Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra h coś mi się turla w zakrętach

Featured Replies

Napisano

Panowie i Panie POMOCY,

Mam śmieszny/denerwujący problem, a może znane jest rozwiązanie. Coś mi się turla na zakrętach oraz przy szybkim przyspieszaniu/hamowaniu w obrębie konsoli środkowej gdzieś w dolnej części. Przynajmniej mam wrażenie, że stamtąd ten odgłos pochodzi. Czy komuś coś wpadło do nawiewów (poprzedni użytkownik) czy może jest to jakaś przypadłość? Normalnie tak jakby kulka/śrubka stalowa toczyła się w plastikowym pojemniku. Denerwuje mnie to niemiłosiernie.

Ktoś podpowie?

Wymontowałem radio, panel pod kierownicą oraz schowek ale za bardzo nic nie widać. Próba drogowa pokazała, że turlania nie ustąpiło.

Wymieniłem filtr kabinowy i chyba nic nie popsułem?

Czy da się wymontować nawiewu ten co jest pod nogami pasażera? To jest na wcisk po lewej stronie montowany? Bo może tam bym zobaczył co i jak?

Kupiłem kamerkę na USB inspekcyjna ale nic nie daje - obraz do bani i nic nie widać w nawiewach, nie polecam.

Ktoś pomoże? Co rozebrać aby dostać się przed parownik? 

Pozdrawiam

Napisano

Nawiewu pod nogami nie zdemontujesz, bez wyjęcia fotela i konsoli. Poza tym kanał idzie najpierw do góry, a potem ostro zakręca w dół, więc nic nie zobaczysz.

Jeśli zdemontujesz konsolę (tunel z drążkiem zmiany biegów i dźwignią ręcznego), to będziesz mógł (po odkręceniu kilku wkrętów) obniżyć miskę pod nagrzewnicą. Prawdopodobnie tam coś leży.

Napisano
  • Autor

Dzięki. Takie mam podejrzenia.

Pytanie do wszystkich: Znajdę gdzieś pomocny manual?

Pozd

Edycja: może podszedlby jakiś po wyjęciu wentylatora nawiewu czy to nie tędy droga?

Edytowane przez Blues_Brother

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Rozwiązana. Ktoś w 2012 roku zgubił w dolotacha  powietrza w kabinie baterię AA. Wyciągnięta.

Teraz nastała błoga  cisza.

Pozd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.