Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nauka przeszukiwania forum - falowanie obrotow

Featured Replies

Napisano

Witam.

Wiem, ze temat byl juz wielokrotnie ale nie moge go odszukac. Nie rozumiem jak to trzeba zrobic. Daje szukaj slowo szukane i tam nizej sa dwie opcje starsze niz ... i nowsze niz . Ktore to trzeba zaznazczyc?

A jesli juz zawracam glowe to moze ktos mnie skieruje do wlasciwego watku badz jesli ma sily powtorzy co moze byc przyczyna falowania? Podczas jazdy auto czasami szarpie czasami nie. Po odpaleniu raz chodzi rowno raz nie. Czy to kable WN do wymiany ze swiecami czy cos innego?

Z innej beczki mam pytanie o naklejki ktore woze na klapie. Czy ktos je potrafi przetlumaczyc?

naklejka0ak.jpg

naklejka27zx.jpg

Pomozcie prosze.

PS

Zielona dioda w dalszym ciagu czeka na magika ktory powie do czego ona smile.gif

Napisano

> Zielona dioda w dalszym ciagu czeka na magika ktory powie do czego

> ona

a bozia rączki dała?

Napisano
  • Autor

> więc na co czekasz?

na odpowiedz kogos, kto po prostu odpowie a nie nabija sobie licznik smile.gif

Napisano

> Z innej beczki mam pytanie o naklejki ktore woze na klapie. Czy ktos

> je potrafi przetlumaczyc?

smile.gif raczej nie do przetłumaczenia

To slogany reklamowe browaru z okolic Triewiru przy granicy z Luxemburgiem - Bitburger

Bitte ein Bit- Poprosze jednego Bitburgera wink.gif

Jever to gatunek 20.GIF i czyni Cię fun smile.gif

Napisano

> na odpowiedz kogos, kto po prostu odpowie a nie nabija sobie licznik

posłuchaj facet...

jeśli masz dwie lewe ręce to pojedź do elektryka samochodowego i nie zadawaj na forum głupich pytań "a co to jest?"

ja też potrafie mówić: nie wiem, nie znam się, nie mam czasu... i czekać aż ktoś zrobi coś za mnie i w dodatku za friko...

więc nie denerwuj mnie swoimi durnymi tekstami o liczniku bo za cienki jesteś...

więcej na moją pomoc nie licz... teraz i zawsze... zapamiętaj to...

Napisano
  • Autor

> raczej nie do przetłumaczenia

> To slogany reklamowe browaru z okolic Triewiru przy granicy z

> Luxemburgiem - Bitburger

> Bitte ein Bit- Poprosze jednego Bitburgera

> Jever to gatunek i czyni Cię fun

Dziekuje Bojar,wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo smile.gif

Jever zostawie, druga zerwe.

Pozostaje temat falowania.

Napisano
  • Autor

> posłuchaj facet...

> jeśli masz dwie lewe ręce to pojedź do elektryka samochodowego i nie

> zadawaj na forum głupich pytań "a co to jest?"

> ja też potrafie mówić: nie wiem, nie znam się, nie mam czasu... i

> czekać aż ktoś zrobi coś za mnie i w dodatku za friko...

> więc nie denerwuj mnie swoimi durnymi tekstami o liczniku bo za

> cienki jesteś...

> więcej na moją pomoc nie licz... teraz i zawsze... zapamiętaj to...

Amen

Co do Twojego licznika to pierwszy nie jestem wiec cos w tym jest.

Dobrze, ze sa jeszcze ludzie co za FRIKO pomoga takiemu lewusowi jak ja:)Guru Patre sa stworzeni do odpowiedzi wylacznie na inteligentne pytania zadane przez kogos kto na liczniku 5 cyferek-oczywiscie za odpowiednia oplata(doswiadczenie w cenie).

Patre, na moja pomoc tez nie licz smile.gif

Napisano

> Zielona dioda w dalszym ciagu czeka na magika ktory powie do czego

> ona

Wkurzyłeś Patre ale on ma racje, nie wszystko da sie podpowiedzieć zdalnie przez internet nikt Ci auta nie naprawi ani nie rozwiąże Twoich problemów, napewno ludzie tutaj mają sporą wiedzę i przeszli przez różne problemy sami mogąc cos innym podpowiedzieć ale to nie znaczy że cokolwiek Ci sie stanie, napiszesz na forum i nagle za minute ktoś odpisze jak coś zrobić, czasem są rzeczy banalne że sie tak da, ale często nie da sie nawet zrozumieć dobrze w czym tkwi problem bo cięzko to wyczuć z jakiegoś krótkiego opisu, tak jak czasem ludzie piszą że "machewka" sie świeci i dlaczego? kto to wie? może byc milion przyczyn.

To samo Twoja zielona dioda - to jest jakies niefabryczne ustrojstwo i nikt tego niema, wiec nikt Ci nie pomoże, jedynie sam możesz zacząć dłubać i szukać - i wtedy może w trakcie ktoś coś moze podpowiedzieć (jak cos rozebrać rozkręcic jak sie dostac itp itd.), a jak nie potrafisz to jedziesz do jakiegoś fachowca i tyle odpowiedz sama sie nie znajdzie.

Gdzies zapamiętałem że ktos kiedyś na forum wypytywal sie o zaworek zwrotny spryskiwacza który sie psuje czesto, ludzie wytlumaczyli jak ślepemu a ten sie dopytywał dalej a sam nawet maski w aucie nie otworzył!!

Napisano

dla mnie jesteś zwykłym leniem... brzydko pachnącym leniem...

już dawno mogłeś sprawdzić co to za lampka...

no chyba że to jakiś twój konkurs i liczysz na to, że ktoś zgadnie...

Napisano

> Amen

> Co do Twojego licznika to pierwszy nie jestem wiec cos w tym jest.

> Dobrze, ze sa jeszcze ludzie co za FRIKO pomoga takiemu lewusowi jak

> ja:)Guru Patre sa stworzeni do odpowiedzi wylacznie na

> inteligentne pytania zadane przez kogos kto na liczniku 5

> cyferek-oczywiscie za odpowiednia oplata(doswiadczenie w cenie).

> Patre, na moja pomoc tez nie licz

Odnośnie obrotów - u mnie też falują, jak auto schodzi z obrotów to robi się taki dołek (spada do nawet do 500 RPM) i dopiero się samo podnosi. Czasem nawet auto zgaśnie. Ale ja mam gdzieś nieszczelność w kolektorze ssącym - na kompie wyszlo ze jest lewe powietrze - jutro jade cos z tym zrobic. Jak pisałem o tym na forum to radzono mi przeczyścić krokowy no i przepustnicę (co zreszta zrobilem z pomoca znajomego), ale ja mam 1.6 a Ty masz 1.8 - nie wiem jak tam to jest.

Natomiast w sprawie patre - nie wydaje mi sie ze dobrze zrobiles tak sie do niego odnoszac. Ja tez jestem tu dosc nowy, bravo mam od 4 miesiecy i na wszystkie moje dziwne pytania, o silnik glownie, ktorego nie moge doprowadzic nadal do 100% porządku to wlasnie patre odpowiadal cierpliwie i wielokrotnie bardzo mi tym pomógł, nie mówiac już o nieocenionym troubleshooter, który przyczynił się do wkrycia przyczyny moich problemów z zapalaniem samochodu.

Napisano
  • Autor

Temat uzytkownika Patre dla mnie zamkniety. Tu sprawa jasna.

Piszac na forum temat - nauka szukania nie oczekuje po raz milionowy tlumaczenia tego samego ani diagnozy auta poprzez net.

Moja zielona dioda to juz inny temat i traktuje to bardziej zabawowo. Co innego falowanie obrotow ktore wiele razy tu widzialem ale powaznie nie moge tego odszukac i wszystko o co prosze to skierowanie do tej odpowiedzi.

Przyznac musisz mimo "rangi" Patre, ze komentarze sa bardzo skrajne- i nie jestem tu jedynym ktory tak uwaza(to jednak nie czas i miejsce na to)

Jesli ktos odpowiada mi w tonie Patre to lepiej zeby wogole nie pisal badz uwagi na priv a tak to tylko cisnienie sobie podnosimy bez sensu.

Napisano

>co moze byc przyczyna

> falowania? Podczas jazdy auto czasami szarpie czasami nie. >Po

> odpaleniu raz chodzi rowno raz nie. Czy to kable WN do wymiany

> ze swiecami czy cos innego?

> Z innej beczki mam pytanie o naklejki ktore woze na klapie. Czy ktos

> je potrafi przetlumaczyc?

> Pomozcie prosze.

W 1.8 nie ma kabli WN, masz cewki na każdą świece, najpierw sprawdź świece, silniczek krokowy, przepustnice.

Napisano
  • Autor

> dla mnie jesteś zwykłym leniem... brzydko pachnącym leniem...

> już dawno mogłeś sprawdzić co to za lampka...

> no chyba że to jakiś twój konkurs i liczysz na to, że ktoś zgadnie...

Tu musze sie z Toba zgodzic. Malo tego ze jestem len to na dodatek len ktory nie ma pojecia o mechanice pojazdowej stad moje nudne/dziwne/powtarzajce sie pytania.

Zostawmy wiec ta nieszczesna diode, obiecuje do niej nie wracac ale dajcie linka do postu o tym falowaniu i juz temat do zamkniecia.

O nic wiecej tutaj nie prosze. No moze poza wytlumaczeniem opcji "szukaj" starsze niz i nowsze niz. Nie rozumiem tego i jesli ktos uzna ze praktyka i trening mi pomoze prosze o pozostawienie bez komentarza.

Napisano

> Tu musze sie z Toba zgodzic. Malo tego ze jestem len

fakt 270751858-jezyk.gif bo inaczej bys sam poeksperymentowal z tym wyszukiwaniem 270751858-jezyk.gif

>to na dodatek

> len ktory nie ma pojecia o mechanice pojazdowej stad moje

> nudne/dziwne/powtarzajce sie pytania.

> Zostawmy wiec ta nieszczesna diode, obiecuje do niej nie wracac ale

> dajcie linka do postu o tym falowaniu i juz temat do zamkniecia.

> O nic wiecej tutaj nie prosze. No moze poza wytlumaczeniem opcji

> "szukaj" starsze niz i nowsze niz. Nie rozumiem tego i jesli

> ktos uzna ze praktyka i trening mi pomoze prosze o pozostawienie

> bez komentarza.

Linka nie mam bo mi sie nie chce szukac (tez jestem len).

Ale w opcji szukaj, poprostu dajsze sobie "starsze niz" i wybierasz np. 1 dzien. Wtedy wyszukiwarka wyszukuje Ci wszystkie posty zawierajace to czegop szukasz któreych data aktualizacji/utworzenia (nie pamietam) jest starsza niz jeden dzien.

Wyszukiwanie dziala calkiem dobrze bo wielokrotnie juz z niego korzystalem.

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> O nic wiecej tutaj nie prosze. No moze poza wytlumaczeniem opcji

> "szukaj" starsze niz i nowsze niz. Nie rozumiem tego i jesli

> ktos uzna ze praktyka i trening mi pomoze prosze o pozostawienie

> bez komentarza.

Daj sobie nowsze niz 2 lata i Ci wyszuka wszystko co szukasz z ostatnich 2 lat...

Napisano
  • Autor

> Natomiast w sprawie patre - nie wydaje mi sie ze dobrze zrobiles tak

> sie do niego odnoszac.

Ja tylko poprosilem o wyjasnienie, nic wiecej. Byc moze zbyt nadgorliwie przetlumaczylem sobie docinki Patre. Zgadzam sie, ze robota ktora wykonal/wykonuje dla forum jest wielka ale po co tak dogryzac komus "na moim" poziomie? Nie lepiej wcisnac WSTECZ i czytac innego posta? Troubleshooter wspaniala rzecz ktora przegladam co jakis czas i tu pad.gif ale za docinki wszelakiego typu nono.gif

Sorry za zbedny offtopic.gif

Napisano

> Jever zostawie, druga zerwe.

hehe.gif Bit lepszy, zerwij Jevera

Lokalnie wszyscy mykaja z naklejkami Bitte Ein Bit

Napisano
  • Autor

> Daj sobie nowsze niz 2 lata i Ci wyszuka wszystko co szukasz z

> ostatnich 2 lat...

I wszystko jasne. Dziekuje.

Napisano

> Tu musze sie z Toba zgodzic. Malo tego ze jestem len to na dodatek

> len ktory nie ma pojecia o mechanice pojazdowej stad moje

> nudne/dziwne/powtarzajce sie pytania.

Widzę tu sprzeczność samą w sobie. zlosnik.gif

Jeżeli jesteś leń to po co pytasz jak rozwiązać problem , i tak go własnoręcznie nie usuniesz.

Druga sprawa z powodu lenistwa nawet jak coś będziesz mógł , na forum , nie pomozesz

palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Widzę tu sprzeczność samą w sobie.

> Jeżeli jesteś leń to po co pytasz jak rozwiązać problem , i tak go

> własnoręcznie nie usuniesz.

Sam nie usune ale poprosze kogos zeby zrobil to co mi tutaj podpowiedza. Nie pojade bez przygotowania do ludzi ktorzy zrobia wszystko tylko nie to co trzeba. Juz mnie tak nie zaczaruja. Poza tym Fiata mam od tygodnia wiec co ja moge pomoc. Na razie pytam podgladam obserwuje.

Napisano

> Amen

> Co do Twojego licznika to pierwszy nie jestem wiec cos w tym jest.

brawo.gifbrawo.gifbrawo.gifbrawo.gifbrawo.gifbrawo.gifbrawo.gif

Zwei mal Bit bitte...ein fur diese man und zweite fur mich 20.GIF

Zostaw Bit`a...lepszy jest ... boozing.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.