Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

środek do czyszczenia zabrudzeń organicznych tynku akrylowego

Featured Replies

Napisano

jak w temacie. Te mikstury do myjki firmowane Karcherem są nic nie warte. Usyfienia z wody do podlewania trawnika (duża ilość żelaza/manganu) likwidowałem w miarę  skutecznie jakimś wynalazkiem na bazie kwasu solnego. 

Do tej ściany nie dociera zimą słońce, stąd różne wykwity. Część zdechnie latem, ale brud jest. 

Napisano

Duża powierzchnia? Parownicą bym spróbował, ale ja wszystko najpierw parownicą próbuję zanim sięgnę po chemię [emoji23]

Wysłane z mojego iPhone XS Max przy użyciu Tapatalka

Napisano
Dnia 13.04.2020 o 21:47, wawo napisał:

jak w temacie. Te mikstury do myjki firmowane Karcherem są nic nie warte. Usyfienia z wody do podlewania trawnika (duża ilość żelaza/manganu) likwidowałem w miarę  skutecznie jakimś wynalazkiem na bazie kwasu solnego. 

Do tej ściany nie dociera zimą słońce, stąd różne wykwity. Część zdechnie latem, ale brud jest. 

Myłem kiedyś dom rodziców jakimś specyfikiem do mycia elewacji ala Atlas. Całkiem dobrze brud schodził, narzucałem pianownicą, szczota i spłukiwanie myjką. Coś ala glony też szły, a dom nie był myty przez 15lat.

W swoim próbowałem zmyć żółte zacieki z podlewania, gdzie woda ma dużo żelaza i manganu i nic to nie brało :(, w końcu pojechałem na nowo z masą cokołową. Jesteś pewien że to na bazie kwasu solnego a nie np mrówkowego było ?

Napisano
  • Autor
Dnia 15.04.2020 o 20:47, sherif napisał:

Myłem kiedyś dom rodziców jakimś specyfikiem do mycia elewacji ala Atlas. Całkiem dobrze brud schodził, narzucałem pianownicą, szczota i spłukiwanie myjką. Coś ala glony też szły, a dom nie był myty przez 15lat.

W swoim próbowałem zmyć żółte zacieki z podlewania, gdzie woda ma dużo żelaza i manganu i nic to nie brało :(, w końcu pojechałem na nowo z masą cokołową. Jesteś pewien że to na bazie kwasu solnego a nie np mrówkowego było ?

Tak, ale nie podam teraz nazwy, nie znalazłem na szybko (czyściłem też tym kostkę płukaną -  ewidentnie czyści). Wymaga wielokrotnego użyciam, jest to w miarę skuteczne. Zacieki z kolei z kleju do siatki bierze kwas fosforowy. 

Napisano
2 godziny temu, wawo napisał:

Tak, ale nie podam teraz nazwy, nie znalazłem na szybko (czyściłem też tym kostkę płukaną -  ewidentnie czyści). Wymaga wielokrotnego użyciam, jest to w miarę skuteczne. Zacieki z kolei z kleju do siatki bierze kwas fosforowy. 

Do kostki to właśnie na bazie mrówkowego są preparaty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.