Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto z DE (autohus)

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś kiedyś kupił samochód z autohus.de z niemiec ?

Większość to wiadomo polizingówki z nakulanym przebiegiem , ale widziałem tez auta z przebiegiem 60 tys itd.

Cenowo wiadomo że droższe jak od niemca z pod domu i turka, ale może pewniejsze?

Czy jestem w stanie kupić tam samochód bez znajomości języka niemieckiego ( po angielsku się dogadam)?

Czy ktoś od nich jest w stanie załatwić mi tablice i ubezpieczenie tak żebym mógł wracać autem na kołach bez konieczności jazdy po urzędach itp?

Czy auta pomimo przebiegu są w miarę pewne ( czyli nie kręcone i nie zatajona historia napraw)?

Jakie macie doświadczenia z tym komisem?

Dzięki

Greg

Napisano

Ja kupiłem ale z przebiegiem 220tyś km. Z tym że to było z naście lat temu😂

Wszystko załatwisz prawie na miejscu. 

To firma która ma setki jak nie tysiące aut i nikt tam nie bawi się w jakieś kręcenie liczników czy inne duperele. 

Edytowane przez Danielpoz.

Napisano
  • Autor
24 minuty temu, Danielpoz. napisał:

Ja kupiłem ale z przebiegiem 220tyś km. Z tym że to było z naście lat temu😂

Wszystko załatwisz prawie na miejscu. 

To firma która ma setki jak nie tysiące aut i nikt tam nie bawi się w jakieś kręcenie liczników czy inne duperele. 

Cos Ci wyszło po drodze, jakieś grubsze naprawy ?

Chociaz to pewnie od farta zalezy.

Napisano
3 minuty temu, Gregor_BS napisał:

Cos Ci wyszło po drodze, jakieś grubsze naprawy ?

Chociaz to pewnie od farta zalezy.

Dostalem na maila raport o stanie auta. Wszystko sie zgadzalo.  

Kupujac stare auto zawsze cos moze wyskoczyc ale nic tam nie jest zatajane czy pudrowane. To taka troche inna liga auto handlu. 

Napisano
W dniu 28.01.2021 o 18:23, Gregor_BS napisał:

Czy ktoś kiedyś kupił samochód z autohus.de z niemiec ?

Większość to wiadomo polizingówki z nakulanym przebiegiem , ale widziałem tez auta z przebiegiem 60 tys itd.

Cenowo wiadomo że droższe jak od niemca z pod domu i turka, ale może pewniejsze?

Czy jestem w stanie kupić tam samochód bez znajomości języka niemieckiego ( po angielsku się dogadam)?

Czy ktoś od nich jest w stanie załatwić mi tablice i ubezpieczenie tak żebym mógł wracać autem na kołach bez konieczności jazdy po urzędach itp?

Kupowałem samochód z DE z autohausu ale akurat nie tego. Poleasingowy z przebiegiem przyzwoicie niskim (ok. 120 kkm) jak na 4 lata jazdy. Wyszło oidp minimalnie drożej jak z naszego rynku ale samochód lepiej wyposażony i moim zdaniem pewny (raport tzw. Gutachten, sprawdzona historia w serwisie marki).

Co do samego kupowania korzystałem z pomocy człowieka z forum marki i uważam, że warto kogoś takiego znaleźć kto siedzi w DE i za niedużą opłatą udziela wsparcia (w moim przypadku od oględzin aż po podpisanie kwitów i rejestrację samochodu). Ja tylko pojechałem, podpisałem kwity i powrót do PL na kołach. Jeżeli chciałbyś wziąć żółte tablice 5-dniowe (sporo tańsze niż czerwone) to mogą być trudności bez pomocy takiej osoby, bo wiele urzędów wymaga poręczenia przez obywatela DE. Urzędu nie ma się co bać, bo rejestracja samochodu w DE to przyjemność w porównaniu z PL.

Na 50 kkm oprócz standardowych serwisów i wymian (oleje, filtry, klocki, tarcze) musiałem jedynie wymienić zawór podciśnieniowy turbo i jeden zacisk hamulcowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.