Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny w klapie

Featured Replies

Napisano

Mam problem. Od jakiegoś czasu nie działa mi centralny w klapie mojej astreki. Kiedyś miałem ten sam problem i jestem prawie pewien że chodzi o ustawienie kombinacją zamka w klapie i kluczyka (PION POZIOM) + coś z pilotem w alarmie. Właśnie pilotem z alarmu sterowany jest fabryczny centralny.

Problem pojawił się od czasu kiedy przypadkiem zapominając o centralnym otworzyłem klapę kluczykiem i od tego czasu dupa. Rozkręciłem nawet tą plastikową osłonę i przyjrzałem się na chłopski rozum jak powinno byc ustawione takie metalowe kółeczko z wycieciem. Problem w tym że nie działa wcale siłonik w klapie i żadne ustwienie nie śmiga.

Już mnie trochę wkurza otwieranie non stop klapy kluczykiem przeciez od tego mam centralny. Może ktoś się już z tym spotkał? confused.gif

Napisano

> Mam problem. Od jakiegoś czasu nie działa mi centralny w klapie mojej

> astreki. Kiedyś miałem ten sam problem i jestem prawie pewien że

> chodzi o ustawienie kombinacją zamka w klapie i kluczyka (PION

> POZIOM) + coś z pilotem w alarmie. Właśnie pilotem z alarmu

> sterowany jest fabryczny centralny.

> Problem pojawił się od czasu kiedy przypadkiem zapominając o

> centralnym otworzyłem klapę kluczykiem i od tego czasu dupa.

> Rozkręciłem nawet tą plastikową osłonę i przyjrzałem się na

> chłopski rozum jak powinno byc ustawione takie metalowe kółeczko

> z wycieciem. Problem w tym że nie działa wcale siłonik w klapie

> i żadne ustwienie nie śmiga.

> Już mnie trochę wkurza otwieranie non stop klapy kluczykiem przeciez

> od tego mam centralny. Może ktoś się już z tym spotkał?

przede wszystkim sprawdz czy dochodzi napiecie do silownika podczas zamykania i otwierania.

Napisano
  • Autor

> przede wszystkim sprawdz czy dochodzi napiecie do silownika podczas

> zamykania i otwierania.

Jutro sprawdzę lecz wydaje mi się że chodzi raczej o "zaprogramowanie" sterownika choć mylić się oczywiście mogę smile.gif

Dobranoc i jutro, a raczej pojutrze dam znać jak z napięciem bo jutro pracuję do późna

Napisano

> Jutro sprawdzę lecz wydaje mi się że chodzi raczej o

> "zaprogramowanie" sterownika choć mylić się oczywiście mogę

> Dobranoc i jutro, a raczej pojutrze dam znać jak z napięciem bo jutro

> pracuję do późna

jezeli pozostale silowniki chofdza dobrze to kwiestia zaprogramowania nie ma raczej nic do rzeczy. sprawdz napiecie to moze sie cos wyjasni.

Napisano

nie mam alarmu ale mam centralny (bez pilota), jak w klapie przekrece zamek do piony to jest zawsze zamknięty i nie mozna go otworzyc z pozostałymi drzwiami, a jak jest w poziomie to sie otwiera z resztą.

Napisano

> nie mam alarmu ale mam centralny (bez pilota), jak w klapie przekrece

> zamek do piony to jest zawsze zamknięty i nie mozna go otworzyc

> z pozostałymi drzwiami, a jak jest w poziomie to sie otwiera z

> resztą.

u mnie tez tak jest, tylko ze to nie ma nic wspolnego z zaprogramowaniem, w pozycji "pion" zamek sam w sobie jest zamkniety, a pozycji "pioziomej" bolec wysuwajacy sie z silownika blokuje od tylu, ze nie mozna odtworzyc.

Napisano
  • Autor

> przede wszystkim sprawdz czy dochodzi napiecie do silownika podczas

> zamykania i otwierania.

Więc tak. Napięcie dochodzi do siłownika podczas zamykania i otwierania. Zamiennie raz +12V, potem przy otwarciu -12V. Napiecie mierzone na zaciskach siłownika po odpięciu złączki. Wychodzi na to że siłownik do wymiany? Jaka cebna tego ustrojstwa i gdzie mozna kupić?

Napisano

Jak by ktoś miał namiary na siłowniki do tylnej klapy to ja się podpinam do tematu bo u mnie już rok nie działa

Napisano

Mi tez ostatnio zdechl silownik. Rozebralem go na czesci pierwsze, nauczylem sie dzialania i zobaczylem co jest popsute i znalazlem takie dwie male blaszki ktore trzymaja te ramie ktore sie wysuwa i wsuwa z silownika i okazalo sie ze jedna z nich pekla..wystarczylo dorobic podobna i silownik smiga jak nowy.. wiec coz moge poradzic. Wyjac silownik albo najpierw jescze raz go podlaczyc zlapac reka i niech ktos zamknie centralny badz jesli masz pilota to z pilota go zamknij (caly czas trzymajac reka za silownik) i jezeli poczujesz ze silnik w silowniku zaadzialal tylko ze silownik sie nie otworzyl to pewnie bedzie ta blaszka. Wtedy rozbierasz silownik i wymieniasz blaszke. Dodam jeszcze ze ja juz dwa silowniki tak naprawialem. I wiem ze czesto sie tak robi w astrach..

Napisano

Podziwiam kolege bo ja mam dwie lewe ręce jedyne co potrafie rozebrać i nie zepsuc to moja Kobieta

Napisano
  • Autor

> Mi tez ostatnio zdechl silownik. Rozebralem go na czesci pierwsze,

> nauczylem sie dzialania i zobaczylem co jest popsute i znalazlem

> takie dwie male blaszki ktore trzymaja te ramie ktore sie wysuwa

> i wsuwa z silownika i okazalo sie ze jedna z nich

> pekla..wystarczylo dorobic podobna i silownik smiga jak nowy..

> wiec coz moge poradzic. Wyjac silownik albo najpierw jescze raz

> go podlaczyc zlapac reka i niech ktos zamknie centralny badz

> jesli masz pilota to z pilota go zamknij (caly czas trzymajac

> reka za silownik) i jezeli poczujesz ze silnik w silowniku

> zaadzialal tylko ze silownik sie nie otworzyl to pewnie bedzie

> ta blaszka. Wtedy rozbierasz silownik i wymieniasz blaszke.

> Dodam jeszcze ze ja juz dwa silowniki tak naprawialem. I wiem ze

> czesto sie tak robi w astrach..

No cóż, ja swój też już rozebrałem na części pierwsze i okazało się że silniczek nawet nie drgnie frown.gif Podpąłem nawet sam silniczek i zupełna cisza. Pomimo że napięcie dochodzi silniczek nie kręci. Wydaje się że to jednak silniczek... czy można dać go przewinięcia? Ktoś kiedys próbował czy szkoda pieniedzy i lepiej kupić nowy?

Napisano

wiesz w sumie jak juz wyjales silnik to mozna isc dalej w szczegoly i latwo jest otworzyc go z tylu tam gdzie jest ta biala obudowa i zobaczyc bo jesli silnik nie chodzi to najprawdopowobniej skonczyly sie szczotki.. mozana by sprobowac przelozyc jakies inne szczotki z ukradzionej dziecku zabawki na baterie 893goodvibes.gif albo wymienic silnik... tylko jak juz chcemy w takie szczegoly leciec to nie wiem czy jest sens. Ostatnio wymienialem kumplowi silownik w drzwiach i kupil urzywke na szrocie za 30zl.. samemu mozna stwierdzic czy sie oplaca..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.