Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2020 SEAT Leon 4 FR1.5 eTSI 150 mHEV - TEST

Featured Replies

Napisano
Tak wracając do tematu głównego, co sądzicie o tym nowym Leonie? Ktoś ma zamiar go kupić?
Jeśli już pytasz to odpowiem
Beznadziejny
Nie
Napisano

Ta listwa ambientowa z przodu przed szybą może być wyłączona niezależnie od boków? 

Bo to musi przeszkadzać podczas jazdy? 

Edytowane przez siwyyy77

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, siwyyy77 napisał:

Ta listwa ambientowa z przodu przed szybą może być wyłączona niezależnie od boków? 

Bo to musi przeszkadzać podczas jazdy? 

Można wyłączyć, regulować intensywność świecenia, itd. Nie przeszkadza w ogóle w czasie jazdy. Podczas mojego testu byłą włączona na maksa. Przeszkadzał mi tylko kolor turkusowy - wtedy owszem było średnio

Napisano
2 godziny temu, prawoimotoryzacja napisał:

Można wyłączyć, regulować intensywność świecenia, itd. Nie przeszkadza w ogóle w czasie jazdy. Podczas mojego testu byłą włączona na maksa. Przeszkadzał mi tylko kolor turkusowy - wtedy owszem było średnio

Leon Gofer mają kierownica pojemnosciową?

Napisano
A czy w aucie za 120kpln czy na ile ono jest wycenione, można zmienić kolor turkusowy na np pomarańczowy? [emoji848]
Napisano
16 minut temu, hefi napisał:

A czy w aucie za 120kpln czy na ile ono jest wycenione, można zmienić kolor turkusowy na np pomarańczowy? emoji848.png

Nie da się, jak zamawiasz ustalasz kolor jak nadwozia 😂🤣😂😁

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, sdss napisał:

Nie da się, jak zamawiasz ustalasz kolor jak nadwozia 😂🤣😂😁

Ewentualnie zawsze mogą być czarne klamki zewnętrzne bez lakieru, także wtedy czarny led ;)

Napisano
Nie da się, jak zamawiasz ustalasz kolor jak nadwozia [emoji23][emoji1787][emoji23][emoji16]
Fenomenalne a zarazem smutne. Auto dla ludzi bez charakteru? [emoji23][emoji1787][emoji23][emoji16]
Napisano
  • Autor

Teraz mi się przypomniało jeszcze. Znane z Mercedesa i BMW komendy głosowe w Leonie oraz Golfie nie działają. W ogóle obsługa glosiwa działa przeciętne 

Napisano
1 godzinę temu, prawoimotoryzacja napisał:

Teraz mi się przypomniało jeszcze. Znane z Mercedesa i BMW komendy głosowe w Leonie oraz Golfie nie działają. W ogóle obsługa glosiwa działa przeciętne 

Dopoki nie pojda po rozum do glowy zeby wziac uslugi od Googla lub Appla to bedzie g warte. Niestety ale koszty ogromne a dziala srednio. Zreszta ten hej Mercedes tez jest o kant dupy potluc. Na dabra sprawe to jakas firma np Google powinna robic uniwersalne systemy do aut wielkosci pudelka a interface graficzny powinien byc zrobiony przez producenta. A takto multimedia kuleja.

Napisano
2 godziny temu, prawoimotoryzacja napisał:

Podobnie jak kompletnie nie wiadomo do czego jest Seat media control, zarejestrowanie się w SEAT ID nie służy niczemu, a w seat connect kazali wpisać nr VIN, po czym stwierdzili że jest nieprawidłowy ;]

Napisano
51 minut temu, wujek napisał:

Dopoki nie pojda po rozum do glowy zeby wziac uslugi od Googla lub Appla to bedzie g warte. Niestety ale koszty ogromne a dziala srednio. Zreszta ten hej Mercedes tez jest o kant dupy potluc. Na dabra sprawe to jakas firma np Google powinna robic uniwersalne systemy do aut wielkosci pudelka a interface graficzny powinien byc zrobiony przez producenta. A takto multimedia kuleja.

Akurat obsługa głosowa w mercu i w ogóle multimedia są genialne (mowa o A klasie i nowym systemie).

Napisano

@prawoimotoryzacja widzę, że wkładasz w to dużo energii i wysiłku :ok: z drugiej strony efekt jest średni, przez kilka rzeczy:

- słabo Ci filmowanie idzie. Obiekt jeździ po kadrze, trudno się skupić na materiale, nie mówiąc o trzęsiawce, bo to już napisali

- otoczenie - nawet ferrari by się na tym żużlu, czy co tam jest by się średnio prezentowało :)

- długość - wydaje mi się, że zmieściłbyś tą treść w 15 min, max 20.

- widać, że jesteś fanem marki i nie jesteś obiektywny :) Najbardziej mnie rozbawiły "piękne końcówki" ;)

Tak czy siak szacun za podejście do tematu :oki:

Napisano
58 minut temu, Vadero napisał:

Podobnie jak kompletnie nie wiadomo do czego jest Seat media control, zarejestrowanie się w SEAT ID nie służy niczemu, a w seat connect kazali wpisać nr VIN, po czym stwierdzili że jest nieprawidłowy ;]

SMC do sterowania radiem z tabletu telefonu, Seat Connect nie działa z leonem 5f. Dopiero nowy ma usługi Connect jak pozostałe marki VAG. 

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, bergerac napisał:

@prawoimotoryzacja widzę, że wkładasz w to dużo energii i wysiłku :ok: z drugiej strony efekt jest średni, przez kilka rzeczy:

- słabo Ci filmowanie idzie. Obiekt jeździ po kadrze, trudno się skupić na materiale, nie mówiąc o trzęsiawce, bo to już napisali

- otoczenie - nawet ferrari by się na tym żużlu, czy co tam jest by się średnio prezentowało :)

- długość - wydaje mi się, że zmieściłbyś tą treść w 15 min, max 20.

- widać, że jesteś fanem marki i nie jesteś obiektywny :) Najbardziej mnie rozbawiły "piękne końcówki" ;)

Tak czy siak szacun za podejście do tematu :oki:

Akurat otoczenie jest specjalnie wybierane pod względem dużej przestrzeni. Tak najlepiej wychodzą zdjęcia. Zobacz tło  a nie kamyczki.

Przecież się śmieję z atrapowicza :)

Kolejne różnice miedzy Golfem a Leonem:

- Golf ma wygłuszoną wnękę gdzie jest miejsce na koło zapasowe - w Leonie ledwo pomalowana blacha.

- Golf ma podwójną podłogę w bagażniku wraz z solidną matą, gdzie Leon nie ma podwójnej podłogi, a mata bagażnika jest mało solidna.

Napisano
1 godzinę temu, Vadero napisał:

Akurat obsługa głosowa w mercu i w ogóle multimedia są genialne (mowa o A klasie i nowym systemie).

Ale nadal nie takim poziomie jak aleska, siri czy google. IMO to w niedlugim czasie sie zmieni. Jezdzilem sporo nowa A klasa i jakos tak bez szalu bym powiedzial. 

Napisano
8 godzin temu, prawoimotoryzacja napisał:

Kolejne różnice miedzy Golfem a Leonem:

- Golf ma wygłuszoną wnękę gdzie jest miejsce na koło zapasowe - w Leonie ledwo pomalowana blacha.

- Golf ma podwójną podłogę w bagażniku wraz z solidną matą, gdzie Leon nie ma podwójnej podłogi, a mata bagażnika jest mało solidna.

to pewnie by był ciekawy test - porównać Golfa, Leona i Octavię :ok: 

8 godzin temu, prawoimotoryzacja napisał:

Akurat otoczenie jest specjalnie wybierane pod względem dużej przestrzeni. Tak najlepiej wychodzą zdjęcia. Zobacz tło  a nie kamyczki.

ano właśnie mi się nie podoba, tło bez ładu i składu. Jakaś chałupa w budowie, zielsko, itp.

Napisano
[mention=133140]Rado_[/mention] w wersji Xcellece jest szmata w przednich i tylnych drzwiach. Taki news dla Ciebie [emoji4]
No to szacun
Napisano
41 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

@Rado_ w wersji Xcellece jest szmata w przednich i tylnych drzwiach. Taki news dla Ciebie :)

I drewno na desce 😁

Napisano
4 minuty temu, prawoimotoryzacja napisał:

@sdss trochę słabo ta imitacja wygląda. Oglądałem ten test. Czekam na pojawienie się St w salonach. Cenowo Leon wypada całkiem dobrze

Felgi fajne, tapicerka jak w Taraco.

Napisano
  • Autor
54 minuty temu, K3 napisał:

Ten tył wygląda krowiasto... :bzik:

Trzeba zobaczyć na żywo. PC GT ciągle się mega prezentuje -dzisiaj dwa mijałem i rzucają się w oczy. Muszę wziąć na weekend

2 godziny temu, sdss napisał:

Felgi fajne, tapicerka jak w Taraco.

Średnio mi leży ta imitacja drewna. Tapicerka taka sobie. Czekam, żeby zobaczyć na żywo

2 godziny temu, Rado_ napisał:
3 godziny temu, prawoimotoryzacja napisał:
[mention=133140]Rado_[/mention] w wersji Xcellece jest szmata w przednich i tylnych drzwiach. Taki news dla Ciebie emoji4.png

No to szacun

A tak nadawałeś na Leosia ;)

Napisano
9 godzin temu, prawoimotoryzacja napisał:

Trzeba zobaczyć na żywo. PC GT ciągle się mega prezentuje -dzisiaj dwa mijałem i rzucają się w oczy. Muszę wziąć na weekend

Średnio mi leży ta imitacja drewna. Tapicerka taka sobie. Czekam, żeby zobaczyć na żywo

A tak nadawałeś na Leosia ;)

Jedyna słuszna to Cupra albo FR.

Napisano

A tak nadawałeś na Leosia [emoji6]
Nie na Leosia, tylko toi toia w formie tapicerki drzwiowej.[emoji106]
Napisano
  • Autor

Ostatnia część testu SEAT-a Leona 4 generacji. Tym razem pełny test świateł w nowym Leonie. Niestety, obecnie nie są oferowane w tym modelu matrycowe światła led. Tak czy inaczej, testowane ledy bardzo dobrze oceniam.

Napisano
3 godziny temu, prawoimotoryzacja napisał:

Ostatnia część testu SEAT-a Leona 4 generacji. Tym razem pełny test świateł w nowym Leonie. Niestety, obecnie nie są oferowane w tym modelu matrycowe światła led. Tak czy inaczej, testowane ledy bardzo dobrze oceniam.

Obejrzalem bez dzwieku :phi: Swiatla ma jak w Ibizie IMO. Po zakupie warto pociagnac led na tylne drzwi z golfa pewnie bedzie duzo modow na forach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.