Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym mogę odtłuścić kropki po uderzeniu kamienia na masce przed zaprawka ?

Featured Replies

Napisano

Cześć !!! Mam hyundaia i30 biały akryl lakier i kupiłam zaprawkę i chciałabym sama zaprawić ślady po kamieniu no i wiem ze akryl biały jest delikatniejszy niż zwykły lakier i boje się użyć benzyny ekstarkcyjnej Boje się użyć tez alko izopropylowego Boje się za dużo nalać w stężeniu wogole się boje wiec może mogły mi ktoś polecić coś czego nie trzeba rozcieńczać i jest delikatne i nada się pod zaprawkę na lakieru akrylowym i jest w miarę tanie i dostępne bo trochę mi się spieszy zaraz deszcze będą i chciałabym to pilnie zaprawić bo obawiam się ze po jesieni może być za późno i może zacząć coś kiedy koronować 😭 Plis dajcie jakiegoś linka do sklepu czy adres czegoś sprawdzonego błagam 

Napisano
  • Autor

Czysty alkohol tzn gdzie to kupić ? Napewno będzie bezpieczny? Chyba jednak wole coś do delikatnych powierzchni i nie wiem tylko co ... Bo ta benzynę bym kupiła wogole no ale właśnie obawiam się bo podobno zostawia osad i wogole niektórzy ja zaliczają do rozpuszczalników a akryl to jest bardzo delikatny lakier wogole mój samochód jest bardzo delikatny no wiec bardzo się boje tak wiec „nie powinna” mi nie wystarczy i nie kupię jej 😐 widzę na Allegro takie coś: https://allegro.pl/oferta/carpro-eraser-odtluszczacz-50-ml-9397943429 ale boje się bo to napewno jest mocne 😕 nie wiem nawet jak to rozcieńczać i wogole czy to trzeba ale jakoś pewnie trzeba napewno rozcieńczyć 😐😐😐

Edytowane przez BelloBunia6

Napisano
  • Autor

A czy można to zrobić np octem jabłkowym ? Albo soda oczyszczona ? 

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Słuchajcie mam takie coś ze walnęło jakieś dziecko drzwiami na parkingu w moje drzwi i jest małe otarcie ale w kilku miejscach i do gołej blachy i teraz pytanie czy to dam radę zrobić sama i drugie pytanie czy tak jak mysle mogę zrobić chce najpierw cortaninem od rdzy zrobić kropkę i potem jak wyschnie zaprawką białą co sądzicie ? Bo nie wiem czy ten cortanin nie podziała np na odchodzenie lakieru ? I co wy byście zrobili z tym wogole bo to nie tylko do blachy jest ale jest to w różnych miejscach np do podkładu generalnie jest otarcie wiec jest kilkanaście krótkich około 3 cm rys w tym te do blachy gołej załamka :((((( lakierować czy jak ?

Napisano
3 godziny temu, rwIcIk napisał:

Lakier zaprawkowy.

Oczyścić, odtłuścić, zamalować 

A najlepiej takie czynności powierzyć fachowcowi 

Pewnie ostatnia bramka najlepsza, bo jednak powierzyć fachowcowi po wcześniejszych samodzielnych próbach na otwartym sercu... Cóż - dobrze na cenę usługi to nie wpłynie ;) 

Napisano
  • Autor

Aceton benzyna i inne za

mocne alkohol izopropylowy chyba tez  i mam pomysł na zmywacz silikonowy to już większa jest nadzieja 😊

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 23.01.2021 o 11:39, BelloBunia6 napisał:

Już porobione zaprawki 

Kropeczek nie ma? 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.