahaha.gif

Ja to lubie tak: skoro cos jest to powinno cykac bez zastrzezen, a jezeli czegos nie wstawili to trzeba to wstawic biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

kasa to idzie jak szalona, ostatnio, hamulce tył przód, alternator, akumulator, wczesniej- wałek, rozrząd, kopółka, lambda, - to sprawónki z 2 mcy ostatnich. ale jezdzi i to dobrze a że sie psuje już przywykłem. zawsze jak coś naprawie, to se mysle a teraz to ztuninguje bydlaka, a tu bach, kolejna awaria- i jest na co pracować. ale wracając do tematu, może jakaś odpowiedz??malutka??

P>S> do końca życia bede bronił wyższości plastikowego baku nad metalowym a to dlatego że pamietam załamke jak smierdział na cały parking paliwem, no i szukałem troszke tego plastiku,jak juz znalazłem i to za 2 dyszki to nie było wyjścia

Napisano

> kasa to idzie jak szalona, ostatnio, hamulce tył przód, alternator,

> akumulator, wczesniej- wałek, rozrząd, kopółka, lambda, - to

> sprawónki z 2 mcy ostatnich.

skoro tak to bow.gif za wytrwalos

zycze dalszej wytrwalosci i doprowadzenia uniaczka do cywilizowanego poziomu - bez fuszery smile.gif

Napisano

> P>S> do końca życia bede bronił wyższości plastikowego baku nad

> metalowym a to dlatego że pamietam załamke jak

Nie dam sobie głowy uciąć, ale mój model ma chyba fabrycznie plastikowy baczek. Jeśli się mylę - nie strzelać!

A co do reszty - jak koledzy napisali: zepsute naprawić, brakujące dorobić! ok.gifbrawo.gif

Jaku-b

Napisano

Chylę czoło przed kolegą, sam jestem w podobnej sytuacji. Listę napraw i poprawek do zrobienia w moim paprochu już kiedyś podawałem. Tak więc doskonale Cię rozumiem. Jasne jest, że każdy posiadacz chciałby mieć cacko w 100% sprawne, ale nie zawsze się uda. Główną przeszkodą jest kasa. Oczywiście to co jest niezbędne wymienia się albo naprawia, ale jeśli coś domowym sposobem się uda zrobić (choćby nie do końca działało) to i radość z własnej zaradności i z pozostałek kaski w kieszeni.

Myślę, że trochę nie na miejscu są tu kpiny z auta kolegi. Gdybym miał kasę to zapodał bym sobie jakiegoś japońca albo niemca i bez problemów, ale jeśli los skrzyżował nasze drogi (tj moją i mojego Unolota) to teraz muszę ten wózek ciągnąć. Autko ma jeździć wygląd to drugorzędna sprawa. Dlatego jeśli ktoś może pomóc koledze niech ograniczy się do meritum zamiast klepać głodne gadki.

I ostatnia moja uwaga, myślę, że priorytetowo powinneś potraktować wycieraczkę, szczególnie na warunki jak dzisiaj.

Napisano

> Już ponad rok temu zmieniłem mój standardowo przeciekający dziurawy

> wymazany w żywicy bak uno na taki sam z Tipo. Pasował idealnie

> poza jednym, fiat tipo ma pompe paliwową tak jak wiekszość aut

> nie w zbiorniku a gdzieś na przebiegu a co za tym idzie musiałem

> zlikwidować pływak żeby pompa weszła do rurki z baku

> plastikowego. Cóż tam, liczyłem skrupulatnie kilometry, mam

> karnisterek 5l i dużo szczęścia- paliwa nigdy nie zabrakło. Ale

> teraz padła linka prędkościomieża więc nie ma licznika km, w tej

> sytuacji jeżdże na czuja a jedyny mój wskaźnik to prosty zabieg

> bujania autem, chlupie paliwo- jest, nie chlupie- jedziemy na

> stacje. Z racji że będe bawił się z robieniem wlewu z dwóch

> jeden, chciałbym wreszcie zakombinować jakoś żeby i poziom

> paliwa wskazywał mój fiacik. czy ktoś ma jakieś sugestie poparte

> doświadczeniem??

Do mojego linka prędkościomierza kosztowała ok 20 zł więc może wysupłasz tyle.

Co do reanimacji samochodu, to Cię całkiem rozumię, na swojego Uniaka tak się wykosztowałem, że też nie miałem nawet na drobne naprawy, a lista była długa crazy.gif

Po dwóch latach reanimacji mogę powiedzieć, że auto jest sprawne w 80 % zlosnik.gif (znaczy się wszystko działa, ale nie zawsze do końca prawidłowo grinser006.gif)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.