mahcin Posted June 30, 2021 Share Posted June 30, 2021 (edited) Z moich zapisków, chaotyczne, ale myślę że cenne info: 31170-rzp-g05 - nowy nr części 31170-rzp-g01 - stary nr części produkcja na pierwszy montaż: INA nowy w ASO to kosmos monet... na szczęście pasuje zamiennie od: accord, civic, na silnikach R18, R20 które można za grosze kupić, osobiście kupiłem w BDB stanie od Civic R18 ok 2lata temu, śmiga do dziś pięknie. zamienny nr części z Accord: 5514486100 U mnie w CR-V był z oznaczeniem: F-551449.6-100 (24.10.07) 3AD1734 (data zgodna z rokiem produkcji auta, więc wytrzymał te ok 10 lat) Skąd wiemy że należy wymienić? Jeśli podczas pracy silnika delikatnie "pływa" to jest okej, a jeśli skacze jak szalony, jak na jakiejś sprężynie w cyrku, to zdecydowanie do wymiany. On ma niwelować wibracje, a podczas takiego "skakania" przestaje cokolwiek niwelować, należy wymienić. Po wymianie nie widzę różnicy ani w pasku ani w pracy silnika, jedynie co widzę to to że napinacz rusza się / pływa stabilnie, delikatnie. Nie chcemy przecież zgubić paska na trasie :-) Edited June 30, 2021 by mahcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts