Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki płyn chłodniczy do C4 1.6 e-hdi z 2013

Featured Replies

Napisano

Szukam płynu chłodniczego do mojej C4 i większość wybierałek pokazuje "produkt specjalny".

Nawet Ravenol się wykłada na moim aucie. 

Ktoś z Was wie jaką dokładnie normę oraz w jakiej technologii powinien być oryginalny płyn chłodniczy w C4 1.6 ehdi z 2013 r?

Napisano
  • Autor
7 minut temu, Rado_ napisał:

A nie lepiej kupić w ASO, chyba ze potrzebujesz 100 l to rozumiem.

Nie mam po drodze ;)

Płyn chłodniczy to nie żaden hi-tech, jak ktoś mi powie że oryginalny płyn jest oat,hoat itd to już sobie poradzę.

Napisano
  • Autor

Jakby ktoś miał taką samą zagowzdkę: wygląda na to że oryginalny płyn PSA PSA B71 5110. jest zrobiony w technologii OAT, czyli organiczne kwasy jako inhibitory korozji. Jedynie Motul robi płyn spełniający normę PSA B71 5110 który jest w technologii LOBRID, czyli tak naprawdę OAT plus dodatki mineralne.

Napisano
14 godzin temu, Piotrus napisał:

Szukam płynu chłodniczego do mojej C4 i większość wybierałek pokazuje "produkt specjalny".

Nawet Ravenol się wykłada na moim aucie. 

Ktoś z Was wie jaką dokładnie normę oraz w jakiej technologii powinien być oryginalny płyn chłodniczy w C4 1.6 ehdi z 2013 r?

Prestone :) użytkuję od ... 30 lat :)

Napisano
14 godzin temu, Rado_ napisał:

A nie lepiej kupić w ASO, chyba ze potrzebujesz 100 l to rozumiem.

za 3-4x tyle monet ?

Napisano
Nie mam po drodze [emoji6]
Płyn chłodniczy to nie żaden hi-tech, jak ktoś mi powie że oryginalny płyn jest oat,hoat itd to już sobie poradzę.
Jak potrzebowałem na dolewkę kupilem w ASO bo nie chciało mi się doktoryzować z płynów. Ale miałem rzut beretem.
Napisano
  • Autor
Godzinę temu, jedrocha napisał:

Prestone :) użytkuję od ... 30 lat :)

Jakoś do mnie nie przemawia ta jego "mieszalność" z innymi płynami, no i nigdzie nie można znaleźć info w jakiej technologii jest wykonany. Co nie oznacza że jest zły, ja wolę korzystać z dokładnie takich produktów jakie przewidział producent jeśli można to ustalić.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Rado_ napisał:
15 godzin temu, Piotrus napisał:
Nie mam po drodze emoji6.png

Jak potrzebowałem na dolewkę kupilem w ASO bo nie chciało mi się doktoryzować z płynów. Ale miałem rzut beretem.

Na dolewkę to pewnie bym faktycznie wziął oryginał, u mnie będzie wymiana po 8 latach przy okazji rozrządu+pompa wody więc wolę alternatywę.

Napisano
6 minut temu, Piotrus napisał:

Jakoś do mnie nie przemawia ta jego "mieszalność" z innymi płynami, no i nigdzie nie można znaleźć info w jakiej technologii jest wykonany. Co nie oznacza że jest zły, ja wolę korzystać z dokładnie takich produktów jakie przewidział producent jeśli można to ustalić.

Nie zmuszam, ja różnicy nie widzę :) no poza ceną :)

Napisano
7 minut temu, Piotrus napisał:

Na dolewkę to pewnie bym faktycznie wziął oryginał, u mnie będzie wymiana po 8 latach przy okazji rozrządu+pompa wody więc wolę alternatywę.

tym bardziej :)

Znane i lubiane alternatywne warsztaty dbające o auta PSA stosują Prestone nagminnie :)