Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MINIKOMP POMOC

Featured Replies

Napisano

Mam problem z zaprogramowaniem układu do minikompa. Kupiłem sobie dwa takie układziki na allegro. Mam znjomego który ma programator i w specyfikacji tego programatora jest że obsługuje takie układziki, programator wykrywa bez problemu ten układ ale nie chciał zaprogramować go - błąd przy zapisie do układu. Może miał ktoś podobny problem. Z tego co się orientuję to te pliki powinny mieć dokładnie taki sam rozmiar co rozmiar pamięci układu nie mniej nie więcej a te pliki mają bardzo różne rozmiary. Może ktoś mi w tym pomóc, ewentualnie zaprogramować mi układzi oczywiście pokruje koszty transportu i układu. Drugie pytanie to czy orintujecie sie ile opel Corsa B z silnikiem C12NZ może dawać impulsów na jeden obrót koła. I trzecia sprawa nie moge się skontaktować z kolegą charly pisałem do niego maila może wiecie co się z nim dzieje albo macie jakiś kontakt. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich. Corse dostałem od rodziców i jestem bardzo happy oni kupili sobie Astre II. Pozdro dla wszystkich.

Napisano

Rozmiar tu nie ma nic do rzeczy z tym wyjątkiem że nie może być większy od pamięci układu.

PS. Takie rzeczy lepiej kupować w sklepie.

Napisano
  • Autor

Tylko u mnie w mieście jest tylko jeden cieciowaty sklep w którym gościu nie słyszał o takim układzie frown.gif

Może ktoś się zlituje nade mną i zaprogramuje. Please smile.gif

> Rozmiar tu nie ma nic do rzeczy z tym wyjątkiem że nie może być

> większy od pamięci układu.

> PS. Takie rzeczy lepiej kupować w sklepie.

Napisano

> Tylko u mnie w mieście jest tylko jeden cieciowaty sklep w którym

> gościu nie słyszał o takim układzie

> Może ktoś się zlituje nade mną i zaprogramuje. Please

> > PS. Takie rzeczy lepiej kupować w sklepie.

Podaj nazwę tego układu.

Masz ten plik który trzeba załadować?

Napisano

> Układ to AT89C2051 pliczki dorzucam do wiadmości

To jak gość nie znał tego układu to rzeczywiście cienki ten sklep(ikarz).

Tu jest link skąd można ściągnąć opis prostego do wykonania programatora wraz z oprogramowaniem http://www.amwaw.edu.pl/~adybkows/elka/ispprog.html

Z tym że do tego celu potrzebny jest układ At89S2051 (ważna jest ta literka S). A ten układzik można kupić tu http://seguro.home.pl/sklep/?podkat=30

Sprawdzony jest i programator i sklep (przeze mnie smile.gif)

Napisano
  • Autor

Rozumiem że on się różni tylko tym że łatwiej go zaprogramować ??

Napisano

> Rozumiem że on się różni tylko tym że łatwiej go zaprogramować ??

Dokłądnie tak. Do tego pierwszego tzreba miec specjalny programator (tzn bardzej skomplikowany). Ten drugi do którego zapodałem linka można łatwo samemu złożyć.

Napisano

Witam !

Cały poniedziałek i prawie cały wtorek miałem awarię internetu, dopiero teraz to przeczytałem i żadnego maila od Ciebie nie otrzymałem.

Jeżeli jak piszesz posiadasz Corsę, to nawet nie trudź się ażeby zaprogramować mikrokontroler tym wsadem który tu zamieszczasz, to jest wsad do Astry o obwodzie koła 174cm i 16 impulsach na obrót koła.

Zmierz obwód koła przedniego to zrobię Ci nowy wsad do Corsy.

Najlepiej napisz na [email protected]

Napisano
  • Autor

Dzieki że się odezwałeś charly. Pisałem do Ciebie maila na ten adres najpierw z prośbą o pomoc a potem żebyś mi udostępnił kod źródłowy, ale nieważne. Jutro (a raczej dziś bo juz po 12)zmierze obwód i podam na forum i na maila też wyśle tylko że po południu. Mój mail to kowal(małpa)matrix.info.pl lub joenx(małpa)o2.pl. Dałem ten wsad jako przykładowy znaczy chodziło mi głównie o licznik bo komp to się domyślałem że od Astry to raczej będzie ciężko z jego działaniem. Z układami AT89C2051 to nie wiem o co chodziło, ale kolega podsunął dobry pomysł za co wielkie dzięki także już niedochodze. Mam nadzieje że to będzie chodziło i na tych AT89S4051. Tylko w tym sklepie jest tyko w podstawce SO20 i cięzko będzie to zaimplementować do ręcznie robionej płytki, ale moze jakoś sobie poradze. Jeszce raz dzieki chłopaki.

Napisano

O.K., to czekam.

Dla wiadomości innych, ten wsad tutaj przez Ciebie zamieszczony jest bez licznika impulsów(robiłem takie wsady minikomp i licznik w jednym).

Napisano
  • Autor

Sorry rzeczywiście dałem bez licznika sam minikomp i to tą starą wersje bez wbudowanego licznika. Obwód podeśle Ci gdzieś miedzy 19-20. A próbowałeś Charly robić tego minkompa na tym układzie AT89S4051. I może znasz jakiś sklepik gdzie można znaleźć ten układzik AT89S4051 w podstawce dip20 bo internetowgo nie moge znaleźć to by się dogadał telefonicznie.

Napisano

Nie, ja robiłem na 89C2051 bo mam do nich programator.

Ale po co kupować, jak już masz kupione, podeślesz mi te układziki, potrzebne dane i Ci je zaprogramuję.

Napisano
  • Autor

No mam kupione ale tylko te z 2k pamięci jak wystarczą to byłbym Ci wdzięcznu jakbyś mi zaprogramował. Oczywiście pokrywam wszystkie koszty.

Napisano

Wystarczą, wystarczą.

Pisz wieczorem na maila.

Napisano

a czy pracujesz nad spalaniem w Twoim komputerku ?? kiedyś pisałes na forum że jesteś w stanie to zrobić ....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.