Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kontrolka od ładowania w c3

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam c3 od 2 lat i niestety pojawiły sie problemy przy uzytkowaniu. Przy deszczowej pogodzie zapala sie kontrolka braku ładowania. Ostatnio problem nasilił sie ze względu na ciągle padający śnieg. Kontrolka zapala sie w kilka minut po uruchomieniu silnika i gaśnie po kilku kilometrach ( po nagrzaniu silnika). Ostatnio jednak ze wzgledu na bardziej mokra pogode kontrolka akumulatora zapala się nawet przy nagrzanym silniku. Testy w serwisie nie wykryły niczego. Sugeruja mi wymiane alternatora. Jesli wiecie cos na temat tego typu usterek prosba o info.

dzięki

Napisano

> Testy w

> serwisie nie wykryły niczego. Sugeruja mi wymiane

> alternatora.

Nie wiem co to za serwis robił, ale chyba jakiś kiepski skoro sugerował wymianę alternatora.

Jeśli masz dostęp do woltomierza to sprawdz najpęcia przy wył i wł silniku. Powinno być przy wyłączonym ok 12,8 V a przy włączonym ok 14 V zrób też test pod obciążeniem (światła drogowe, ogrzewania tylniej szyby itp). Jeśli napięcia będa poprawne a kontrolka nadal się świeci to coś jest winne w alternatorze (ale nie cały alternator !!). Trzeba skontrolować jakość szczotek, pierścieni ślizgowych oraz komutator. Jak nie potrafisz zrobić tego samemu to polecam zakład http://www.elex.com.pl/ wjazd od ul Stawki.

Chyba że nie jestes z wawy to udaj się do elektryka samochodowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.