Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po wymianie amorkow. Pytanie??

Featured Replies

Napisano

Hejka wymienilem dzis amorki na nowe i gorne mocowania z przodu. I wszystko by bylo oki gdyby nie to ze lewe przednie kolo stuka przy wjezdzie w wieksza dziure. Czy to moze przestanie stukac gdy sie zawiecha ulozy czy jest cos spiepszone. Jak dluga moze sie to ukladac. Mam 2 lata gwarancji na amorki sie c czy to moze byc wina amora?? Pozdro

Napisano

> Hejka wymienilem dzis amorki na nowe i gorne mocowania z przodu. I

> wszystko by bylo oki gdyby nie to ze lewe przednie kolo stuka

> przy wjezdzie w wieksza dziure. Czy to moze przestanie stukac

> gdy sie zawiecha ulozy czy jest cos spiepszone. Jak dluga moze

> sie to ukladac. Mam 2 lata gwarancji na amorki sie c czy to moze

> byc wina amora?? Pozdro

a moze to sprezyna?? hmm.gif

Napisano
  • Autor

Mozliwe ale czemu skoro wczesniej nie stukala?? Moze na serio musi sie ulozyc co?? Nie chce mi sie tago znowu wyciagac.

Napisano

Moze to wydac sie głupie ale sprawdz czy dokreciłes koło... niby błachostka ale przyznam sie bez bicia (wiem, wiem - neizły wstyd) ze jak wczoraj złozyłem zawias i zaczeło napierac podobnnie to sie zirytowałem.. co sie okazało... Kunerek inteligentnie tak był zajarany ze chciał jak najszybciej przetestowac zawias ze kółka ostatniego nie dokręcił z pośpiechu.. nmiezły obciach, ale jaki prawdziwy smile.gif

Napisano
  • Autor

Nie no dokrecilem oba kolka ale do pewnosci sprawdze jeszcze. Nie mam pojecia co to moze byc bo przed wymiana mi nic nie stukalo. Ostatnio badalem zawieche i luzow tez nie mam zadnych wiec co jest????

Napisano

Jak dzis, to wracaj tam dzie zakładalli nich sie martwią

seryje srezyny nie wydają dzwięków, bo nie dobijają, czyli coś jest luźne - może górna nakrętka tak po prostu.

Jak sam zakładałeś, to jedz od początku - jutro wolne to dojdziesz cool.gif

Napisano
  • Autor

Zawiechce zakladalem sam tylko mi snajomy springi przezucil i na moje oko zrobil to dobrze. posprawdzam wszystkie srubki moze cos jak autko zaczelo jezdzic to sie zrobilo luzniejsze ale watpie bo wszystko dokrecalem do oporu. Pozdro

Napisano

> Hejka wymienilem dzis amorki na nowe i gorne mocowania z przodu. I

> przy wjezdzie w wieksza dziure. Czy to moze przestanie stukac

> gdy sie zawiecha ulozy czy jest cos spiepszone. Jak dluga moze

> sie to ukladac. Mam 2 lata gwarancji na amorki sie c czy to moze

> byc wina amora?? Pozdro

sprawdz czy sprężyna weszła w swoje gniazdo na amorku

Napisano

moze byc zle zalozona sprezyna, moze byc wywalone mocowanie amortyzatora (poduszka zawieszenia przedniego) , moze byc wiele roznych rzeczy . najgorszy wariant to amor jest zdupiony - widzialem takie przypadki - tyle ze z tylnymi amorami

Napisano
  • Autor

JEsli poduszki zawieszenia przedniego to sa te gorne mocowania z 3 srubkami to mam kupione nowe. Musze oblukac te sprezyne i zauwazylem ze ten stuk powstaje nie w momencie dobijania kola w dziurze tylko wtedu gdy ono w nia wpada czyli leci w dol. Pozdro

Napisano

a jakie masz sprezyny??

jak krotsze to moze ci sprezyna wypada podczas rozciagania....

moze zastanow sie nad haltpasami...

Napisano
  • Autor

Springi mam seryjne sportingowe a amorki olejowo-gazowe Delphi tez dedykowane do sportinga wiec na moj gust wszystko powinno pasic. Moze to wina rozporki bo dosc ciasno siadla. Moze sprobowac ja wyciagnac i pojezdzic bez jakis czas zeby sie zawiecha ulozyla.

A jesli mowimy o zle zalozonej sprezynie to dajcie jakies wskazowki ja to rozpoznac. Czy bedzie widac ze np krzywo siedzi w gniazdach , albo po czyms innym. Pozdro

Napisano
  • Autor

No i wczoraj dalej walczylem z przednim zawieszeniem. Wyciagnąłe rozpórke i tak jakby to stukanie troche sie zmniejszylo ale dalej stuka i co gorsza juz obie strony stukaja. Mam zamiar spowrotem zalozyc rozporke tylko powiedzcie mi jak to dobrze zrobic i jak ja ustawic bo ma te srube na srodku do regulacji. Pozdro

Napisano

> przy wjezdzie w wieksza dziure

a połączniea metalowo gumowe zwane również silentblokami. Może to one stukają.IMHO Jeśli stuka to raczej się nie ułoży

Napisano

> No i wczoraj dalej walczylem z przednim zawieszeniem. Wyciagnąłe

> rozpórke i tak jakby to stukanie troche sie zmniejszylo ale

> dalej stuka i co gorsza juz obie strony stukaja. Mam zamiar

> spowrotem zalozyc rozporke tylko powiedzcie mi jak to dobrze

> zrobic i jak ja ustawic bo ma te srube na srodku do regulacji.

> Pozdro

a moze po prostu mocowania staba sie wyrobily

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

No i wreszcie doszedłem do tego , dlaczego mi to stukało. Okazało sie ze znajomy mechanik, a raczej jego syn i jednoczesnie moj kumpel podczas zakladania gornego mocowania na amor zapomnial dac, lub w starych amorach tego nie bylo, takich stalowych tulejek dystansowych, pod te blaszke z wycieciami. I tam byl luz i amor latal troszke na boki i ta blaszka stukala o gorne lozysko. Dorobilem dzisiaj te tulejki no i po problemie. Stukanie ustalo i auto zrobilo sie od razu stabilniejsze zwlaszcza na zakretach, bo amor juz nie lata na boki w gornym mocowaniu. To tak w ramach info, jakby komus sie takie cos przytrafilo po wymianie amorkow, to radze sprawdzic czy sa tam te tulejki. Pozdrawiam

Napisano

tulejki musialy byc, bo wczesniej by Ci tez stukalo, po prostu ich nie zalozyli no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.